Om innholdsekskludering for videokampanjer

Beholdningstyper erstatter sensitive innholdskategorier

Fra begynnelsen av oktober 2018 kan du ikke lenger bruke sensitive innholdskategorier for å ekskludere innhold fra videokampanjer. I stedet kan du bruke beholdningstyper til dette formålet.

Vær oppmerksom på at Standard-beholdningstypen er valgt for Google Ads-kontoen din som standard. Hvis du vet du vil bruke en annen beholdningstype, anbefaler vi at du angir dette i kontoen din før begynnelsen av september.

I henhold til løftet vårt om trygge videoannonser er det visse typer innhold brukerne ikke kan generere inntekter fra med annonser på YouTube og hos Google-videopartnere. Vi tar automatisk i bruk ekskluderinger for å hindre at annonsene dine vises sammen med svært kontroversielt innhold, for eksempel innhold knyttet til terrorhandlinger, nakenhet og nylige sensitive hendelser.

Hensikten med innstillingene for innholdsekskludering som beskrives nedenfor (beholdningstyper, innholdstyper og digitale innholdsetiketter), er å gi deg enda bedre kontroll. Med disse innstillingene kan du ekskludere innhold som ikke passer for merkevaren din eller annonseringsmålene dine, selv om innholdet overholder Googles retningslinjer. Selv om vi ekskluderer innhold etter beste evne, kan vi ikke garantere at alt relatert innhold blir ekskludert.

I denne artikkelen får du oversikt over innstillingene for innholdsekskludering du kan bruke i videokampanjer. Du kan få en trinnvis veiledning i artikkelen om hvordan man angir innholdsekskluderinger for videokampanjer.

Innstillinger for innholdsekskludering

Du kan bruke følgende innstillinger for innholdsekskludering i videokampanjene dine, enten på kontonivå eller for hver enkelt videokampanje.

Beholdningstyper

Med beholdningstyper kan du velge bort grupper av sensitivt innhold som ikke passer for merkevaren din eller budskapet i kampanjen din.

Du kan velge mellom følgende tre beholdningstyper. Du kan også se nærmere detaljer om hvilke innholdstyper som er inkludert og ekskludert for hver beholdningstype.

Utvidet beholdning

Med dette alternativet kan du vise annonser i alle videoer på YouTube og hos Google-videopartnere som oppfyller standarden vår for inntektsgenerering. Dette kan være et passende valg for merkevarer der annonsøren ønsker maksimal tilgang til alle videoer som er kvalifisert for annonser, inkludert komedier eller dokumentarer med grov banning, eller videospill som viser overdreven vold.

Standard beholdning (anbefales)

Alle Google Ads-kontoer har denne beholdningstypen som standard. Med dette alternativet kan du vise annonser i mange typer innhold som passer for de fleste merkevarer, for eksempel populære musikkvideoer, dokumentarfilmer og filmtrailere. Hvilke typer innhold du kan vise annonser i, er basert på retningslinjene våre for annonsørvennlig innhold. Disse retningslinjene tar blant annet hensyn til graden eller hyppigheten av banning, eller hvor egnet ulike emner er, for eksempel sensitive hendelser. Annonsene vises for eksempel ikke i innhold med gjentatt grov banning, utpreget seksuelt innhold eller grafisk vold.

Begrenset beholdning

Med dette alternativet kan du vise annonser i begrenset innhold egnet for merkevarer med særlig strenge retningslinjer om upassende språk og seksuell usømmelighet, ut over det som står i retningslinjene våre for annonsørvennlig innhold. Videoene som er tilgjengelige i denne beholdningstypen, oppfyller høyere krav, spesielt knyttet til upassende språk og seksuell usømmelighet. Annonsene dine blir for eksempel ekskludert fra å vises i noen av de mest populære musikkvideoene på YouTube, og i annet popkulturinnhold på YouTube og hos Google-videopartnere.

Løfte om trygge videoannonser og detaljer om innholdet i beholdningstyper

Løfte om trygge videoannonser

Annonsene dine blir automatisk ekskludert fra å kunne vises i de aktuelle typene innhold, uansett hvilken type beholdning du velger.

Videoinnhold Utvidet beholdning Standard beholdning Begrenset beholdning
Tittelen eller miniatyrbildet inneholder banneord, eller videoen inneholder gjentatt eller gjennomgående bruk av banneord Ekskludert Ekskludert Ekskludert
Fullstendig nakenhet, nakne brystvorter, dyr som parer seg, seksuell mishandling eller seksuelt innhold i miniatyrbildet Ekskludert Ekskludert Ekskludert

Innhold som viser misbruk, kjøp, produksjon eller salg av narkotika

Ekskludert Ekskludert Ekskludert
Innhold der det diskuteres terrorisme eller sensitive aktuelle hendelser som krig, dødsfall eller tragedier Ekskludert Ekskludert Ekskludert

Banneord

Videoinnhold Utvidet beholdning Standard beholdning Begrenset beholdning
Mild bruk av banneord på en ikke-hatsk, humoristisk eller kunstnerisk måte Inkludert Inkludert Inkludert
Mild bruk av banneord på en ikke-hatsk, humoristisk eller kunstnerisk måte, eller en musikkvideo som inneholder mye banning Inkludert Inkludert Ekskludert
Omfattende bruk av grove banneord gjennom hele eller i begynnelsen av videoen i en humoristisk, dokumentarisk, nyhetsrelatert eller pedagogisk kontekst Inkludert Ekskludert Ekskludert

Seksuelt innhold

Videoinnhold Utvidet beholdning Standard beholdning Begrenset beholdning
Romantikk, kyssing, begrenset bekledning i ikke-seksuelle rammer eller generelle diskusjoner om forhold eller seksualitet Inkludert Inkludert Inkludert
Videoen inneholder begrenset bekledning i seksuelle rammer, sensuell dansing eller moderat seksuelt betont atferd, eller videoen er en musikkvideo med seksuelt innhold Inkludert Inkludert Ekskludert
Videoen inneholder uskarp nakenhet, fokus på intime kroppsdeler, fokus på sex som tema, diskusjoner om seksuelle handlinger, underforstått eller direkte henvisning til seksuelle handlinger eller sexleketøy uten synlig kontakt eller nakenhet Inkludert Ekskludert Ekskludert

Vold

Videoinnhold Utvidet beholdning Standard beholdning Begrenset beholdning
Mild voldsbruk eller personskade uten synlig blod eller eksplisitt innhold Inkludert Inkludert Inkludert
Vold eller eksplisitt innhold i videospill, humor eller musikkvideoer Inkludert Inkludert Inkludert
Videoen inneholder fokus på blod, gørr og grov vold i form av videospill, dyr som slåss, eller animasjon, eller den inneholder sport, ulykker eller knall og fall som fører til alvorlige personskader, eller den inneholder blod vist i sammenheng med kroppsmodifisering eller medisinske inngrep Inkludert Ekskludert Ekskludert

Rusmidler

Videoinnhold Utvidet beholdning Standard beholdning Begrenset beholdning
Innhold med humoristiske referanser, pedagogisk materiale, musikk eller utsagn som er knyttet til rusmidler, og som ikke fremmer eller forherliger bruken av dem Inkludert Inkludert Inkludert
Buk, produksjon og distribusjon av rusmidler i en musikalsk, humoristisk, nyhetsrelatert, pedagogisk eller dokumentarisk kontekst Inkludert Ekskludert Ekskludert

Støtende språk

Videoinnhold Utvidet beholdning Standard beholdning Begrenset beholdning
Nyhetsrelatert, dokumentarisk eller pedagogisk innhold med ord som kan tolkes som fordomsfullt, nedsettende eller hatsk innhold rettet mot en rase, en religion, et kjønn eller en annen gruppe Inkludert Ekskludert Ekskludert
Ekskludert innhold: sensitive innholdskategorier

Fra begynnelsen av oktober 2018 kan du ikke lenger bruke sensitive innholdskategorier for å ekskludere innhold fra videokampanjer. I stedet kan du bruke beholdningstyper til dette formålet.

Du kan velge å ekskludere videokampanjen din fra følgende sensitive innholdskategorier.

• Tragedier og konflikter: Eksplisitte bilder av kamphandlinger eller krig, ekskluderes.
  • Sensitive samfunnsspørsmål: Videoer som har til hensikt å fremkalle reaksjoner på kontroversielle temaer, ekskluderes.
  • Seksuelt ladet innhold: Videoer om sex eller sexrelaterte produkter, ekskluderes.
  • Sensasjonelt eller sjokkerende innhold: Videoer av katastrofer eller ulykker med døde eller skadde personer, ekskluderes.
  • Banning og grovt språk
Innholdstyper
Du kan ekskludere spesifikke innholdstyper slik at annonsene dine ikke kjøres i forbindelse med disse innholdstypene. Slik kan du lettere unngå innhold som ikke passer deg eller nettsteder som kundene dine ikke besøker.
  • Innebygde YouTube-videoer: Videoer som nettutgivere finner på Displaynettverket, og deretter publiser på sitt eget nettsted.
  • Direktesendte videoer: Videoer fra direktesendinger på Internett.
  • Spill: Nettbaserte spill og mobilappspill.
Innholdsetiketter
Nettsteder, nettsider, videoer og apper i Displaynettverket og på YouTube analyseres av Googles klassifiseringsteknologi og får digitale innholdsetiketter ut fra hvor egnet de er for ulike målgrupper. Disse minner om internasjonale filmklassifiseringer som «G» (for alle) og «PG» (foreldretilsyn anbefales). For videokampanjene dine kan du ekskludere bestemte digitale innholdsetiketter slik at annonsene dine ikke vises sammen med innhold som er merket med disse etikettene.
  • DL-G: innhold som passer for alle
    • innhold egnet for familier
  • DL-PG: innhold som passer for de fleste målgrupper med foreldretilsyn
  • DL-T: innhold som passer for tenåringer og voksne
  • DL-MA: innhold som bare passer for voksne
  • Ikke merket ennå: Innhold som ennå ikke er merket fordi klassifiseringsprosessen ikke er fullført
Innholdekskluderinger på konto- kontra kampanjenivå

Innholdsekskluderinger på kontonivå er bare tilgjengelig i den nye utgaven av Google Ads. Finn ut hvilken utgave av Google Ads du bruker.
Fra begynnelsen av oktober 2018 kan du ikke lenger bruke sensitive innholdskategorier for å ekskludere innhold fra videokampanjer. I stedet kan du bruke beholdningstyper til dette formålet.

Med innholdsekskluderinger på kontonivå kan du angi ekskluderinger som gjelder for videokampanjer i hele kontoen din. Dette betyr at du kan velge en beholdningstype, sensitive innholdskategorier, innholdstyper og digitale innholdsetiketter på kontonivå – og at disse valgene automatisk tas i bruk for alle videokampanjene dine.

Nå som vi introduserer beholdningstyper, får du mer fleksibilitet. Selv etter at du har valgt en beholdningstype på kontonivå, har du muligheten til å velge en mer restriktiv beholdningstype for hver enkelt videokampanje hvis du ønsker det. Eksempel: Selv om du har valgt en Standard-beholdningstype på kontonivå, kan du velge den mer restriktive Begrenset-beholdningstypen for én av videokampanjene dine hvis du har behov for det. Du kan imidlertid ikke velge den mindre restriktive Utvidet-beholdningstypen.

Eksempler

• Hvis beholdningstypen din på kontonivå er Begrenset, må du bruke Begrenset-beholdningstypen for alle videokampanjene dine.
  • Hvis beholdningstypen din på kontonivå er Standard, kan du bruke Standard- eller Begrenset-beholdningstypene for hver enkelt videokampanje.
  • Hvis beholdningstypen din på kontonivå er Utvidet, kan du velge mellom Utvidet-, Standard- eller Begrenset-beholdningstypene for hver enkelt videokampanje.