Om HTML5-annonser/spelbara annonser för appkampanjer

HTML5-tillgångar/spelbara tillgångar kan fånga appanvändarnas uppmärksamhet på ett unikt sätt genom att vara interaktiva och underhållande. I denna artikel beskriver vi var HTML5-tillgångar/spelbara tillgångar kan visas och vilka storlekar och format du kan ladda upp för en appkampanj. Vi förklarar också hur du mäter interaktioner och konverteringar.

Obs! AMPHTML-tillgångar stöds inte i appkampanjer.

Var och hur dina annonser kan visas

Dina HTML5-tillgångar/spelbara tillgångar kan kopplas till andra tillgångar när de visas i Googles Display-nätverk, till exempel din appikon, appbeskrivning eller beskrivningstext. Appkampanjer tar hänsyn till eventuella undantag som du har angett för webbsidor och appar i kontoinställningarna. Läs mer om hur du utesluter placeringar på kontonivå.

Storlekar och format på HTML5-tillgångar/spelbara tillgångar

Överväg dessa tips om hur du skapar HTML5-tillgångar innan du skapar en appkampanj:

• Nu godkända HTML5-attribut:
    • Riktningstaggar (tillgångarna visas som helskärmsannonser på de flesta enheter)
      Riktning Riktning som anges i HTML
      Stående

Rekommenderas: <meta name="ad.orientation" content="portrait">

Även tillåtet: <meta name="ad.size" content="width=320,height=480">

Liggande

Rekommenderas: <meta name="ad.orientation" content="landscape">

Även tillåtet: <meta name="ad.size" content="width=480,height=320">

Stående och liggande <meta name="ad.orientation" content="portrait,landscape">
  • Verifiera dina HTML5-tillgångar innan du laddar upp dem genom att köra .ZIP-filen genom Google Ads HTML5-granskare.
  • Ladda upp tillgången som en .ZIP-fil med en största storlek på 5 MB och högst 512 inkluderade filer.
  • Du kan ladda upp högst 20 .ZIP-filer för varje annonsgrupp.
  • UTF-8 måste användas för icke-ASCII-tecken.
  • HTML5-tillgången bör ha en responsiv design eftersom den renderas i flera olika helskärmsstorlekar.
  • Ljud och video stöds nu för HTML5-annonser för appkampanjer.
    • Obs! Ljud ska inte aktiveras innan användaren interagerar med en spelbar annons.

Om du har problem med att ladda upp tillgångar kan du läsa mer om hur du åtgärdar problem med HTML5-tillgångar för appkampanjer.

Så mäts dina annonser

Annonser i appar med HTML5-annonser/spelbara annonser ger befintliga och potentiella appanvändare en engagerande upplevelse eftersom de kan interagera med appen innan de laddar ned den. Eftersom användarna kan interagera med HTML5-annonser/spelbara annonser och sedan vidta åtgärder vid ett senare tillfälle är det viktigt att mäta interaktionerna och deras effekt på konverteringarna på ett rättvisande sätt.

Engagemang

• Vad det är: Ett engagemang räknas när en användare interagerar med eller klickar på din HTML5-annons/spelbara annons för första gången.
  • Hur de faktureras för appannonser: HTML5-annonser/spelbara annonser debiteras enligt kostnad per engagemang (CPE). Du faktureras per engagemang, som registreras när en användare interagerar med eller klickar på din HTML5- annons/spelbara annons för första gången.
  • Så mäts konverteringar: För HTML5-annonser/spelbara annonser räknas konverteringar när en användare installerar din app inom 30 dagar efter ett engagemang. Läs mer om konverteringsperioder för appar.

Fördelar

• Större exakthet vid mätning av resultatet av dina appinstallationsannonser med HTML5/spelbart format.
  • Förbättrad och mer exakt konverteringsdata för att optimera konverteringar.

Om du inte använder Google Web Designer

HTML-krav

HTML5-tillgångar måste innehålla följande

• <!DOCTYPE html>-deklaration
  • <html>-tagg
  • <body>-tagg
  • Metatagg med annonsformatets riktning i <head>-taggen. Exempel: <meta name="ad.orientation" content="portrait">

Explicita sluttaggar (taggar som avslutas i starttaggen tillåts inte):

• exempel på tillåtna sluttaggar: <path></path>
  • exempel på otillåtna sluttaggar: <path> or <path />

Dessa krav kan innebära att du måste flytta infogade SVG:er till separata filer i .ZIP-paketet.

Uppladdningskrav

Alla hänvisningar till kod och tillgångar måste göras med relativa sökvägar till resurser i .ZIP-filen.

Inga externa referenser tillåts utom referenser till

Klickbara knappar

Om du vill säkerställa att användarna kan klicka på uppmaningsknappen (till exempel Ladda ned) kan du inkludera exitapi.js-skriptet genom att följa anvisningarna nedan. Om du inte tar med exitapi.js-skriptet lägger Google Ads till en uppmaningsknapp (”Installera”) åt dig.

Gör så här

1. Ta med följande skript i HTML-taggen <head>: <script type="text/javascript" src="https://tpc.googlesyndication.com/pagead/gadgets/html5/api/exitapi.js"> </script>
  2. Aktivera den slutliga webbadressen med JavaScript-anropet ExitApi.exit()
    • Du kan till exempel leda en kund till den slutliga webbadressen med en vanlig länk:
      • <a onclick="ExitApi.exit()">Läs mer</a>

Om du använder Google Web Designer

Annonsmiljö När du skapar en tillgång i Google Web Designer måste du ange Google Ads som miljö.
Komponenter som stöds
  • Draggalleri
  • Karusellgalleri
  • 360°-galleri
  • Gallerinavigering
  • Bildknapp
  • Spritekarta
Publicering i Google Ads Gör så här i Google Web Designer:
  1. Klicka på Publicera.
  2. Välj Publicera lokalt.
  3. Ladda upp den resulterande .ZIP-filen till Google Ads.
Begränsningar
  • Expanderbara annonser stöds inte.
  • Alla bilder i HTML5-annonser måste vara lokala, det vill säga inte visas via hänvisningar, och måste ingå i ZIP-filen.
  • Endast Googles webbteckensnitt stöds. Andra webbteckensnitt stöds inte.
  • Timerfunktioner och flera utgångar stöds inte för miljöinriktningsåtgärder.
  • Lokala lagringsmetoder får inte användas i HTML5-annonser.