Studiemateriaal voor de Mobile Advertising-kennistest

Uw website optimaliseren voor mobiel

In dit artikel bespreken we hoe u uw advertenties kunt optimaliseren voor mobiel om het groeiende aantal mensen te bereiken dat zoekopdrachten uitvoert op een mobiel apparaat.

Dit is het tweede deel van een tweedelige reeks. In het eerste deel behandelen we het optimaliseren van uw website voor mobiel.

1. Gebruik de juiste advertentiecomponenten voor mobiel

Met advertentiecomponenten geeft u bij uw advertentie aanvullende bedrijfsinformatie weer, zoals uw adres, uw telefoonnummer of links naar specifieke pagina's op uw website. Deze componenten maken uw advertenties opvallender en aantrekkelijker voor gebruikers van mobiele apparaten.

Het gebruik van advertentiecomponenten kost niets, maar zoals gewoonlijk worden klikken op uw advertentie wel in rekening gebracht.

Hier volgen een paar advertentiecomponenten waarmee u de prestaties van advertenties op mobiele apparaten kunt verbeteren:

Voeg componenten voor sitelinks toe om online verkoop te stimuleren

Met componenten voor sitelinks kunt u links naar specifieke pagina's van uw website toevoegen, zoals een pagina met openingstijden of een bepaald product. Bezoekers gaan zo rechtstreeks vanuit uw advertenties naar wat ze willen weten of kopen.

Voeg locatiecomponenten toe om winkelbezoeken te promoten

Met locatiecomponenten kunt u een kaart, uw adres of de afstand tot uw bedrijf toevoegen aan uw advertenties. Dit geeft mensen gelijk een idee van uw locatie, zodat ze uw bedrijf gemakkelijker kunnen vinden en bezoeken.

Locatiecomponenten instellen

Voeg belcomponenten toe om meer telefoontjes te krijgen

Met belcomponenten voegt u een telefoonnummer toe aan uw advertenties, waardoor de klikfrequenties met 4-5% kunnen stijgen. Dit biedt mensen de mogelijkheid uw bedrijf te bellen en direct contact met u op te nemen.

Belcomponenten maken

2. Volg de praktische tips voor het opstellen van effectieve mobiele advertenties

Als u potentiële klanten wilt bereiken op mobiele apparaten, moeten uw advertenties relevant, aantrekkelijk en informatief zijn. Laten we nog eens een aantal praktische tips bekijken voor het opstellen van een succesvolle mobiele advertentie:

• Trek de aandacht met overtuigende koppen: De kop is wat mensen het eerste zien. Het is het klikbare en meest opvallende deel van uw mobiele advertentie, dus maak koppen relevant en aantrekkelijk. Neem waar mogelijk uw zoekwoorden op, zodat mensen direct zien dat uw advertentie relevant is voor wat ze zoeken.
  • Gebruik een krachtige call-to-action: Een krachtige, duidelijke call-to-action vertelt mobiele bezoekers wat ze kunnen verwachten en roept op tot de actie die u ze wilt laten uitvoeren. Gebruik krachtige uitspraken als Koop, Bel vandaag nog, Bestel, Meld u aan or Vraag een offerte aan. Door een juiste actiezin te kiezen, voorkomt u dat u moet betalen voor klikken die minder waarschijnlijk zaken voor u opleveren.
  • Benut uw beschrijvende teksten optimaal: Benadruk wat uw bedrijf uniek maakt en waarom u heeft wat klanten zoeken. Benadruk uw belangrijkste verkoopargumenten (service, betrouwbaarheid, ruime keuze, exclusieve producten, speciale prijzen of promoties, enzovoort) waarmee u zich onderscheidt van de concurrentie.
  • Rouleer meerdere advertentievarianten: Als een advertentiegroep meer dan één advertentie bevat, begint Google Ads automatisch met het weergeven van de beter presterende advertenties. We raden u aan 2 tot 4 verschillende advertenties te gebruiken, elk met verschillende koppen of beschrijvingen.

3. Zorg ervoor dat uw mobiele bestemmingspagina overeenkomt met uw advertentie

Uw mobiele bestemmingspagina speelt een belangrijke rol bij het omzetten van klikken in klanten. Mensen die op uw advertentie klikken, verwachten naar een pagina te gaan die direct verband houdt met wat er in uw advertentie staat. Als ze niet onmiddellijk vinden wat ze verwachten, is de kans groot dat ze snel weer weggaan.

Gebruik een mobiele bestemmingspagina die de call-to-action in uw advertentietekst weerspiegelt en die een duidelijk pad biedt naar die actie, zoals de aanschaf van een specifiek product of het invullen van een formulier. Promoties of speciale aanbiedingen die u in uw advertentie belooft, moeten duidelijk zichtbaar zijn op uw bestemmingspagina.

Deze verbinding tussen uw mobiele advertentie en de bestemmingspagina is de brug tussen een potentiële klant en de actie die u wilt laten uitvoeren. Stuurt u klanten op beide plaatsen richting dezelfde actie? Benadrukt u dezelfde verkoopargumenten? Hoe sterker de verbinding tussen uw advertentie en uw bestemmingspagina, hoe groter de kans op resultaat.

Ga naar deel 1: Uw website optimaliseren voor mobiel