Over de annulering van accounts

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Er zijn 2 hoofdredenen waarom een Google Ads-account kan worden geannuleerd:

• Een gebruiker met beheerderstoegang tot het account heeft gevraagd het account te annuleren. Meer informatie over hoe u een Google Ads-account annuleert
  • Het Google Ads-account is langer dan vijftien maanden inactief geweest (wat betekent dat er gedurende meer dan vijftien maanden geen uitgaven in het account zijn gedaan) en is automatisch geannuleerd. Als u andere actieve Google Ads-accounts beheert, heeft de annulering van uw inactieve Google Ads-account hier geen invloed op.

Wat u te zien krijgt

Wanneer een account is geannuleerd, ontvangt u een e-mailmelding. Zoals altijd kunt u inloggen en toegang krijgen tot uw geannuleerde account. U moet uw klant-ID controleren om er zeker van te zijn dat u het juiste account bekijkt. Er wordt in het account een melding weergegeven waardoor u weet dat uw account is geannuleerd. U kunt het account echter op elk gewenst moment weer activeren door in de melding op Opnieuw activeren te klikken.

Nadat een account is geannuleerd

Na annulering van een account vindt het volgende plaats:

• Alle remarketinglijsten, inclusief Klantenmatch-lijsten, die eigendom zijn van het geannuleerde account, worden gemarkeerd als gesloten. Dit houdt in dat er geen nieuwe gebruikers meer aan de lijsten worden toegevoegd.

Hierna verwijderen we uw gegevens. Daarom vindt ongeveer een maand na annulering van het account het volgende plaats:

• Van alle remarketinglijsten, inclusief Klantenmatch-lijsten, die eigendom zijn van het geannuleerde account, wordt de lidmaatschapsduur ingesteld op één dag. Hiermee worden alle gebruikers van deze lijsten verwijderd.
  • Nadat de gebruikers zijn verwijderd, zijn lijsten die met andere accounts worden gedeeld, niet langer bruikbaar voor die accounts.
  • Alle parameters voor dynamische remarketing worden verwijderd.

Als u in het geannuleerde account nog krediet heeft dat kan worden terugbetaald, ontvangt u binnen vier tot twaalf weken een terugbetaling. Meer informatie over hoe u facturering beheert nadat u een Google Ads-account heeft geannuleerd

Opnieuw activeren

U kunt een geannuleerd account altijd opnieuw activeren. Houd er echter rekening mee dat als u een geannuleerd account opnieuw activeert, maar het account inactief blijft en na drie maanden geen advertenties heeft weergegeven, het account automatisch opnieuw wordt geannuleerd. Meer informatie over geannuleerde accounts opnieuw activeren

Houd er rekening mee dat geannuleerde accounts niet toegankelijk zijn via de Google Ads API. U moet het account opnieuw activeren voordat u via de API probeert gegevens te bekijken of wijzigingen aan te brengen in het account.