Over accounts ontkoppelen van uw manageraccount

Als u een bepaald account niet meer wilt beheren, moet een gebruiker met beheerderstoegang tot het manageraccount of het klantaccount de twee accounts ontkoppelen.

In dit artikel wordt uitgelegd wat er gebeurt wanneer u een account ontkoppelt van een manageraccount. In het artikel Accounts ontkoppelen van uw manageraccount wordt uitgelegd hoe u accounts kunt ontkoppelen.

Hoe het werkt

Manageraccounts kunnen een relatie met een klantaccount op elk gewenst moment beëindigen door dit te ontkoppelen, op voorwaarde dat het klantaccount ten minste één gebruiker met toegang tot het account heeft of is gekoppeld aan een manageraccount dat eigendom met beheerdersrechten heeft. Na de ontkoppeling hebben manageraccounts geen toegang meer tot het klantaccount vanuit het manageraccount.

Ook de gebruikers van een afzonderlijk Google Ads-account kunnen een manageraccount ontkoppelen. De campagnegeschiedenis en de toegang tot Google Ads-functies van het afzonderlijke account gaan hierdoor niet verloren.

Nadat het manageraccount is ontkoppeld, kan het Google Ads-account worden gekoppeld aan een ander manageraccount.

Ontkoppelen en gedeelde remarketinglijsten

Wanneer u een account ontkoppelt dat gebruikmaakt van de remarketingtag of van een of meer gedeelde remarketinglijsten van het manageraccount, worden lijsten die van de gedeelde tag afhankelijk zijn, niet meer gevuld in het betreffende account en heeft het account geen toegang meer tot de gedeelde lijsten van het manageraccount. Advertentiegroepen van het account die deze lijsten targeten, worden stopgezet, net als campagnes die deze lijsten uitsluiten. Als het account zijn eigen lijsten deelde, kan deze wijziging ook gevolgen hebben voor advertentiegroepen en campagnes in andere accounts die deze lijsten targeten. Meer informatie over remarketingtags en -lijsten delen.

Ontkoppelen en conversies bijhouden voor meerdere accounts

Als u een account ontkoppelt dat gebruikmaakt van uw tag voor het bijhouden van conversies voor meerdere accounts, registreert de tag geen conversies meer voor klikken die plaatsvinden nadat het account is ontkoppeld. De tag blijft gedurende de conversieperiode (doorgaans dertig dagen) wel conversies bijhouden voor klikken die plaatsvonden voordat het account werd ontkoppeld. Als het klantaccount al een eigen tag voor het bijhouden van conversies op de site heeft, gaat deze verder met conversies bijhouden (tenzij de tag wordt vervangen door een tag voor het bijhouden van conversies voor meerdere accounts van een ander manageraccount). Meer informatie over conversies bijhouden voor meerdere accounts.

Ontkoppelen en facturering

Als het Ads-account maandelijkse facturering gebruikt en het manageraccount dat moet worden ontkoppeld, de betalende beheerder is, wordt de weergave van het account stopgezet nadat u het account heeft ontkoppeld. Als u wilt dat de advertentieweergave doorgaat, moet u de factureringsconfiguratie van het account wijzigen voordat u de accounts ontkoppelt. De nieuwe configuratie moet worden gemaakt in een manageraccount waaraan dit account is gekoppeld. Meer informatie over hoe u een factureringsconfiguratie voor een Ads-account kunt beheren vanuit uw manageraccount.