Luo onnistuneita hakuverkostokampanjoita

Mainosten tehostaminen useilla elementeillä

Jos olet joskus Google-hakuja tehdessäsi nähnyt mainoksen, jossa on soittopainike, ylimääräisiä linkkejä, osoite tai muita lisätietoja, olet nähnyt erityyppisiä elementtejä. Kun lisäät mahdollisimman monta elementtiä, ne suurentavat mainosta ja lisäävät niiden vaikuttavuutta sekä antavat ihmisille enemmän mahdollisuuksia tehdä asioita suoraan mainoksista.

Merkittävä vaikutus mainosten menestymiseen

Elementtien lisääminen on maksutonta, ja ne parantavat yleensä klikkausprosenttia ja mainoksen laatua. Ne näkyvät vain silloin, kun niiden voidaan odottaa parantavan tuloksiasi – esimerkiksi verkkosivustollesi kohdistuvina klikkauksina. Saat Hakukampanjoistasi parhaan mahdollisen hyödyn, kun lisäät tilillesi tai kampanjoihisi vähintään neljä sivustolinkkiä ja kolme yksilöllistä kuvaa.

Lisää vähintään neljä sivustolinkkiä ja kolme yksilöllistä kuvaa

Mainosten tehostamiseen kannattaa käyttää seuraavia elementtejä.

Sivustolinkkielementit: Ohjaa ihmisiä tiettyyn paikkaan sivustollasi, kuten aukioloaikoihin tai tietyn tuotteen sivulle. Kun joku klikkaa tai napauttaa linkkiä, hän pääsee suoraan haluamalleen sivulle. Sivustolinkkejä näkyy mainostesi yhteydessä todennäköisemmin, kun lisäät niitä vähintään neljä. Lue lisää sivustolinkkielementeistä

Kuvaelementit: Paranna tuotteidesi ja palveluidesi tuloksia kuvaelementtien avulla. Lisäämällä verkkosivustollesi vähintään kolme yksilöllistä ja osuvaa kuvaa voit tehostaa tekstimainostesi viestiä ja saada käyttäjät klikkaamaan mainoksiasi. Lue lisää kuvaelementeistä

Lisää muita liiketoimintatavoitteisiisi sopivia mainoselementtejä

Lisää sivustolinkkien ja kuvaelementtien lisäksi myös muita yrityksellesi sopivia elementtejä. Valitse elementit ensisijaisen mainontatavoitteesi mukaan.

Yleisiä mainostajien tavoitteita ja niitä tukevia elementtejä

Tavoite: Saada asiakkaat ostoksille yrityksen toimipisteeseen

Jos haluat ohjata ihmisiä yrityksesi fyysiseen toimipisteeseen (kuten kauppaan tai ravintolaan), voit käyttää seuraavia elementtejä.

Sijaintielementit

Kannusta ihmisiä käymään yrityksessäsi käyttämällä sijaintielementtejä. Silloin mainoksesi yhteydessä voi näkyä toimipisteesi sijainti, soittopainike ja linkki yrityksesi tietosivulle, jolla voi olla esimerkiksi aukioloajat, reittiohjeet ja valokuvia yrityksestä. Jos haluat asiakkaiden tulevan yrityksesi toimipisteeseen mutta soittavan puhelinvaihteeseen (toimipisteen sijaan), käytä sijaintielementtien kanssa puheluelementtejä. Lue lisää sijaintielementeistä

Tavoite: Saada asiakkaat ottamaan yhteyttä

Jos haluat, että asiakkaat soittavat yritykseesi tai chattailevat yrityksesi kanssa, käytä puhelu- tai viestielementtejä:

Puheluelementit

Kannusta ihmisiä soittamaan yritykseesi lisäämällä mainoksiisi puhelinnumero tai soittopainike. Lue lisää puheluelementeistä

Viestielementit

Tarjoa asiakkaille mahdollisuus chattailla yrityksesi kanssa Haku- tai Maksimitulokset-mainoksen kautta. Chat avautuu chattauskehotteen klikkauksesta. Lue lisää viestielementeistä

Tavoite: Onlinemyynti ja muut verkkosivustolla tapahtuvat konversiot

Jos haluat ohjata ihmisiä verkkosivustollesi, käytä seuraavia elementtejä.

Sivustolinkkielementit

Lisää vähintään neljä sivustolinkkiä, jotka ohjaavat ihmiset suoraan tiettyyn paikkaan sivustollasi. Linkissä voi lukea esimerkiksi "Aukioloajat" tai "Tilaa nyt". Lue lisää sivustolinkkielementeistä

Kuvaelementit

Lataa vähintään kolme yksilöllistä kuvaa, joissa tuotteesi ja palvelusi tulevat parhaiten esiin. Lue lisää kuvaelementeistä

Huomiotekstielementit

Täydennä mainostasi lisätekstillä, joka voi olla esimerkiksi "Maksuton toimitus" tai "Asiakastuki 24/7". Lue lisää huomiotekstielementeistä

Sisältöpoimintaelementit

Esittele potentiaalisten asiakkaiden kannalta hyödyllisimpiä tietoja valitsemalla ennalta määritetty otsikko (esim. tuote- tai palvelukategoria) ja listaamalla tuotteet ja palvelut. Lue lisää sisältöpoimintaelementeistä

Tarjouselementit

Luo tiettyihin juhlapyhiin liittyviä kampanjoita. Lue lisää tarjouselementeistä

Hintaelementit

Kerro palveluiden tai tuotekategorioiden yhteydessä niiden hinnat, jotta tuotteita voi selata suoraan mainoksesta. Lue lisää hintaelementeistä

Tavoite: Saada käyttäjät lataamaan sovellus

Jos haluat saada ihmiset lataamaan sovelluksesi, käytä sovelluselementtejä.

Sovelluselementit

Kannusta ihmisiä lataamaan sovelluksesi. Sovelluselementit voivat näkyä kaikilla Android- ja iOS-mobiililaitteilla (myös tableteilla). Lue lisää sovelluselementeistä

Tavoite: Käyttäjät ovat yhteydessä yritykseesi, ja saat liidejä

Jos haluat saada lisää liidejä saumattomasti, käytä liidilomakkeita.

Liidilomakkeet

Anna asiakkaiden lähettää tietonsa mainoksesta löytyvän räätälöidyn lomakkeen kautta. Käytettävissä tietyissä maissa ei-arkaluontoisilla toimialoilla. Lue lisää liidilomake-elementeistä

Elementtien lisääminen
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Klikkaa pluspainiketta ja valitse sitten lisättävä elementtityyppi.
  5. Valitse, mille tasolle haluat lisätä elementin. Voit saavuttaa parhaat tulokset valitsemalla joko tili- tai kampanjatason.
  6. Luo elementti.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. Jos haluat lisätä toisen elementin, seuraa samoja ohjeita.
LUO ELEMENTTEJÄ