Optimaliser annonser for mobil

I denne artikkelen viser vi hvordan du optimaliserer annonser for mobil, slik at du kan nå ut de som søker på mobilenheter, som det stadig blir flere av.

Dette er den andre delen i en todelt serie. I den første delen så vi nærmere på hvordan nettsteder kan optimaliseres for mobil.

1. Bruk de rette annonseelementene for mobil

Med annonseelementer kan du vise ekstra bedriftsinformasjon i annonsene dine, for eksempel adresse, telefonnummer eller linker til bestemte sider på nettstedet ditt. Elementene gjør annonsene mer fremtredende og ekstra appellerende for mobilkunder.

Bruk av annonseelementer er kostnadsfritt, men du belastes som vanlig når noen klikker på annonsene.

Her er noen annonseelementer som kan bidra til bedre annonseresultater på mobil:

Legg til elementer for nettstedslinker for å øke antallet nettsalg

Med elementer for nettstedslinker kan du legge til linker til bestemte sider på nettstedet ditt, for eksempel sider med åpningstider eller fremhevede produkter. Dermed kan de besøkende gå rett til det de er ute etter, fra annonsen.

Legg til adresseelementer for å generere flere butikkbesøk

Med adresseelementer kan du ta med et kart eller adressen eller distansen til bedriften i annonsene. Folk kan umiddelbart se bedriftens beliggenhet, slik at de enkelt kan finne den og komme innom.

Slik konfigurerer du adresseelementer

Legg til anropselementer for å øke antallet telefonsamtaler

Med anropselementer blir det lagt til et telefonnummer i annonsene, noe som kan øke klikkfrekvensen med 4–5 %. På denne måten kan folk ringe bedriften og kontakte deg rette fra annonsene.

Slik oppretter du anropselementer

2. Følg anbefalt praksis for å skrive virkningsfulle mobilannonser

Om du vil komme i kontakt med potensielle kunder på mobilenheter, bør annonsene dine være relevante, informative og overbevisende. Vi oppsummerer noen anbefalte fremgangsmåter du bør følge for å skrive effektive mobilannonser:

• Fang kundenes oppmerksomhet med en overbevisende overskrift: Overskriften er det første folk ser. Den er den klikkbare og mest fremtredende delen av mobilannonsen din, så du bør fokusere på å gjøre den relevant og appellerende. Du bør også prøve å ta med søkeordene dine i den, slik at folk umiddelbart vet at annonsen er relevant for det de ser etter.
  • Bruk en sterk handlingsfremmende oppfordring: Med en sterk og tydelig handlingsfremmende oppfordring kan du fortelle besøkende på mobil hva de kan forvente seg, og oppfordre dem til å utføre den ønskede handlingen. Bruk sterke verb som kjøp, ring i dag, bestill, registrer deg eller få et pristilbud. Hvis du er nøye med hvordan du ordlegger deg her, kan du unngå å måtte betale for klikk som sannsynligvis ikke bidrar positivt til omsetningen.
  • Utnytt beskrivelsesteksten til det fulle: Fremhev det unike ved bedriften din og hvorfor du har akkurat det kundene er på utkikk etter. Legg vekt på de viktigste salgsargumentene (service, pålitelighet, bredt utvalg, eksklusive produkter, spesifikke priser eller kampanjer osv.) som skiller bedriften fra konkurrentene.
  • Roter flere annonsevarianter: Hvis du har flere enn én annonse i en annonsegruppe, viser som standard Google Ads automatisk de du oppnår de beste resultatene med. Vi anbefaler at du har 2–4 ulike annonser med ulike overskrifter og beskrivelser.

3. Påse at landingssiden har innhold i tråd med annonsen

Landingssiden din for mobil spiller en viktig rolle når du skal omgjøre klikk til kunder. Når noen klikker på annonsen din, forventer de å havne på en side som er relevant med tanke på det de så i annonsen. Hvis de ikke umiddelbart finner det de forventer å se, er det stor sjanse for at de forlater nettstedet ditt.

Du bør velge en landingsside for mobil som speiler den handlingsfremmende oppfordringen du har med i annonseteksten, og som tydeliggjør hva du vil at kunden skal gjøre. Dette kan for eksempel være å fylle ut et skjema eller kjøpe et bestemt produkt. Hvis du har kommet med fagre løfter om kampanjer eller spesialtilbud i annonsen, skal disse tydelig fremgå på landingssiden.

Samsvaret mellom mobilannonsen og landingssiden din er broen mellom en potensiell kunde og det du vil at vedkommende skal gjøre. Oppfordrer du kundene til å gjøre det samme på begge disse stedene? Legger du vekt på de samme salgsargumentene? Jo bedre samsvar det er mellom annonsen og landingssiden, jo større sannsynlighet er det for at resultatene blir gode.

Gå til del 1: Optimalisering av nettsteder for mobil