Om HTML5 för appkampanjer

HTML5-tillgångar kan fånga användarnas uppmärksamhet på ett unikt sätt genom att vara interaktiva och underhållande. I den här artikeln beskriver vi var HTML5-tillgångarna kan visas och vilka storlekar och format du kan ladda upp för din appkampanj.

Obs! AMPHTML-tillgångar stöds inte i appkampanjer.

Var och hur dina annonser kan visas

Dina HTML5-tillgångar kan kopplas till andra tillgångar när de visas i Googles Display-nätverk, t.ex. din appikon, appbeskrivning eller beskrivningstext. Appkampanjer tar hänsyn till eventuella undantag som du har angett för webbsidor och appar i kontoinställningarna. Läs mer om hur du utesluter webbsidor och appar.

HTML5-storlekar och format

Överväg dessa tips för att skapa HTML5-tillgångar innan du skapar en appkampanj:

• Google Ads rekommenderar att du använder Google Web Designer för att skapa HTML5-tillgångar.
  • Dessa storlekar accepteras nu för HTML5:
    • Rekommenderade storlekar (tillgångarna visas som helskärmsannonser på de flesta enheter)
      • 320 × 480 (stående)
      • 480 × 320 (liggande)
    • Övriga storlekar (tillgångarna visas som bannerannonser med fast storlek och anpassas inte till alla skärmstorlekar)
      • 300 × 250
      • 320 × 50
  • Verifiera dina HTML5-tillgångar innan du laddar upp dem genom att köra .zip-filen genom Google Ads HTML5-granskare.
  • Ladda upp tillgången som en .ZIP-fil med en största storlek på 1 MB och inte fler än 40 filer i .ZIP-filen.
  • Du kan ladda upp högst 20 .ZIP-filer för varje kampanj.
  • .ZIP-filer kan innehålla följande format: HTML, CSS, JS, GIF, PNG, JPG, JPEG, SVG.
  • UTF-8 måste användas för icke-ASCII-tecken.
  • Ljud är inte ett alternativ för HTML5-annonser för appkampanjer.

Om du använder Google Web Designer

Annonsmiljö När du skapar en tillgång i Google Web Designer måste du ange Google Ads-miljön.
Komponenter som stöds
  • Draggalleri
  • Karusellgalleri
  • 360°-galleri
  • Gallerinavigering
  • Bildknapp
  • Spritekarta
Publicering i Google Ads Gör så här i Google Web Designer:
  1. Klicka på Publicera.
  2. Välj Publicera lokalt.
  3. Ladda upp den resulterande .ZIP-filen till Google Ads.
Begränsningar
  • Expanderbara annonser stöds inte.
  • Alla bilder i HTML5-annonser måste vara lokala, det vill säga inte visas via hänvisningar, och måste ingå i .ZIP-filen.
  • Endast Googles webbteckensnitt stöds. Andra webbteckensnitt stöds inte.
  • Timerfunktioner och flera utgångar stöds inte för miljöinriktningsåtgärder.
  • Lokala lagringsmetoder får inte användas i HTML5-annonser.

Om du inte använder Google Web Designer

HTML-krav

HTML5-tillgångar måste innehålla följande

• <!DOCTYPE html>-deklaration
  • <html>-tagg
  • <body>-tagg
  • metatagg med annonsformatets storlek i <head>-taggen. Exempel: <meta name="ad.size" content="width=300,height=250">

Explicita sluttaggar (infogade sluttaggar tillåts inte):

• exempel på tillåtna sluttaggar: <path></path>
  • exempel på otillåtna sluttaggar: <path> or <path />

Alternativt kan du extrahera den infogade taggen till en separat fil.

Uppladdningskrav

Alla hänvisningar till kod och tillgångar måste göras med relativa sökvägar till resurser i .ZIP-filen.

Inga externa referenser tillåts utom referenser till

Klickbara knappar

Om du vill säkerställa att användarna enbart kan klicka på uppmaningsknappen (t.ex. Ladda ned) kan du inkludera exitapi.js-skriptet genom att följa anvisningarna nedan. Om du inte inkluderar det gör Google Ads hela tillgången klickbar.

Anvisningar

1. Ta med följande skript i HTML-taggen <head>: <scripttype="text/javascript" src="https://tpc.googlesyndication.com/pagead/gadgets/html5/api/exitapi.js"> </script>
  2. Aktivera den slutliga webbadressen med JavaScript-anropet ExitApi.exit()
    1. Du kan till exempel skicka en kund till den slutliga webbadressen med en vanlig länk:
      1. <a onclick="ExitApi.exit()">Läs mer</a>