Om innholdsekskluderinger i videokampanjer

I henhold til løftet vårt om trygge videoannonser er det visse typer innhold brukerne ikke kan generere inntekter fra, med annonser på YouTube og hos Google-videopartnere. Vi tar automatisk i bruk ekskluderinger for å hindre at annonsene dine vises sammen med svært kontroversielt innhold, for eksempel nakenhet, terrorhandlinger og nylige sensitive hendelser.

Hensikten med innstillingene for innholdsekskluderinger som beskrives nedenfor (beholdnings- og innholdstyper samt etiketter for digitalt innhold), er å gi deg enda bedre kontroll. Med disse innstillingene kan du ekskludere innhold som ikke passer for merkevaren din eller annonseringsmålene du har satt deg, selv om innholdet overholder retningslinjene våre. Selv om vi ekskluderer innhold etter beste evne, kan vi ikke garantere at alt relatert innhold blir ekskludert.

I denne artikkelen får du en oversikt over innstillingene for innholdsekskluderinger i videokampanjer. Finn ut hvordan du angir innholdsekskluderinger i videokampanjer.

Innstillinger for innholdsekskludering

Med de nedenstående innstillingene for innholdsekskluderinger i videokampanjer kan du ekskludere innhold både på kontonivå og i enkeltkampanjer.

Du kan forhindre at videokampanjene dine vises i bestemte kategorier med sensitivt innhold (f.eks. banning og stygt språk), ved å velge bort dette med beholdningstyper.
Beholdningstyper

Med beholdningstyper kan du velge bort grupper av sensitivt innhold som ikke går hånd i hånd med merkevaren din eller budskapet du formidler i kampanjen din.

Du kan velge mellom de tre beholdningstypene oppført nedenfor. Du kan også se nærmere detaljer om hvilke innholdstyper som er inkludert og ekskludert for hver beholdningstype.

Utvidet beholdning

Med dette alternativet kan du vise annonser i alle videoer på YouTube og hos Google-videopartnere som oppfyller standarden vår for inntektsgenerering. Dette kan være et passende valg for merkevarer der annonsøren ønsker maksimal tilgang til alle videoer som er kvalifisert for annonser, inkludert komedier eller dokumentarer med grov banning, eller videospill som viser overdreven vold.

Standard beholdning (anbefales)

Alle Google Ads-kontoer har denne beholdningstypen som standard. Med dette alternativet kan du vise annonser i mange typer innhold som passer for de fleste merkevarer, for eksempel populære musikkvideoer, dokumentarfilmer og filmtrailere. Hvilke typer innhold du kan vise annonser i, er basert på retningslinjene våre for annonsørvennlig innhold. Disse retningslinjene tar blant annet hensyn til graden eller hyppigheten av banning, eller hvor egnet ulike emner er, for eksempel sensitive hendelser. Annonsene vises for eksempel ikke i innhold med gjentatt grov banning, utpreget seksuelt innhold eller grafisk vold.

Begrenset beholdning

Med dette alternativet kan du vise annonser i begrenset innhold egnet for merkevarer med særlig strenge retningslinjer om upassende språk og seksuell usømmelighet, ut over det som står i retningslinjene våre for annonsørvennlig innhold. Videoene som er tilgjengelige i denne beholdningstypen, oppfyller høyere krav, spesielt knyttet til upassende språk og seksuell usømmelighet. Annonsene dine blir for eksempel ekskludert fra å vises i noen av de mest populære musikkvideoene på YouTube, og i annet popkulturinnhold på YouTube og hos Google-videopartnere.

Løfte om trygge videoannonser og detaljer om innholdet i beholdningstyper

Løfte om trygge videoannonser

Annonsene dine blir automatisk ekskludert fra å kunne vises i de aktuelle typene innhold, uansett hvilken type beholdning du velger.

Videoinnhold Utvidet beholdning Standard beholdning Begrenset beholdning
Tittelen eller miniatyrbildet inneholder banneord, eller videoen inneholder gjentatt eller gjennomgående bruk av banneord Ekskludert Ekskludert Ekskludert
Fullstendig nakenhet, nakne brystvorter, dyr som parer seg, seksuell mishandling eller seksuelt innhold i miniatyrbildet Ekskludert Ekskludert Ekskludert
Innhold som viser kjøp, salg, misbruk, produksjon eller anskaffelse av narkotika

Ekskludert Ekskludert Ekskludert

Innhold der det diskuteres terrorisme eller sensitive aktuelle hendelser som krig, dødsfall eller tragedier

Merk: Hvis denne typen innhold legges ut av pålitelige nyhetskilder og er i tråd med retningslinjene for annonsørvennlig innhold, kan det kjøres i standardbeholdningen.

Ekskludert Ekskludert Ekskludert

Stygt språk

Videoinnhold Utvidet beholdning Standard beholdning Begrenset beholdning
Mild bruk av banneord på en ikke-hatsk, humoristisk eller kunstnerisk måte Inkludert Inkludert Inkludert
Mild bruk av banneord på en ikke-hatsk, humoristisk eller kunstnerisk måte, eller en musikkvideo som inneholder mye banning Inkludert Inkludert Ekskludert
Omfattende bruk av grove banneord gjennom hele eller i begynnelsen av videoen i en humoristisk, dokumentarisk, nyhetsrelatert eller pedagogisk kontekst Inkludert Ekskludert Ekskludert

Seksuelt innhold

Videoinnhold Utvidet beholdning Standard beholdning Begrenset beholdning
Romantikk, kyssing, begrenset bekledning i ikke-seksuelle rammer eller generelle diskusjoner om forhold eller seksualitet Inkludert Inkludert Inkludert
Videoen inneholder begrenset bekledning i seksuelle rammer, sensuell dansing eller moderat seksuelt betont atferd, eller videoen er en musikkvideo med seksuelt innhold Inkludert Inkludert Ekskludert
Videoen inneholder uskarp nakenhet, fokus på intime kroppsdeler, fokus på sex som tema, diskusjoner om seksuelle handlinger, underforstått eller direkte henvisning til seksuelle handlinger eller sexleketøy uten synlig kontakt eller nakenhet Inkludert Ekskludert Ekskludert

Vold

Videoinnhold Utvidet beholdning Standard beholdning Begrenset beholdning
Mild voldsbruk eller personskade uten synlig blod eller eksplisitt innhold Inkludert Inkludert Inkludert
Vold eller eksplisitt innhold i videospill, humor eller musikkvideoer Inkludert Inkludert Inkludert
Videoen inneholder fokus på blod, gørr og grov vold i form av videospill, dyr som slåss, eller animasjon, eller den inneholder sport, ulykker eller knall og fall som fører til alvorlige personskader, eller den inneholder blod vist i sammenheng med kroppsmodifisering eller medisinske inngrep Inkludert Ekskludert Ekskludert

Rusmidler

Videoinnhold Utvidet beholdning Standard beholdning Begrenset beholdning
Innhold med humoristiske referanser, pedagogisk materiale, musikk eller utsagn som er knyttet til rusmidler, og som ikke fremmer eller forherliger bruken av dem Inkludert Inkludert Inkludert
Buk, produksjon og distribusjon av rusmidler i en musikalsk, humoristisk, nyhetsrelatert, pedagogisk eller dokumentarisk kontekst Inkludert Ekskludert Ekskludert

Støtende språk

Videoinnhold Utvidet beholdning Standard beholdning Begrenset beholdning
Nyhetsrelatert, dokumentarisk eller pedagogisk innhold med ord som kan tolkes som fordomsfullt, nedsettende eller hatsk innhold rettet mot en rase, en religion, et kjønn eller en annen gruppe Inkludert Ekskludert Ekskludert
Innholdstyper

Du kan ekskludere spesifikke innholdstyper slik at annonsene dine ikke kjøres i forbindelse med disse innholdstypene. Dermed blir det enklere å unngå visse innholdstyper som ikke passer for deg, eller som kundene ikke er interessert i.

• Innebygde YouTube-videoer: Videoer som er bygd inn på nettsteder utenfor YouTube.com
  • Direktesendte videoer: Dette viser til videoer av direktesendinger som strømmes på internett.
Etiketter for digitalt innhold

Nettsteder, nettsider, videoer og apper i Displaynettverket og på YouTube analyseres av Googles klassifiseringsteknologi og får etiketter for digitalt innhold ut fra hvor egnet de er for ulike målgrupper. Disse minner om internasjonale filmklassifiseringer som «G» (for alle) og «PG» (foreldretilsyn anbefales). I videokampanjer kan du ekskludere bestemte etiketter for digitalt innhold og dermed unngå at annonsene vises i innhold med slike etiketter.

• DL-G: innhold som passer for generelle målgrupper (kan også velge «Familievennlig innhold»)
  • DL-PG: innhold som passer for de fleste målgrupper om sett sammen med foreldre/foresatte
  • DL-T: innhold som passer for tenåringer og voksne
  • DL-MA: innhold som bare passer for voksne
  • Ikke merket ennå: Innhold som ennå ikke er merket fordi klassifiseringsprosessen ikke er fullført
Innholdekskluderinger på kontonivå kontra kampanjenivå

Med innholdsekskluderinger på kontonivå kan du angi ekskluderinger som omfatter videokampanjer i hele kontoen din. På kontonivå kan du velge beholdningstype, innholdstyper og etiketter for digitalt innhold, og disse blir automatisk brukt i videokampanjene dine.

Nå som vi introduserer beholdningstyper, får du mer fleksibilitet. Selv etter at du har valgt en beholdningstype på kontonivå, kan du også velge en mer restriktiv beholdningstype i de enkelte videokampanjene. Hvis du for eksempel velger «Standard beholdning» på kontonivå i alle videokampanjene, kan du fortsatt velge «Begrenset beholdning» i de enkelte videokampanjene. Men du kan ikke velge «Utvidet beholdning» i den samme videokampanjen siden alle videokampanjene i Google Ads-kontoen er begrenset til standardbeholdningen.

Eksempler

• Hvis beholdningstypen på kontonivå er «Begrenset beholdning», må du holde deg til begrenset beholdning i alle videokampanjene.
  • Hvis beholdningstypen på kontonivå er «Standard beholdning», kan du bruke «Standard beholdning» eller «Begrenset beholdning» i de enkelte videokampanjene.
  • Hvis beholdningstypen på kontonivå er «Utvidet beholdning», kan du velge «Utvidet beholdning», «Standard beholdning» eller «Begrenset beholdning» i de enkelte videokampanjene.