Om alternativer for søkeordsamsvar

Søkeord er ord eller setninger som brukes for å etablere samsvar mellom annonser og termene folk søker etter. Det er de ulike typene søkeordsamsvar som avgjør i hvilken grad søkeord må samsvare med brukeres søk, for at den aktuelle annonsen skal kunne inngå i auksjonen. Du kan for eksempel bruke fleksibelt samsvar for å vise annonsen etter et bredere utvalg av brukersøk, eller du kan bruke eksakt samsvar for å rette fokus mot mer spesifikke brukersøk.

Tips

Med mer fleksible samsvartyper fanger du opp alle søkene til smalere samsvartyper og enda mer. Dette betyr at et søkeord med frasesamsvar dekker alle søkene som dekkes av det samme søkeordet med eksakt samsvar. På lignende vis dekker et søkeord med fleksibelt samsvar alle søkene som dekkes av det samme søkeordet med frasesamsvar og eksakt samsvar – pluss andre relaterte søk. Dermed får du de samme fordelene med én bred samsvartype som med en rekke ulike samsvartyper, uten at du må legge inn søkeordene flere ganger.

Samsvartyper for søkeord

Søkeordet «tjeneste for klipping av plen» kan vi matche med disse typene søk: 1. Fleksibelt samsvar (løst samsvar): Annonser kan bli vist etter søk relatert til søkeordet ditt, for eksempel «priser på plenluftere». Merknad om hvordan søkeord skal skrives inn: tjeneste for klipping av plen (uten omsluttende vinkelparenteser eller anførselstegn). 2. Frasesamsvar (moderat strengt samsvar): Annonser kan vises etter søk som omfatter betydningen av søkeordet ditt, for eksempel «tjeneste for klipping av plen i nærheten», «leie firma til å klippe plen» eller «hagetjenester og gressklipping». Merknad om hvordan søkeord skal skrives inn: "tjeneste for klipping av plen" (søkeordet omsluttet av anførselstegn). 3. Eksakt samsvar (strengt samsvar): Annonser kan vises etter søk som har den samme betydningen som søkeordet ditt, for eksempel «tjeneste for klipping av plen» eller «tjeneste for klipping av gress». Merknad om hvordan søkeord skal skrives inn: [tjeneste for klipping av plen] (søkeordet omsluttet av vinkelparenteser).

Fleksibelt samsvar

Det kan bli vist annonser etter søk relatert til søkeordet ditt, og søket trenger ikke å omfatte de spesifikke søketermene. Dermed kan du få flere til å besøke nettstedet ditt, bruke mindre tid på å utarbeide lister over søkeord og sette av mer av budsjettmidlene til de lønnsomme søkeordene. Fleksibelt samsvar er som standard samsvartypen valgt for alle søkeordene, med mindre du angir noe annet (f.eks. eksakt samsvar, frasesamsvar eller negativt samsvar).

Hvis du bruker fleksibelt samsvar, kan du ganske enkelt skrive inn søkeordet som det er. Nedenfor ser du et eksempel på hvordan fleksibelt samsvar fungerer:

Hvis du bruker søkeordet «plan for lavkarbodiett» med fleksibelt samsvar, kan annonser vises når det for eksempel søkes med søketermer som «mat uten karbohydrater», «dietter lavkarbo», «oppskrifter med lavt kaloriinnhold», «bøker om middelhavsdiett» eller «lavkarbo diettprogram».

For at det skal bli enklere å etablere relevante samsvar, blir det også tatt hensyn til følgende med denne samsvartypen:

• brukerens nylige søkeaktivitet
  • innholdet på landingssiden
  • andre søkeord i en annonsegruppe, i den hensikt å få bedre innsikt i intensjonen bak søket

Fleksibelt samsvar fungerer best i kombinasjon med smart budgivning. I den smarte budgivningen blir det fastsatt et bud for hvert enkelt søk i de enkelte auksjonene, og budene heves eller senkes ut fra hvor sannsynlig det er at du oppnår gode resultater med det aktuelle søket. Med smart budgivning kan du dra nytte av samsvar etablert med et bredt utvalg av søk, slik at du kan finne de søkene som fungerer best for deg. Finn ut hvordan du kan få mer lønnsomme kampanjer med smart budgivning ved å bruke søkeord med fleksibelt samsvar

Merk: Samsvartyper for negative søkeord fungerer på en annen måte enn positive samsvartyper. Finn ut mer om samsvartyper for negative søkeord.

Tips

Vi fraråder deg å legge til veldig like søkeord, for eksempel «rød bil» og «bil rød», ettersom bare ett søkeord samsvarer med begge søkene. Det påvirker imidlertid ikke kostnadene eller resultatene dine om du gjør det.

Søkeordene «rød bil» og «bil rød» med fleksibelt samsvar anses for eksempel som duplikater, og søkeordet med høyest annonserangering blir brukt. Selv om alle de lignende søkeordene kan være kvalifisert for visning etter det samme søket, har du bare ett bud i annonseauksjonen. Finn ut mer om lignende søkeord i Google Ads-kontoer

Frasesamsvar

Annonser kan vises etter søk som omfatter betydningen av søkeordet ditt. Denne betydningen kan være underforstått, og brukersøk kan være en mer spesifikk form for betydning. Med frasesamsvar kan du dekke flere søk enn med eksakt samsvar og færre søk enn med fleksibelt samsvar. Dermed kan du vise annonsene bare når det søkes etter termer som inkluderer produktet eller tjenesten du tilbyr.

Syntaksen du må bruke med frasesamsvar, er å omslutte søkeordet med anførselstegn, som i «tennis sko». Nedenfor kan du se et eksempel på hvordan frasesamsvar fungerer:

Med søkeordet «tennissko» med setningssamsvar, kan annonsene dine vises når det søkes etter «sko til tennis», «kjøp tennissko på tilbud», «røde tennissko» eller «komfortable tennissko». Søk som «tennisracketer og treningssko» eller «kan jeg bruke joggesko når jeg spiller tennis» utløser imidlertid ikke visning av annonsene.

Merk: Samsvartyper for negative søkeord fungerer på en annen måte enn positive samsvartyper. Finn ut mer om samsvartyper for negative søkeord.
Eksakt samsvar

Annonser kan vises etter søk som har den samme betydningen eller antatte intensjonen som søkeordet. Det finnes tre alternativer for søkeordsamsvar. Med eksakt samsvar, som er én av disse, får du mest kontroll over hvem som får se annonsen din, men du dekker færre søk enn med både frasesamsvar og fleksibelt samsvar.

Syntaksen du må bruke med eksakt samsvar, er å omslutte søkeordet med hakeparenteser, som i [røde sko]. Nedenfor ser du et eksempel på hvordan eksakt samsvar fungerer:

Hvis du for eksempel bruker søkeordet [sko for menn] med eksakt samsvar, kan annonsene dine vises etter søk etter «sko menn», «menn sko», «sko til menn» eller «sko for en mann». Søk som «tennissko for menn» eller «sko for gutter» utløser imidlertid ikke visning av annonsene.

Merk: Samsvartyper for negative søkeord fungerer på en annen måte enn positive samsvartyper. Finn ut mer om samsvartyper for negative søkeord.

Tips

Bruk smart budgivning sammen med alle samsvartyper for automatisk å optimalisere for resultatmålene du har satt deg. Smart budgivning fungerer best med fleksibelt samsvar ettersom det brede utvalget av søk gjør det mulig å finne ut hva som fungerer best for deg. Finn ut mer om smart budgivning

Negative søkeord

Med negative søkeord kan du forhindre at annonsene dine vises i forbindelse med søk etter bestemte termer. Hvis du for eksempel har en skobutikk, men ikke selger joggesko, kan du legge til joggesko som negativt søkeord. Du bør imidlertid være oppmerksom på at samsvartyper for negative søkeord fungerer annerledes enn positive samsvartyper. Finn ut mer om negative søkeord

Slik fungerer Performance Max med søkekampanjer og søkeord for søkeannonsering

Performance Max-kampanjer fungerer som et supplement til de eksisterende søkekampanjene dine, og den valgte søkeordmålrettingen respekteres. Hvis brukerens søk er identisk med et kvalifisert søkeord for søkeannonsering av en hvilken som helst samsvartype i kontoen din, blir søkekampanjen din prioritert fremfor Performance Max-kampanjen. Hvis brukerens søk ikke er identisk med et kvalifisert søkeord for søkeannonsering (inkludert søketermen rettet for stavefeil) i en Performance Max-kampanje, velges kampanjen eller annonsen med den høyeste annonserangeringen. Finn ut mer om Performance Max-kampanjer

Noen ganger kan det hende du ser eksisterende søkeord i Performance Max-kampanjen i stedet for i søkekampanjen på grunn av at søkeordene ikke er kvalifisert for visning. Her er noen mulige årsaker til at søkeord for søkeannonsering ikke kan utløse annonser:

• Ikke alle betingelsene for målrettingen av kampanjen eller annonsegruppen innfris.
  • Ingen reklamer eller landingssider i annonsegruppen er godkjent.
  • Søkeordet har lavt søkevolum.
  • Kampanjen er begrenset av budsjettet.

Linker til beslektet innhold