Spor konverteringer i apper ved hjelp av klikksporing fra en tredjepart

Du kan bruke klikksporere fra tredjeparter sammen med Google Ads-sporingsmaler til å måle verdifull kundeaktivitet i apper generert fra Web to App Connect-kampanjer, for eksempel kjøp, registreringer og abonnementer. Klikksporere fra tredjeparter kan dessuten være et målingsalternativ som supplererer Google Analytics 4 og appanalyser fra tredjepartsleverandører.

Hvordan fungerer klikksporere?

Når brukere klikker på en annonse som har en applink eller universell link, viderekobles de til appen. Samtidig utløser klikksporeren en postback til tredjeparten. Denne postbacken har et signal om konverteringskilden i Google Ads som gjør at tredjeparten kan tilskrive konverteringer til de tilsvarende appåpningshendelsene og handlingene brukerne har gjort etter å ha installert en app.

Merk: Når parallellsporing støttes, blir sporingslinken utløst i bakgrunnen, og den endelige nettadressen er ansvarlig for viderekoblingen av brukerne. Men hvis parallellsporing ikke støttes, er sporingslinken også ansvarlig for viderekoblingen av brukerne. Finn ut mer om sporing i Google Ads.

Begrensninger på Google Ads-implementeringer

Vi tillater ikke tredjeparts klikksporere eller andre viderekoblinger i forbindelse med endelige nettadresser, i tråd med Googles retningslinjer for ikke-samsvarende destinasjoner. I stedet skal klikksporere implementeres i Google Ads for Web to App Connect-kampanjer som bruker disse avanserte funksjonene:

Brukerne må alltid viderekobles til den samsvarende endelige nettadressen i Google Ads, siden parallellsporing ikke støttes i enkelte tilfeller.

Slå på automatisk tagging

Automatisk tagging er en obligatorisk funksjon som brukes sammen med konverteringssporing i Google Ads. Med denne funksjonen kan du kontrollere hvor effektivt annonseklikk fører til konverteringer, deriblant appkonverteringer. Med automatisk tagging kan identifikatorer for Google-klikk, for eksempel GCLID, legges til i klikksporere. Disse identifikatorene kan så brukes når konverteringer overføres til Google via App Conversion Tracking and Remarketing API eller ved importering av konverteringer utenfor nettet.

Legg til verdisporingsparametere

I tillegg til automatisk tagging kan annonsører også bruke verdisporingsparametere for å overføre viktig kampanjeinformasjon med klikksporere. Ved hjelp av verdisporingsparametere kan tredjeparter identifisere Google-kampanjeområder, for eksempel kampanje-ID-er, annonsegruppe-ID-er, søkeord med mer.

Bruk en appattribusjonspartner

Googles appattribusjonspartnere tilbyr tredjeparts klikksporere, og mange av disse inneholder allerede verdisporingsparametere. Velg ønsket målingsleverandør nedenfor:

Bruk bare Google-spesifikke sporingslinker fra appattribusjonspartnere, som overholder retningslinjene om ikke-samsvarende destinasjoner. Hvis du trenger videre veiledning med oppsettet, kan du kontakte attribusjonspartneren direkte.

Linker til relatert innhold