Förvaltarkonton (MCC): Hantera användare och åtkomstnivåer för ditt förvaltarkonto

I den här artikeln beskriver vi hur du hanterar användare och åtkomstnivåer för ditt förvaltarkonto. Du kan läsa mer om åtkomstnivåer iOm åtkomstnivåer för användare som är inbjudna till ditt förvaltarkonto. Om du vill ändra ägarskap av ditt förvaltarkonto kan du läsa Om ägarskap över kundkonton.

Det finns alltid en risk att olika användare i ett förvaltarkonto gör motstridiga ändringar i samma konto. Undvik detta genom att tydligt informera alla användare om roller och ansvarsområden i samband med kontohantering och kontoändringar.

Anvisningar

Kontrollera din åtkomstnivå

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Åtkomst och säkerhet under Konfiguration.
  4. Leta reda på din e-postadress och titta efter i kolumnen Åtkomstnivå.

Bjuda in användare

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Åtkomst och säkerhet under Konfiguration.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Ange e-postadressen till den nya användaren.
  6. Välj en åtkomstnivå.
  7. Klicka på Skicka inbjudan.

Du ser den inbjudna användaren under Väntande inbjudningar på sidan Användare under Åtkomst och säkerhet. Användaren måste acceptera inbjudan och skapa en egen Google Ads-inloggning med den e-postadress som inbjudan skickades till, eller med en annan e-postadress. Du får en avisering när den inbjudna personen svarar.

Hantera inbjudningar

Så här ser du vem du har bjudit in till kontot:

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Åtkomst och säkerhet under Konfiguration.
  4. Eventuella väntande inbjudningar visas på fliken Användare.
  5. Du kan återkalla en väntande inbjudan genom att klicka på Återkalla i kolumnen Åtgärder och följa anvisningarna.

Se vem som har åtkomst till ditt konto

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Åtkomst och säkerhet under Konfiguration. På fliken Användare ser du en lista över användare och deras åtkomstnivå, autentiseringsmetoder och andra uppgifter.
Obs! Du kan se en användares förvaltarkonton genom att klicka på Visa användare i full hierarki.

Ändra åtkomstnivåer för användare

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Åtkomst och säkerhet under Konfiguration.
  4. Under Väntande inbjudningar ser du en lista över användare med åtkomst och säkerhet (om det finns några). Leta reda på användaren vars åtkomstnivå du vill ändra.
  5. Placera markören över användarens aktuella åtkomstnivå I kolumnen Åtkomstnivå. Klicka på rullgardinsmenyn och välj en ny åtkomstnivå.

Ta bort användare från förvaltarkontot

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Åtkomst och säkerhet under Konfiguration. Under Väntande inbjudningar ser du en lista över användare med åtkomst och säkerhet (om det finns några). Leta reda på användaren som du vill ta bort från förvaltarkontot.
  4. Klicka på Ta bort åtkomst i kolumnen Åtgärder.

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Användarhantering