Om Sökordsplaneraren

Sökordsplaneraren är ett kostnadsfritt Google Ads-verktyg för både nya och erfarna annonsörer. Med det kan du skapa nya kampanjer i söknätverket. Med Sökordsplaneraren kan du söka efter sökord och se det uppskattade resultatet av en lista över sökord. Du kan dessutom få hjälp med att välja konkurrenskraftiga bud och budgetar till dina kampanjer.

Här beskriver vi hur du lägger grunden till en lyckad kampanj med hjälp av Sökordsplaneraren.

Fördelar

Med Sökordsplaneraren kan du

• få förslag på sökord. Vill du ha hjälp med att hitta sökord till en ny kampanj? Eller vill du hitta fler sökord till en befintlig kampanj? Du kan söka efter sökord utifrån termer som är relevanta för din produkt eller tjänst, webbplats eller målsida.
  • se tidigare statistik och trafikprognoser. Ta hjälp av statistik som till exempel sökvolym när du väljer sökord till en ny eller befintlig kampanj. Prognoser över sådant som uppskattat antal klick och konverteringar kan ge dig en uppfattning om resultatet av en lista över sökord med ett visst bud och en viss budget. Prognoserna kan också vara till hjälp när du ska bestämma bud och budgetar.

Tänk på att även om Sökordsplaneraren kan ge bra sökordsförslag och trafikprognoser beror kampanjresultatet på en rad olika faktorer. Till exempel kan bud, budget, produkt och kundbeteende i branschen påverka resultatet av dina kampanjer.

Tips

Ha våra tips om hur du skapar en effektiv sökordslista i åtanke när du använder Sökordsplaneraren.

Gör så här

Sök efter nya sökord

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
    • Obs! Om du är inloggad på ett förvaltarkonto måste du välja ett hanterat konto för att kunna fortsätta. Läs mer om förvaltarkonton
  2. Klicka på verktygsikonen  uppe i det högra hörnet och klicka sedan på Sökordsplaneraren under Planering.
  3. Skriv eller klistra in ett eller flera av följande i sökrutan Hitta nya sökord och tryck på Retur på tangentbordet efter vart och ett:
    • ord eller fraser som beskriver det annonsen gäller
    • webbadressen till en webbsida eller hela webbplatsen som är relaterad till din verksamhet
  4. Klicka på Kom igång för att få nya sökordsförslag och tidigare statistik, till exempel genomsnittliga månatliga sökningar eller data om konkurrenterna.

Med dina resultat kan du använda sidan Sökordsförslag för att

• filtrera dina resultat efter sökordstext, genomsnittligt antal sökningar per månad, bud för visning högst upp på sidan (lågt intervall), bud för visning högst upp på sidan (högt intervall), konkurrens, organisk exponeringsandel, annonsexponeringsandel, eller utesluta sökord som redan finns i ditt konto
  • se sökvolymdata för dina sökordsförslag genom att ändra datumintervallet
  • se visualiseringar uppdelade efter sökvolymtrender, plattformar och platser
  • ladda ned sökordsförslag
  • lägga till sökord i din plan för att se prognoser uppdelade efter plats, språk eller nätverksinställningar.

Få prognoser och tidigare statistik för dina sökord

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
    • Obs! Om du är inloggad på ett förvaltarkonto måste du välja ett hanterat konto för att kunna fortsätta. Läs mer om förvaltarkonton
  2. Klicka på verktygsikonen  uppe i det högra hörnet och klicka sedan på Sökordsplaneraren under Planering.
  3. Gå till sökrutan Få statistik och prognoser för dina sökord och skriv eller klistra in en lista över sökord i sökrutan. Avgränsa dem med kommatecken eller radbrytning.
  4. Klicka på Kom igång för att se dina prognoser.
  5. Om du vill se tidigare statistik, som genomsnittligt antal sökningar per månad eller data om konkurrenter, klickar du på Tidigare statistik högst upp på sidan.

Med dina resultat kan du använda sidan Prognoser för att

• få uppdaterade sökordsprognoser baserat på potentiella bud
  • sortera dina resultat efter klick, kostnad, matchningstyp, exponeringar, CTR eller genomsnittlig CPC
  • anpassa dina prognoser efter datumintervall för att se hur säsongsvariationer påverkar trafiken
  • öppna sidan Översikt över plan för att se prognoser för de populäraste sökorden, platserna och enheterna
  • ladda ned planprognoser i ett Google Ads Editor-anpassat format.

Med dina resultat kan du använda sidan Tidigare statistik för att

• se tidigare statistik över dina sökordsförslag sorterad efter datumintervall
  • ladda ned tidigare statistik över sökorden i din plan.

Läs mer om prognoser och tidigare statistik

Skicka kommentarer till oss

Vi vill gärna veta vad som fungerar bra i nya Google Ads och vad som kan bli bättre. Dela med dig av dina synpunkter genom att klicka på hjälpikonen högst upp till höger i ditt konto och klicka på Ge feedback.