Om annonser og Google-kontoer som administreres med Family Link, for barn under 13 år (eller den alderen som gjelder i landet deres)

Foreldre kan opprette en Google-konto for barn under 13 år eller den gjeldende alderen i landet deres, og administrere den ved hjelp av Family Link. Med en slik konto kan barn få tilgang til Google-produkter som Søk, Maps og Gmail. Når de er logget på kontoen sin, kan brukere av Family Link-barnekontoene se annonser i enkelte Google-produkter og på nettsteder og i apper som tilbys av en tredjepart.

Annonsører kan ikke målrette annonser slik at de bare vises for barn under 13 år eller den gjeldende alderen i landet deres, eller vise personlig tilpasset annonsering for barn under 13 år eller den gjeldende alderen i landet deres.  Som annonsør kan du imidlertid be om at annonsene dine ikke skal vises for påloggede brukere under 13 eller den gjeldende alderen i landet deres ved å fylle ut dette skjemaet. Dette unntaket gjelder også for søke-, banner- og Shopping-annonsene dine i Google Ads når Google gjenkjenner en bruker under 13 år eller den gjeldende alderen i landet deres.

Merk: Google viser ikke personlig tilpassede annonser til barn som bor i EU, før de når minst aldersgrensen for samtykke i landet deres. Barn som hadde tilsyn lagt til for en Google-konto de hadde fra før, kan justere innstillingene for å styre annonsene de ser når personlig tilpassede annonser er tilgjengelig for visning til dem.

Hvis du vil vite mer, kan du lese om hvordan annonser fungerer for Google-kontoer som administreres med Family Link .