Om søgeordstyper

Søgeord er ord eller sætninger, der bruges til at matche annoncer med de termer, som folk anvender i deres søgninger. Søgeordsmatchtyperne afgør, hvor tæt søgeordet skal matche brugerens søgeforespørgsel, for at annoncen kan komme i betragtning til auktionen. Du kan eksempelvis bruge bredt match til at få din annonce vist ved en bred vifte af brugersøgninger, eller du kan bruge eksakt match for at fokusere på bestemte brugersøgninger.

Tip!

Bredere matchtyper omfatter alle de forespørgsler, der er omfattet af smalle matchtyper, og meget mere. Det betyder f.eks., at et sætningsmatchet søgeord matcher alle de søgninger, som det samme søgeord matcher, ved et eksakt match. På samme måde matcher et bredt matchende søgeord alle de søgninger, som det tilsvarende sætningsmatchede og eksakt matchende søgeord matcher samt yderligere relaterede søgninger. Derfor får du de samme fordele ved flere matchtyper i én matchtype uden at skulle gentage søgeord.

Søgeordsmatchtyper

Søgeordet "græsslåningstjeneste" kan matches med følgende forespørgsler: 1. Bredt match (omfattende matchning): Annoncerne kan blive vist ved søgninger med relation til dit søgeord, f.eks. "priser på plæneluftning". Format ved indtastning af søgeord: græsslåningstjenester (uden brug af parenteser eller anførselstegn). 2. Sætningsmatch (moderat matchning): Annoncerne kan blive vist ved søgninger, der indeholder ord med samme betydning som dit søgeord, f.eks. "græsslåningstjeneste i nærheden af mig", "hyr en virksomhed til græsslåning" eller "anlægsgartner, som tilbyder græsslåning". Format ved indtastning af søgeord: "græsslåningstjenester" (søgeord i anførselstegn). 3. Eksakt match (tæt matchning): Annoncerne kan blive vist ved søgninger med samme betydning som dit søgeord, f.eks. "græsslåningstjeneste" eller "plæneklipningstjeneste". Format ved indtastning af søgeord: [græsslåningstjenester] (søgeord i kantede parenteser).

Bredt match

Annoncerne kan vises ved søgninger, der er relateret til dit søgeord, hvilket kan omfatte søgninger, der ikke indeholder søgetermerne. Det bidrager til, at du tiltrækker flere besøgende på dit website, bruger mindre tid på at opbygge søgeordslister og kan fokusere på at bruge dine penge på søgeord, der virker. Bredt match er den standardmatchtype, som alle dine søgeord får tildelt, da det er den mest omfattende. Det betyder, at du ikke behøver at angive en anden matchtype (eksakt match, sætningsmatch eller negativt match).

Syntaksen for bredt match er søgeordet i sig selv (uden anførselstegn, parenteser og andet). Nedenfor er et eksempel på, hvordan bredt match fungerer:

Hvis der er tale om et bredt matchende søgeord, f.eks. kostplan med et lavt indhold af kulhydrater, kan annoncerne blive vist, når der indtastes søgetermer såsom "mad uden kulhydrater", "slankekure med et lavt indhold af kulhydrater", "opskrifter på kaloriefattige retter", "kogebøger med slankende middelhavsretter" eller "slankekur med retter med et lavt indhold af kulhydrater".

Som en hjælp til at sikre relevante match kan der ved brug af denne matchtype også tages højde for følgende:

• Brugerens seneste søgeaktiviteter
  • Indholdet på landingssiden
  • Andre søgeord i en annoncegruppe for bedre at forstå hensigten med søgeordet
Bemærk! Det er meget vigtigt at bruge Smart Bidding med bredt match. Alle søgeforespørgsler er nemlig forskellige, og bud for hver enkelt søgeforespørgsel bør afspejle de unikke kontekstsignaler, der er til stede på auktionstidspunktet. Smart Bidding bruger disse signaler til at sikre, at du for alle de relevante søgninger, du kan nå ud til med bredt match, kun konkurrerer i de rigtige auktioner med det rigtige bud for den rigtige bruger. Få flere oplysninger om, hvordan du kan opnå bedre resultater med dine Smart Bidding-kampagner ved brug af bredt match

Tips!

• Valg af meget lignende søgeord (f.eks. "rød bil" og "bil rød") anbefales ikke, da kun ét søgeord ville matche begge søgninger. Det ville dog ikke påvirke dine omkostninger eller effektivitet på nogen måde. De bredt matchende søgeord "rød bil" og "bil rød" er f.eks. dubletter, og søgeordet med den højeste annoncerangering bruges. Selvom alle dine lignende søgeord kan være kvalificeret til visning på den samme søgning, vil du kun have et bud på annonceauktionen. Få flere oplysninger om lignende søgeord på en Google Ads-konto
  • Se den tekniske vejledning til automatisering af søgeannoncer for at få flere oplysninger om de signaler, som Google bruger, samt oplysninger om, hvordan forespørgsler matcher søgeord, hvordan automatisering gør søgeordsmatchning mere effektivt, og hvad du kan gøre for at øge effektiviteten.
Sætningsmatch

Annoncerne kan blive vist ved søgninger, der inkluderer dit søgeords betydning. Betydningen af søgeordet kan være underforstået, og brugersøgninger kan være en mere specifik form af betydningen. Sætningsmatch omfatter flere søgninger end eksakt match, men færre søgninger end bredt match, og dine annoncer bliver kun vist ved søgninger, der inkluderer dit produkt eller din tjeneste.

Syntaksen for sætningsmatch er at sætte anførselstegn omkring dit søgeord, f.eks. "tennissko". Nedenfor er et eksempel på, hvordan sætningsmatch fungerer:

Hvis der er tale om et sætningsmatchet søgeord såsom "tennissko", kan dine annoncer blive vist ved søgninger efter "sko til tennis", "køb tennissko på udsalg", "røde tennissko" eller "bekvemme tennissko", men de bliver ikke vist ved søgninger efter "tennisketsjere" og "kondisko" eller "kan man bruge løbesko til tennis".

Eksakt match

Annoncerne kan blive vist ved søgninger, der har samme betydning eller samme hensigt som søgeordet. Af de 3 valgmuligheder for søgeordsmatchning er det eksakt match, der giver dig størst kontrol over, hvem der får vist din annonce, men denne matchtype omfatter færre søgninger end både sætningsmatch og bredt match.

Syntaksen for eksakt match er, at der bruges kantede parenteser, f.eks. [rød sko]. Her kan du se et eksempel på, hvordan eksakt match fungerer:

Hvis der er tale om et eksakt søgeord, f.eks. [sko til herrer], kan dine annoncer blive vist ved søgninger efter "sko herrer", "herre sko", "herrer sko" eller "sko til en herre", men ikke ved søgninger efter "tennissko til herrer" eller "sko til drenge".

Tip!

Brug Smart Bidding med alle matchtyper for automatisk at optimere til dine effektivitetsmål. Smart Bidding fungerer bedst sammen med bredt match, fordi den brede vifte af søgninger gør det lettere at finde ud af, hvad der fungerer mest effektivt for dig. Få flere oplysninger om Smart Bidding

Negative søgeord

Du kan bruge negative søgeord til at undgå, at dine annoncer vises ved søgninger, der indeholder den pågældende term. Hvis du sælger jakkesæt, men ikke skræddersyede jakkesæt, kan du vælge at tilføje "skræddersyede" som et negativt søgeord.

Bemærk! Negative søgeordsmatchtyper fungerer anderledes end positive matchtyper. Få flere oplysninger om negative søgeordsmatchtyper

Sådan fungerer Maksimal effektivitet sammen med søgekampagner og søgeord

Maksimal effektivitet supplerer eksisterende søgekampagner og respekterer din søgeordsmålretning. Hvis brugerens søgeforespørgsel er identisk med et kvalificeret søgeord af enhver art på din konto, prioriteres søgekampagnen over Maksimal effektivitet. Hvis forespørgslen ikke er identisk med et kvalificeret søgeord til Søgenetværket (herunder den korrekt stavede søgeterm), vælges den kampagne eller annonce, der har den højeste annoncerangering, som tager højde for annoncematerialets relevans og effektivitet. Få flere oplysninger om kampagner af typen "Maksimal effektivitet"

Nogle gange vises der muligvis eksisterende søgeord i kampagner af typen "Maksimal effektivitet" i stedet for i søgekampagner, fordi de ikke er kvalificerede. Her er nogle grunde til, at et søgeord til Søgenetværket ikke er kvalificeret til at aktivere en annonce:

• Målretningen er ikke opfyldt for alle kampagner eller annoncegrupper.
  • Alt annoncemateriale til eller alle landingssider for annoncerne i annoncegruppen bliver afvist.
  • Den har en lav søgevolumenstatus.
  • Kampagnen er begrænset af budgettet.