Om fjerning av tilknytning mellom kontoer og managerkontoer

Hvis du vil slutte å administrere en konto, må en bruker som har administratortilgang enten til managerkontoen eller til kundekontoen, fjerne tilknytningen mellom de to kontoene.

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer når du fjerner tilknytningen mellom managerkontoer og andre kontoer. I artikkelen Fjern tilknytning til kontoer fra managerkontoen din, finner du en presis fremgangsmåte du må følge for å fjerne tilknytningen mellom slike kontoer.

Sånn fungerer det

Tilknytningen mellom managerkontoer og administrerte kontoer kan når som helst fjernes. Dette forutsetter imidlertid at kundekontoen har minst én bruker med tilgang til kontoen, eller at den er knyttet sammen med en managerkonto med administrativt eierskap av den. Etter at tilknytningen er fjernet, har ikke managerkontoen lenger direkte tilgang til kundekontoen.

Personlige Google Ads-kontoer kan også fjerne tilknytningen til en managerkonto. Den personlige Google Ads-kontoen mister ikke kampanjeloggen for kontoen eller tilgangen til noen Google Ads-funksjoner.

Når tilknytningen er fjernet, kan eieren av Google Ads-kontoen opprette en tilknytning til en annen managerkonto.

Fjerning av tilknytning og delte remarketinglister

Hvis du fjerner tilknytningen til en konto som brukte remarketing-taggen eller delte remarketinglister fra managerkontoen, blir ikke listene som avhenger av den delte taggen, fylt ut i den aktuelle kontoen lenger, og kontoen mister tilgangen til alle delte lister fra managerkontoen. Hvis kontoen inneholder annonsegrupper som er målrettet mot disse listene, eller kampanjer der disse listene er ekskludert, slutter disse å kjøre. Hvis kontoen delte sine egne lister med andre kontoer, kan denne endringen påvirke disse kontoene hvis de inneholder annonsegrupper eller kampanjer som er målrettet mot disse listene. Finn ut mer om deling av remarketing-tagger og lister.

Fjerning av tilknytning og konverteringssporing via flere kontoer

Hvis du fjerner tilknytningen til en konto der taggen din for konverteringssporing via flere kontoer er i bruk, registrerer ikke taggen konverteringer for klikk som forekommer etter at tilknytningen til kontoen ble fjernet. Taggen for konverteringssporing via flere kontoer fortsetter imidlertid å registrere konverteringer for klikk som fant sted før tilknytningen mellom kontoene ble fjernet, innenfor konverteringsvinduet (vanligvis 30 dager). Hvis kundekontoen tidligere hadde sin egen tag for konverteringssporing installert på nettstedet, gjenopptas konverteringssporingen for denne taggen (med mindre den erstattes av en tag for konverteringssporing via flere kontoer for en annen managerkonto). Finn ut mer om konverteringssporing via flere kontoer.

Fakturering og fjerning av tilknytninger

Hvis Google Ads-kontoen har månedlig fakturering, og managerkontoen hvor tilknytningen skal fjernes, er betalingsadministrator, blir det ikke lenger vist annonser fra kontoen etter at tilknytningen fjernes. For at annonsene fortsatt skal vises, må du endre faktureringsoppsettet i kontoen før tilknytningen fjernes. Det nye oppsettet må opprettes via en managerkonto denne kontoen skal knyttes sammen med. Finn ut hvordan du kan administrere faktureringsoppsett i Google Ads-kontoer via managerkontoer.