Sovelluskonversioseuranta kolmannen osapuolen klikkausseurannan avulla

Voit käyttää kolmannen osapuolen klikkausseurantaa ja Google Adsin seurantamalleja, jos haluat mitata Web to App Connectia käyttävien kampanjoiden tuottamaa arvokasta sovelluksensisäistä asiakastoimintaa (esim. ostoksia, rekisteröitymisiä ja tilauksia). Lisäksi voit käyttää kolmannen osapuolen klikkausseurantaa lisämittausratkaisuna yhdessä Google Analytics 4:n ja kolmannen osapuolen sovellusanalytiikan kanssa.

Miten klikkausseuranta toimii?

Kun käyttäjä klikkaa sovelluslinkin tai universaalin linkin sisältävää mainosta, hänet uudelleenohjataan sovellukseen. Samaan aikaan klikkausseuranta käynnistää takaisinlähetyksen kolmannelle osapuolelle. Takaisinlähetyksen yhteydessä Google Adsin konversiolähde saa signaalin kolmannen osapuolen attribuutiosta koskien vastaavia sovelluksenavaustapahtumia ja sovelluksensisäisiä tapahtumia.

Huom. Jos samanaikaista seurantaa tuetaan, seurantalinkki käynnistyy taustalla ja lopullinen URL vastaa käyttäjän uudelleenohjauksesta. Jos samanaikaista seurantaa ei tueta, seurantalinkki vastaa myös käyttäjän uudelleenohjauksesta. Lue lisää seurannasta Google Adsissa.

Käyttöönottoa koskevat rajoitukset Google Adsissa

Kolmannen osapuolen klikkausseurannan ja muiden uudelleenohjausten käyttö lopullisen URL-osoitteen yhteydessä ei ole Googlen Kohde ei vastaa määritystä ‑käytännön mukaan sallittua. Klikkausseuranta tulee sen sijaan ottaa käyttöön Web to App Connectia käyttävissä Google Ads ‑kampanjoissa seuraavien lisäominaisuuksien avulla:

Käyttäjät tulee aina uudelleenohjata vastaavaan Google Adsin lopulliseen URL-osoitteeseen, koska samanaikaista seurantaa ei tueta joissakin tilanteissa.

Automaattisen taggauksen käyttöönotto

Automaattista taggausta tulee käyttää Google Adsin konversioseurannan yhteydessä. Sen avulla voit selvittää, miten tehokkaasti mainostesi klikkaukset johtavat konversioihin (myös sovelluskonversioihin). Automaattisen taggauksen avulla Googlen klikkaustunnukset (kuten GCLID) voidaan liittää klikkausseurantaan. Sen jälkeen tunnuksia voidaan käyttää konversioiden välittämiseen Googlelle App Conversion Tracking and Remarketing APIn tai offline-konversioiden tuonnin kautta.

ValueTrack-parametrien lisääminen

Automaattisen taggauksen lisäksi mainostajat voivat käyttää myös ValueTrack-parametreja tärkeiden kampanjatietojen välittämiseen klikkausseurannan yhteydessä. ValueTrack-parametrien avulla kolmannet osapuolet saavat tietoa Google-kampanjoiden ominaisuuksista, kuten kampanjatunnuksista, mainosryhmän tunnuksista ja avainsanoista.

App Attribution Partner (AAP) ‑kumppanin käyttäminen

Googlen App Attribution Partner (AAP) ‑kumppanit tarjoavat kolmannen osapuolen klikkausseurantapalveluja, joista monet hyödyntävät ValueTrack-parametreja. Valitse mittauspalveluntarjoaja alta.

Käytä vain AAP-kumppaneiden Google-kohtaisia seurantalinkkejä, jotka ovat "Kohde ei vastaa määritystä" ‑käytäntöjen mukaisia. Jos tarvitset lisää määritysohjeita, voit ottaa yhteyttä suoraan AAP-kumppaniin.