Ange anpassade parametrar som ska användas med dina datasegment

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Med anpassade parametrar kan du identifiera dina webbplatsbesökare baserat på kategorier som du anger. Innan du kan använda anpassade parametrar måste du lägga till dem i den globala webbplatstaggen. Sedan kan du skapa avancerade datasegment som bara visar dina annonser för webbplatsbesökare som uppfyller villkoren i de anpassade parametrarna.

I denna artikel beskriver vi hur du redigerar webbplatskoden för att inkludera anpassade parametrar i den globala webbplatstaggen. Här anger vi också riktlinjer för att använda anpassade parametrar tillsammans med dina datasegment.

Anvisningar

Lägga till anpassade parametrar i den globala webbplatstaggen

Innan du kan använda anpassade parametrar måste du skapa en global webbplatstagg och lägga till taggen på din webbplats. Taggen består av en global webbplatstagg och ett händelsekodavsnitt, som fungerar i kombination med varandra för att spåra dina datahändelser. Om du redan har ett händelsekodavsnitt på din webbplats kan du lägga till anpassade parametrar i det befintliga kodavsnittet.

Händelsekodavsnitt med anpassade parametrar

<!-- Event snippet for Google Ads custom parameters -->
<script>
gtag('event', 'page_view', {'send_to': 'AW-123456789',
'parameter1': '', // Infoga anpassad parameter här
'parameter2': '', // Infoga anpassad parameter här
'parameter3': '' // Infoga anpassad parameter här
});
</script>

Den webbansvariga måste dynamiskt fylla i de anpassade parametrarna med relevant information. De anpassade parametrarna ska kodas i JSON-format (JavaScript Object Notation), ett format för sändning av strukturerad data över en nätverksanslutning.

När koden för den globala webbplatstaggen och händelsekodavsnittet med anpassade parametrar placeras tillsammans ska den globala webbplatstaggen se ut som i exemplet nedan. Detta är ett exempel på en tagg före implementeringen. Använd inte exempelkoden nedan i din egen implementation:

Exempel på en global webbplatstagg i webbplatskod

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: 123456789 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments)};
gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-123456789');
</script>

<!-- Event snippet for Google Ads custom parameters -->
<script>
gtag('event', 'page_view', {'send_to': 'AW-123456789',
'section': '',
'pagetype': '',
'membertype': ''
});
</script>

Läs om hur du uppgraderar äldre taggar på din webbplats.

Tips

När du implementerar den globala webbplatstaggen, särskilt med anpassade parametrar, kan du använda Google Tag Assistant för att kontrollera att du implementerar taggen korrekt på en viss sida. Verktyget är ett Chrome-tillägg som automatiskt kontrollerar Google-kodavsnitt på sidorna och gör det enklare att åtgärda eventuella fel. Ladda ned och installera Tag Assistant via Google Chrome Store.

Skapa datasegment för anpassade parametrar

De anpassade parametrar som du skickar via taggen blir tillgängliga när du skapar datasegment i Google Ads. Så här skapar du datalistor med hjälp av anpassade parametrar:

1. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i ditt konto.
  2. Klicka på Målgruppshantering under Delat bibliotek.
  3. Klicka på plusknappen och välj + Webbplatsbesökare.
  4. Ange Målgruppens namn och se till att Listmedlemmar är inställt på Besökare på en sida.
  5. På sidan Besökt sida:
    1. Välj den anpassade parametern i rullgardinsmenyn Webbadress.
    2. Välj en operator (till exempel innehåller, lika med eller börjar med).
    3. Ange ett värde på den anpassade parametern.
  6. Klicka på Skapa målgrupp.

Om du till exempel vill lägga till webbplatsens premiummedlemmar på listan kan du välja parametern ”medlemstyp”, ”lika med” och ”premium”.

Skapa avancerade listor med OCH, ELLER

För att skapa en avancerad lista med anpassade parametrar kan du lägga till nya villkor i ett ELLER-förhållande (sidan måste uppfylla något av villkoren) eller OCH-förhållande (sidan måste uppfylla alla villkor):

• Lägg till nya villkor i ett ELLER-förhållande genom att klicka på ELLER nedanför rullgardinsmenyn Webbadress.
  • Lägg till nya villkor i ett OCH-förhållande genom att klicka på OCH till höger om den anpassade parametern.

Exempel

Om du vill redigera regeln i listan så att den innehåller medlemmar som använde formuläret Kontakta oss klickar du på OCH-knappen och ställer sedan in det nya villkoret som ”konverteringstyp > lika med > kontakta oss”.

Vanliga listor för att komma igång

Icke-medlemmar som har tittat på specifika sidkategorier

Om du vill skapa en datalista över icke-medlemmar som har besökt specifika kategorier kan du använda den anpassade parametern ”medlemstyp” för att identifiera besökare som ännu inte har registrerat sig och som har tittat på avsnittet ”Spel” på din webbplats. Ange då det första villkoret som ”medlemstyp > lika med > icke-medlem” och det andra villkoret som ”underavsnitt > lika med > spel”.

Gratismedlemmar som aldrig har använt formuläret Kontakta oss

Anta att du vill nå besökare som har registrerat sig men aldrig kontaktat företaget. För att skapa en sådan lista kan du använda den anpassade parametern ”medlemstyp” för att representera besökare och den anpassade parametern ”konverteringstyp” för att representera

insända kontaktformulär. Ange då det första villkoret som ”medlemstyp > lika med > gratis” och det andra villkoret som ”konverteringstyp > inte lika med > kontakta oss”.

Premiummedlemmar som visar flera typer av innehåll på din webbplats

Anta slutligen att du vill nå premiummedlemmar som besöker mycket specifika delar av din webbplats. Använd parametern ”medlemstyp” för att ange premiummedlemmar. Använd sedan de anpassade parametrarna ”avsnitt” och ”underavsnitt” för att specificera eller utesluta delar av webbplatsen. Som exempel kan du använda följande villkor:

• Första villkoret: medlemstyp > lika med > premium
  • Andra villkoret: avsnitt > lika med > underhållning
  • Tredje villkoret: underavsnitt > lika med > film
  • Fjärde villkoret: underavsnitt > inte lika med > spel