Utilitzar el Planificador de paraules clau

Consell: si els canvis del mercat afecten el vostre negoci, us recomanem que feu planificacions setmanals en lloc de mensuals o trimestrals fins que els mercats s'estabilitzin.

Les previsions del Planificador de paraules clau s'actualitzen diàriament i es basen en els 7-10 darrers dies, a més d'ajustar-se segons l'estacionalitat. Les previsions tindran en compte els efectes dels canvis del mercat durant aquest període de temps. Hem actualitzat el model de temporada perquè contempli les condicions actuals del mercat.

El Planificador de paraules clau us ajuda a trobar paraules clau per a les campanyes de cerca.

Podeu utilitzar aquesta eina gratuïta per descobrir paraules clau noves relacionades amb la vostra empresa i veure estimacions de les cerques que reben i del cost que té segmentar per les paraules clau.

El Planificador de paraules clau també proporciona una altra manera de crear campanyes de cerca centrada en una anàlisi exhaustiva de paraules clau.

En aquest article s'explica com podeu utilitzar el Planificador de paraules clau per establir les bases d'una bona campanya.

Avantatges

• Descobriu paraules clau noves: obteniu suggeriments de paraules clau relacionades amb els vostres productes, els vostres serveis o el vostre lloc web.
  • Consulteu les cerques mensuals: consulteu les estimacions del nombre de cerques que rep una paraula clau cada mes.
  • Determineu el cost: consulteu el cost mitjà que té mostrar el vostre anunci a les cerques d'una paraula clau.
  • Organitzeu les paraules clau: consulteu com les paraules clau encaixen amb les diferents categories relacionades amb la vostra marca.
  • Creeu campanyes: utilitzeu el pla de paraules clau per crear campanyes centrades en l'anàlisi detallada de paraules clau.

Recordeu que, tot i que el Planificador de paraules clau pot proporcionar estadístiques sobre la segmentació per paraules clau, el rendiment de la campanya depèn de diversos factors. Per exemple, l'oferta, el pressupost, el producte i el comportament del client al vostre sector poden influir en l'èxit de la campanya.

Instruccions

Per accedir al Planificador de paraules clau:

1. Crear un pla de paraules clau

Un cop obriu el Planificador de paraules clau, teniu dues maneres de crear el pla de paraules clau:

1. Cercar paraules clau noves fent clic a Descobriu paraules clau noves.
  2. Penjar paraules clau existents fent clic a Consulteu el volum de cerques i les previsions.

Descobrir paraules clau noves

A. Obtenir idees per a paraules clau noves
Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Introduïu paraules o llocs web relacionats amb la vostra empresa per veure idees de paraules clau. Més informació sobre els comptes de gestor de Google Ads

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Planificació.
  3. Feu clic a Planificador de paraules clau.
  4. Feu clic a Descobriu paraules clau noves.
  5. Hi ha dues maneres de descobrir idees de paraules clau noves:
    • Comença amb paraules clau: introduïu paraules relacionades amb els vostres productes o serveis. Podeu separar diverses frases amb una coma i un espai.
      • Introduïu el vostre domini i Google intentarà excloure les paraules clau que no estiguin relacionades amb el que oferiu.
    • Comenceu amb un lloc web: introduïu qualsevol lloc web i Google cercarà paraules clau relacionades amb el contingut del lloc web en qüestió. Nota: el contingut dels enllaços no s'utilitza per generar idees de paraules clau.
  6. Feu clic a Obtén resultats.
Consell: especificar una paraula clau i un URL pot donar com a resultat un volum més gran d'idees de paraules clau, en comparació amb especificar només l'URL.

Després de fer clic a "Obtén resultats", veureu una llista de paraules clau relacionades amb el que heu introduït. Aquestes paraules clau no s'han afegit al vostre pla. Ara podeu editar la llista amb filtres i categories per trobar aquelles que siguin adients per al vostre pla.

Nota: les paraules clau amb volums de cerques molt baixos o les que es consideren sensibles no són visibles, i no se'n poden fer previsions. En aquests casos, rebreu un missatge d'error i se us demanarà que proveu paraules clau o URL nous.
Aquesta imatge és un exemple d'un missatge d'error de segmentació per paraules clau.

B. Modificar una llista d'idees de paraules clau

Ara podeu modificar la llista d'idees de paraules clau mitjançant filtres i categories. Obteniu més informació sobre com podeu modificar la llista de paraules clau.

Filtrar

Restringiu la llista de paraules clau segons criteris com ara la competència, la quota d'impressions i el text de les paraules clau. Per exemple, pot ser que vulgueu veure idees de paraules clau en què les ofertes inferiors a 1 € siguin suficients per arribar a la part superior de la pàgina.

1. Feu clic a Afegeix un filtre.
  2. Seleccioneu un filtre i introduïu-ne els valors.
  3. La vostra llista d'idees coincidirà amb el filtre.

Definir millor per categoria

Consulteu grups de paraules clau en funció dels temes, de les marques o de les categories.

1. Cerqueu el tauler lateral "Defineix millor les paraules clau" a la pàgina "Idees de paraules clau".
  2. Obriu les categories que hi ha a sota per veure característiques relacionades amb les idees de les paraules clau.
  3. Desmarqueu la casella que hi ha al costat de cada categoria per treure aquestes paraules clau de la llista.
    • Per exemple, si les vostres paraules clau estan relacionades amb vambes de córrer, pot ser que vegeu una categoria per al color de les vambes. Per veure només les paraules clau per a "vambes de córrer vermelles", desmarqueu la casella per a la resta de colors.

C. Afegir paraules clau a un pla per veure'n una previsió de rendiment

Un cop tingueu una llista de paraules clau, hi ha dues maneres d'incorporar-les a les campanyes:
  • Afegiu-les a "Paraules clau desades" per organitzar-les més tard i veure les previsions del seu rendiment.
  • Afegiu-les als grups d'anuncis de les campanyes existents.

Seguiu aquests passos per afegir paraules clau al vostre pla i preveure'n el rendiment:

1. Marqueu la casella que hi ha al costat de cada paraula clau que vulgueu afegir al pla. Si afegiu paraules clau a "Paraules clau desades", podreu desar-les al pla i organitzar-les més tard.
    • Si voleu organitzar manualment les paraules clau en un grup d'anuncis concret, feu clic a Campanya / Grup d'anuncis al menú desplegable i trieu el grup d'anuncis al selector.
  2. Especifiqueu i seleccioneu el tipus de concordança fent clic al menú desplegable Concordança ampla.
  3. Feu clic a Afegeix paraules clau per crear un pla o bé feu clic a Afegeix paraules clau per afegir les paraules clau a un pla existent.
Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Consultar el volum de cerques i les previsions

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Planificació.
  3. Feu clic a Planificador de paraules clau.
  4. Feu clic a Consulteu el volum de cerques i les previsions.
  5. Introduïu o enganxeu una llista de paraules clau al quadre de cerca o bé seguiu les instruccions següents per penjar una llista des d'un fitxer CSV:
    1. Feu clic a Penja un fitxer.
    2. Feu clic a Selecciona un fitxer de l'ordinador. Reviseu les plantilles proporcionades per penjar paraules clau.
      1. Pengeu una llista de paraules clau: el fitxer ha de tenir només una columna amb la capçalera "Paraula clau".
      2. Pengeu un pla de paraules clau sencer: baixeu la plantilla per incloure-hi dades opcionals, com ara la campanya, la ubicació i el grup d'anuncis, juntament amb la paraula clau.
    3. Feu clic a Envia.
  6. Feu clic a Comença.

2. Entendre una previsió de paraules clau

La previsió del vostre pla mostra la quantitat de conversions, d'impressions o de clics que és probable que obtingueu per les paraules clau segons la vostra despesa. Més informació sobre les previsions del Planificador de paraules clau

Entendre una previsió

La vostra previsió està disponible a la pàgina "Previsions" del pla. Inclou les paraules clau que heu penjat mitjançant l'opció "Consulteu el volum de cerques i les previsions" o les que heu afegit des de la pàgina "Idees de paraules clau".

Què inclou una previsió

• Previsió del rendiment òptim per a totes les paraules clau segons la vostra despesa.
    • Canvieu la mètrica de la previsió fent clic a "Conversions" o "Clics". Aquesta opció està disponible quan activeu el seguiment de conversions al compte. En cas contrari, feu clic a "Afegeix mètriques de conversió" per revisar les opcions.
    • Per canviar el pressupost diari mitjà, feu clic a l'import.
    • Feu clic al menú desplegable "Maximització de clics" per canviar l'estratègia d'oferta.
    • Feu clic a la fletxa de menú desplegable per veure un gràfic del rendiment estimat que podeu obtenir en funció de la vostra despesa.
  • Estimacions de cadascuna de les paraules clau segons l'estratègia d'oferta "Maximització de clics".
    • Editeu l'import a "Pressupost diari mitjà" per veure com canvien aquestes estimacions.
  • Grups d'anuncis als quals s'afegiran les paraules clau en una campanya nova si implementeu el pla.
  • Interval de dates per a la previsió.
    • Feu clic a l'interval de dates de la part superior de la pàgina per canviar el període de la previsió.

Opcions addicionals

• Afegiu paraules clau noves fent clic al botó de més. També podeu tornar a la pàgina "Idees de paraules clau" i afegir-hi paraules clau.
  • Baixeu la previsió fent clic al botó de baixada.
  • Compartiu el pla amb altres usuaris fent clic al botó Comparteix i activant l'accés de compartició.

3. Organitzar les paraules clau en grups d'anuncis (només en anglès)

Organitzar les paraules clau

Introduïu paraules o llocs web relacionats amb la vostra empresa per veure idees de paraules clau.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Planificació.
  3. Feu clic a Planificador de paraules clau.
  4. Feu clic a Organitza les paraules clau en grups d'anuncis.
  5. Hi ha tres maneres d'organitzar les paraules clau:
    • Comença amb paraules clau: introduïu paraules relacionades amb els vostres productes o serveis. Podeu separar diverses frases amb una coma i un espai.
      • Introduïu el vostre domini i Google intentarà excloure les paraules clau que no estiguin relacionades amb el que oferiu.
    • Comenceu amb un lloc web: introduïu qualsevol lloc web i Google cercarà paraules clau relacionades amb el contingut del lloc web en qüestió.
    • Pengeu o enganxeu: pengeu un fitxer o introduïu paraules clau. El Planificador de paraules clau intentarà organitzar les paraules clau en les campanyes, o bé podeu organitzar-les manualment.
  6. Feu clic a Organitza automàticament les paraules clau.

Després de fer clic a "Organitza automàticament les paraules clau", veureu una llista de grups d'anuncis amb suggeriments de paraules clau. Intentarem cercar coincidències entre les paraules clau i els grups d'anuncis més rellevants de les campanyes que tinguin un millor rendiment. Un cop s'hagi completat el procés, podreu revisar les paraules clau per comprovar que siguin precises i fer-hi canvis propis. També podeu baixar la vostra feina per revisar-les. No es farà cap canvi al compte fins que no estigueu a punt per penjar-les.

Enviar suggeriments

Volem saber què us agrada de Google Ads i quins aspectes podem millorar. Per donar-nos la vostra opinió, feu clic a la icona d'ajuda  que hi ha a l'extrem superior dret del compte i, després, a Envia suggeriments.