Avainsanojen suunnittelijan käyttäminen

Jos markkinatilanteen muutokset vaikuttavat sinuun, suosittelemme tekemään suunnitelmia kuukausien tai kvartaalien sijasta viikkoperusteisesti, kunnes markkinatilanne tasaantuu.

Avainsanojen suunnittelijan ennusteita päivitetään päivittäin ja muokataan 7–10 viime päivän kausivaihtelun perusteella. Ennusteissa otetaan huomioon markkinatilanteen muutosten vaikutukset kyseisellä ajanjaksolla. Kausimalli on päivitetty siten, että siinä otetaan huomioon nykyinen markkinatilanne.

Avainsanojen suunnittelijan avulla voit etsiä avainsanoja Hakukampanjoillesi.

Tällä maksuttomalla työkalulla voit löytää uusia yritykseesi liittyviä avainsanoja sekä katsoa arvioita siitä, kuinka paljon niillä tehdään hakuja ja paljonko niihin kohdistaminen maksaa.

Lisäksi Avainsanojen suunnittelija tarjoaa Hakukampanjoiden luomiseen toisen tavan, joka perustuu kattavaan avainsanojen analysointiin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Avainsanojen suunnittelijaa voi käyttää apuna menestyksekkään kampanjan luomisessa.

Edut

• Löydä uusia avainsanoja: katso ehdotuksia tuotteisiisi, palveluihisi tai verkkosivustoosi liittyvistä avainsanoista.
  • Katso kuukausittaiset haut: katso arvioita siitä, kuinka paljon hakuja avainsanalla tehdään joka kuukausi.
  • Selvitä hinta: katso keskimääräinen hinta, joka veloitetaan mainoksesi näkymisestä tietyllä avainsanalla tehtyjen hakujen yhteydessä.
  • Järjestä avainsanat: katso, miten avainsanasi sopivat erilaisiin brändiisi liittyviin kategorioihin.
  • Luo uusia kampanjoita: luo avainsanasuunnitelmasi pohjalta uusia kampanjoita, jotka perustuvat kattavaan avainsanojen analysointiin.

Muista, että vaikka saat Avainsanojen suunnittelijasta apua avainsanakohdistukseen, kampanjan tulokset riippuvat monesta eri tekijästä. Esimerkiksi hintatarjous, budjetti, tuote ja asiakaskäyttäytyminen toimialallasi voivat kaikki vaikuttaa kampanjoiden onnistumiseen.

Ohjeet

Avainsanojen suunnittelijan käyttäminen:

1. Luo avainsanasuunnitelma

Kun avaat Avainsanojen suunnittelijan, voit luoda avainsanasuunnitelman kahdella eri tavalla:

1. Etsi uusia avainsanoja klikkaamalla Löydä uusia avainsanoja.
  2. Lataa nykyisiä avainsanoja klikkaamalla Katso hakujen määrä ja ennusteet.

Löydä uusia avainsanoja

A. Etsi uusia avainsanaideoita

Lisää yritykseesi liittyviä sanoja tai verkkosivustoja, niin saat avainsanaideoita.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake] ja valitse Suunnittelu-kohdasta Avainsanojen suunnittelija.
  3. Klikkaa Löydä uusia avainsanoja.
  4. Voit etsiä uusia avainsanaideoita kahdella eri tavalla:
    1. Aloita avainsanoista: Lisää tuotteisiisi tai palveluihisi liittyviä sanoja. Voit erottaa lausekkeet toisistaan pilkulla ja välilyönnillä.
      1. Lisää verkkotunnuksesi, niin Google pyrkii sulkemaan pois avainsanat, jotka eivät liity siihen mitä tarjoat.
    2. Aloita verkkosivustosta: Lisää mikä tahansa verkkosivusto, niin Google etsii sivuston sisältöön liittyviä avainsanoja.
  5. Klikkaa Hae tuloksia.

Klikattuasi "Hae tuloksia" näet lisäämiisi sanoihin tai verkkosivustoon liittyviä avainsanoja. Näitä avainsanoja ei ole lisätty suunnitelmaasi. Voit muokata luetteloa suodattimilla ja kategorioilla, jotka helpottavat suunnitelmasi kannalta sopivien avainsanojen löytämistä.

B. Muokkaa avainsanaideoiden luetteloa

Nyt voit muokata avainsanaideoidesi luetteloa käyttämällä suodattimia ja kategorioita. Katso tarkempia vinkkejä avainsanaluettelon muokkaamista käsittelevästä artikkelista.

Suodata

Rajaa avainsanaluetteloasi erilaisten ehtojen mukaan (esim. kilpailu, osuus impressioista ja avainsanan teksti). Voit esimerkiksi katsoa avainsanaideoita, joissa alle 1 euron suuruinen hintatarjous voi riittää sivun ylimmän sijainnin saavuttamiseen.

1. Klikkaa Lisää suodatin.
  2. Valitse suodatin ja lisää sille arvot.
  3. Idealuettelosi on nyt suodatettu.

Rajaa kategorian mukaan

Katso avainsanaryhmiä niiden teemojen, brändien tai kategorioiden perusteella.

1. Etsi Tarkenna avainsanoja ‑sivupaneeli Avainsanaideat-sivulta.
  2. Avaa kategorioita paneelin alta, niin näet avainsanaideoihisi liittyviä ominaisuuksia.
  3. Poista valinta sellaisten kategorioiden ruuduista, joiden avainsanat haluat poistaa luettelosta.
    • Jos avainsanasi liittyvät esimerkiksi juoksukenkiin, saatat nähdä kategorian nimeltä "kenkien väri". Jos haluat nähdä pelkästään punaisiin juoksukenkiin liittyvät avainsanat, voit poistaa valinnan kaikkien muiden värien valintaruuduista.

C. Lisää avainsanoja suunnitelmaasi ja tarkista tulosennuste

Kun avainsanaluettelosi on valmis, voit lisätä avainsanat kampanjoihisi kahdella eri tavalla:

• Lisää ne avainsanasuunnitelmaasi, katso ennusteita niiden tuottamista tuloksista ja luo halutessasi niiden pohjalta uusi kampanja.
  • Lisää ne nykyisten kampanjoidesi mainosryhmiin.

Jos haluat lisätä avainsanat suunnitelmaasi ja katsoa ennusteita niiden toimivuudesta, toimi seuraavasti:

1. Valitse niiden avainsanojen viereiset ruudut, jotka haluat lisätä suunnitelmaan.
  2. Jos haluat lisätä avainsanat suunnitelmasi tiettyyn mainosryhmään, klikkaa avattavaa Uusi mainosryhmä ‐valikkoa ja lisää mainosryhmän nimi.
  3. Valitse vastaavuustyyppi avattavasta Laaja vastaavuus ‑valikosta.
  4. Luo uusi suunnitelma klikkaamalla Luo suunnitelma ja lisää avainsanat tai lisää avainsanat aiemmin luotuun suunnitelmaan klikkaamalla Lisää avainsanat.

Katso hakujen määrä ja ennusteet

Avainsanojen lisääminen suunnitelmaan ja ennusteen tarkistaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake] ja valitse Suunnittelu-kohdasta Avainsanojen suunnittelija.
  3. Klikkaa Katso hakujen määrä ja ennusteet.
  4. Kirjoita tai liitä avainsanojen luettelo hakukenttään tai lataa avainsanaluettelo CSV-tiedostosta seuraavasti:
    1. Klikkaa Lataa tiedosto.
    2. Klikkaa Valitse tiedosto tietokoneeltasi. Tarkista avainsanojen lataamiseen tarkoitetut mallit.
      1. Lataa avainsanaluettelo: Tiedostossa saa olla vain yksi sarake, jonka nimi on "Avainsana".
      2. Lataa koko avainsanasuunnitelma: Lataa malli, jos haluat ladata avainsanan lisäksi valinnaista dataa, kuten kampanjan, sijainnin ja mainosryhmän.
    3. Klikkaa Lähetä.
  5. Klikkaa Aloita.

2. Tulkitse avainsanan ennustetta

Suunnitelmasi ennuste näyttää, kuinka monta konversioita, klikkausta tai impressiota saat todennäköisesti avainsanoillasi budjettisi perusteella.

Ennusteen tulkitseminen

Ennuste on saatavilla suunnitelmasi Ennusteet-sivulla. Se sisältää avainsanat, jotka olet ladannut klikkaamalla "Katso hakujen määrä ja ennusteet" tai jotka olet lisännyt Avainsanaideat-sivun kautta.

Mitä ennusteeseen sisältyy

• Optimaalisten tulosten ennuste kaikille avainsanoille budjettisi perusteella
    • Voit muuttaa ennusteen mittaria klikkaamalla "Konversiot" tai "Klikkaukset". Tämä on mahdollista, jos olet ottanut konversioseurannan käyttöön tililläsi. Muussa tapauksessa voit nähdä vaihtoehdot klikkaamalla Lisää konversiomittareita.
    • Voit muuttaa keskimääräistä päiväbudjettia klikkaamalla summaa.
    • Voit muuttaa hintatarjousstrategiaa klikkaamalla avattavaa Maksimoi klikkaukset ‐valikkoa.
    • Klikkaamalla avausnuolta voit nähdä kaavion arvioiduista tuloksista, jotka voit saada budjetillasi.
  • Ennusteita yksittäisille avainsanoille Maksimoi klikkaukset ‐hintatarjousstrategian perusteella
    • Muokkaa keskimääräistä päiväbudjettia, niin näet, miten arviot muuttuvat.
  • Mainosryhmät, joihin avainsanasi lisätään uudessa kampanjassa, jos otat suunnitelman käyttöön
  • Ennusteen ajanjakso
    • Voit muuttaa ennusteesi ajanjaksoa klikkaamalla sivun yläosassa näkyvää ajanjaksoa.

Lisävaihtoehdot

• Lisää uusia avainsanoja klikkaamalla pluspainiketta ja lisäämällä haluamasi uudet avainsanat. Voit myös palata Avainsanaideat-sivulle ja lisätä avainsanat sitä kautta.
  • Lataa ennuste klikkaamalla latauspainiketta.
  • Jaa suunnitelma muille klikkaamalla Jaa-painiketta ja myöntämällä pääsyoikeus.

3. Luo kampanja suunnitelmasi pohjalta

Kampanjan luominen

Voit ottaa suunnitelman käyttöön luomalla siitä kampanjan.

1. Voit luoda kampanjan Ennuste-, Tallennetut avainsanat- tai Negatiiviset avainsanat ‐sivulta.
  2. Klikkaa yläkulman läheltä Luo kampanja.
  3. Lisää kampanjallesi nimi.
  4. Valitse suositeltu päiväbudjetti suunnitelmasi ennusteen optimaalisten tulosten perusteella tai valitse oma budjetti.
  5. Valitse Tallenna.

Klikattuasi "Tallenna" suunnitelma muunnetaan uudeksi kampanjaksi, joka näkyy tilisi Kampanjat-sivulla. Klikkaa "Näytä kampanja", niin pääset uuden kampanjasi asetuksiin.

Kun olet ottanut suunnitelman käyttöön kampanjana, pääset edelleen sen ennusteeseen Avainsanojen suunnittelijan työkalukuvakkeesta. Voit kuitenkin tehdä muutoksia suunnitelman avainsanoihin vain luomasi uuden kampanjan kautta.

Lähetä meille palautetta

Haluamme kuulla, mikä Google Adsissa on mielestäsi hyvää ja mitä voisimme vielä parantaa. Kerro meille mielipiteesi klikkaamalla tilisi oikeassa yläkulmassa olevaa ohjekuvaketta ja valitsemalla Anna palautetta.