Hoe Google Ads websiteconversies bijhoudt

In dit artikel wordt uitgelegd hoe Google de interacties meet die mensen met uw advertenties hebben voorafgaand aan een conversie. Het artikel bevat ook enkele richtlijnen om ervoor te zorgen dat u conversies van alle browsers kunt meten.

Wanneer mensen interactie met uw advertenties hebben (door op een tekstadvertentie te klikken of een videoadvertentie te bekijken), slaat Google Ads cookies op die gegevens over de interactie bevatten. Gaat de gebruiker op uw website over tot een conversie, dan leest de door u geïnstalleerde tag voor het bijhouden van conversies de cookie en wordt de cookie naar Google Ads teruggestuurd met de conversiegegevens. In sommige gevallen zijn de cookies die worden gebruikt om gegevens over uw advertentie-interacties op te slaan, mogelijk niet beschikbaar vanwege factoren zoals browserinstellingen. In zulke gevallen kunt u met Google Ads op de volgende manieren nauwkeuriger conversies via klikken bijhouden.

Voordat u begint

Voor een zo nauwkeurig mogelijke meting heeft u een tag voor de hele site nodig (raadpleeg de opties voor implementatie van de tag hieronder). Voordat u deze tag implementeert, volgt u de onderstaande instructies:

• Schakel autotagging in voor al uw Google Ads-accounts.
  • Als u kliktrackers gebruikt in uw tracking-URL's of omleidingen aan de serverzijde op uw site, zorgt u ervoor dat deze de Google-klik-ID doorsturen naar uw bestemmingspagina's.
  • Activeer uw tags niet binnen een iframe (bijvoorbeeld binnen een andere trackingtag, zoals Floodlight).
  • Bekijk de volgende video, zodat u weet hoe u correct verschillende tags implementeert en tagging voor de hele site gebruikt om de Google Ads-prestaties te meten:

Als u ondertiteling in uw taal wilt, schakelt u YouTube-ondertiteling in. Klik onderaan de videospeler op het pictogram Instellingen, selecteer Ondertiteling en kies vervolgens uw taal.

Manieren om conversies bij te houden

Bekijk de volgende opties voor implementatie van een tag voor de hele site die in uw domein nieuwe cookies instelt. In deze cookies wordt informatie opgeslagen over de advertentieklikken die bezoekers naar uw site hebben geleid.

Optie 1: Conversies bijhouden met de geüpdatete Google Ads-tag voor het bijhouden van conversies

Als u er zeker van wilt zijn dat Google Ads al uw conversies meet, ongeacht de browser die een sitebezoeker gebruikt, raden we u aan de geüpdatete Google Ads-tag voor het bijhouden van conversies te gebruiken. Deze tag bestaat uit een algemene sitetag en een gebeurtenisfragment. Met deze tag worden er in uw domein nieuwe cookies ingesteld, waarin informatie wordt opgeslagen over de advertentieklikken die bezoekers naar uw site hebben geleid. De cookies ontvangen de advertentieklikgegevens van een parameter van de Google-klik-ID die in de tag voor het bijhouden van conversies is opgenomen.

Volg de instructies in Voordat u begint om ervoor te zorgen dat de nieuwe tag voor het bijhouden van conversies correct werkt.

U ontvangt de codefragmenten voor de nieuwe tag voor het bijhouden van conversies wanneer u in het nieuwe, verbeterde Google Ads 'Conversies bijhouden' instelt voor uw website.

Afmelden

Als u niet wilt dat de algemene sitetag first party cookies instelt in het domein van uw site, voegt u het gemarkeerde gedeelte hieronder toe aan de opdracht config van de algemene sitetag:

gtag('config', 'AW-123456789', {'conversion_linker': false});

We raden dit af omdat dit tot een minder nauwkeurige conversiemeting leidt.

Optie 2: Google Tag Manager gebruiken met de nieuwe tag 'Conversion Linker'

Met Google Tag Manager kunt u snel en eenvoudig tags op uw website implementeren en updaten zonder de code op uw pagina te wijzigen. Volg de onderstaande instructies om ervoor te zorgen dat de Google Ads-tags voor het bijhouden van conversies de benodigde advertentieklikgegevens ontvangen:

1. Installeer en configureer Google Tag Manager als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Klik in de Google Tag Manager-container om een Nieuwe tag toe te voegen.
  3. Klik op Tagconfiguratie en selecteer het tagtype Conversion Linker.
  4. Klik op Activeren en selecteer een trigger om de tag op Alle pagina's te activeren.

De tag 'Conversion Linker' detecteert automatisch de gegevens over de advertentieklik waarmee iemand naar uw site is gebracht in de URL's van de bestemmingspagina, en slaat deze gegevens op in nieuwe cookies op uw domein.

Als u nog geen ervaring heeft met Google Tag Manager, leest u dit artikel om aan de slag te gaan.

Optie 3: Google Analytics gebruiken

Als u de Google Analytics-tag al heeft geïnstalleerd op uw website, volgt u deze instructies om ervoor te zorgen dat uw Google Ads-tag voor het bijhouden van conversies nauwkeurig conversies blijft meten. Als u de instructies heeft gevolgd in Voordat u begint, wordt de Google-klik-ID voor een advertentieklik opgeslagen in een Google Analytics-cookie in het domein van uw site. Als u uw accounts en tag correct heeft ingesteld, kan de Google Ads-tag voor het bijhouden van conversies gebruikmaken van de Google-klik-ID uit de Google Analytics-cookie.

Wilt u deze methode voor het bijhouden van websiteconversies gebruiken, volg dan eerst de instructies in 'Voordat u begint'. Volg daarna deze aanvullende richtlijnen:

Als u deze instructies volgt, wordt de Google-klik-ID automatisch afgelezen uit de Google Analytics-cookie. Als u niet wilt dat Google Analytics de Google-klik-ID opslaat in deze cookie, volgt u de instructies in Afmelden hieronder.

Let op: De Google Analytics-cookie slaat de Google-klik-ID alleen op voor de laatste klik. Als meerdere Google Ads-accounts verkeer naar uw website genereren en u momenteel geen gebruik maakt van Conversies bijhouden voor meerdere accounts, kan dat leiden tot lagere conversiecijfers.

Afmelden

Als u zich wilt afmelden voor het gebruik van de Google Analytics-cookie om de Google-klik-ID op te slaan, volgt u deze instructies om uw Google Analytics-tag te updaten. We raden dit af omdat dit tot een minder nauwkeurige conversiemeting leidt.

Conversies bijhouden voor meerdere domeinen

Als u activiteiten in meerdere domeinen wilt meten, bijvoorbeeld wanneer het domein van uw bestemmingspagina anders is dan uw conversiedomein, kunt u cross-domein tracking inschakelen door het volgende toe te voegen aan uw websitecode (dit is slechts een voorbeeld, deze code werkt niet op uw website):

gtag ('set', 'linker', {
   'domains': ['landing-destination.com', 'conversion-destination.com']
   });

Meer informatie over het meten van klanttrajecten tussen domeinen

Als Google Ads niet alle conversies kan waarnemen

Als u niet een van de voorgaande oplossingen implementeert, beperkt dat uw mogelijkheid om conversies te meten. Zelfs als u een van de bovenstaande opties gebruikt, kan het nog voorkomen dat conversies niet kunnen worden gemeten. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een gebruiker een videoadvertentie bekijkt in de mobiele app van YouTube en later overgaat tot conversie in de mobiele browser, maar bij geen van beide is ingelogd bij Google-services. In beide gevallen neemt Google in de kolom Conversies in uw rapporten gemodelleerde conversies op als schattingen. Verzamelde en geanonimiseerde gegevens van gebruikers die eerder hebben ingelogd bij Google-services, worden gebruikt om gemodelleerde conversies te maken.

Impact op bieden

We raden u aan uw conversierapporten de komende maanden in de gaten te houden en eventueel noodzakelijke wijzigingen aan te brengen in uw biedingen. Als u de Slim bieden-strategieën doel-CPA of doel-ROAS gebruikt en u ziet een afname van het verkeer, kunt u uw doelen in deze periode aanpassen ter compensatie van het te laag gerapporteerde aantal conversies. Als u handmatig biedingen instelt, houdt u er rekening mee dat sommige conversies mogelijk niet worden gerapporteerd wanneer u prestaties evalueert en biedingen aanpast.

Tags voor de hele site en de verouderde remarketingtag

U zou een van de bovenstaande opties moeten kunnen gebruiken om er zeker van te zijn dat Google Ads al uw conversies meet, ongeacht de browser die een sitebezoeker gebruikt. De verouderde remarketingtag van Google Ads stelt echter nog steeds nieuwe cookies in op uw domein die informatie opslaan over de advertentieklikken die mensen naar uw website leiden. Hierdoor worden enkele mogelijke gaten omtrent tags gedicht. De cookies ontvangen de advertentieklikgegevens van een parameter van de Google-klik-ID die in de tag voor het bijhouden van conversies is opgenomen.

Volg de instructies in 'Voordat u begint' hierboven om ervoor te zorgen dat deze methode werkt. Vervolgens kunt u de remarketingtag op elke pagina van uw website implementeren.

Afmelden

Als u niet wilt dat de remarketingtag first party cookies instelt op het domein van uw site, voegt u de volgende regel toe aan de configuratie van de tag voordat u de scripttag laadt:

var google_conversion_linker = false;

Als u conversion_async.js gebruikt, voegt u het gemarkeerde gedeelte hieronder toe aan de aanroep google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

We raden dit af omdat dit tot een minder nauwkeurige conversiemeting kan leiden.

Uw bezoekers informeren over gegevensverzameling

Zorg er zoals altijd voor dat u gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u op uw websites verzamelt en hiervoor toestemming vraagt als dat wettelijk verplicht is.

Opmerking: Als u niet een van de bovenstaande opties heeft geïmplementeerd en u de verouderde remarketingtag op uw website heeft, worden er nieuwe cookies op uw domein geplaatst, die informatie opslaan over de advertentieklikken die gebruikers naar uw website leiden. Ga naar ons Helpcentrum over remarketingtags voor meer informatie hierover of voor instructies voor hoe u zich kunt afmelden.