Mobiilimainonnan testin valmistautumisopas

Mainosten optimointi mobiililaitteille

Tässä artikkelissa annetaan ohjeita mainosten optimointiin mobiililaitteille. Optimoinnin avulla voit tavoittaa useampia ihmisiä, jotka tekevät hakuja mobiililaitteillaan.

Tämä on kaksiosaisten ohjeiden jälkimmäinen osa. Osassa yksi käsittelimme verkkosivuston optimointia mobiililaitteita varten.

1. Käytä mobiililaitteille sopivia mainoselementtejä

Mainoselementit näyttävät mainoksissasi lisätietoja yrityksestäsi, kuten osoitteen, puhelinnumeron tai linkkejä verkkosivustosi yksittäisille sivuille. Ne parantavat mainostesi näkyvyyttä ja voivat tehdä niistä houkuttelevampia mobiiliasiakkaille.

Elementtien käyttäminen ei maksa mitään, mutta sinua veloitetaan mainosten klikkauksista normaalisti.

Tässä on joitakin mainoselementtejä, jotka voivat auttaa sinua parantamaan mainostesi tehokkuutta mobiililaitteissa:

Sivustolinkkielementtien lisääminen verkkomyynnin kasvattamiseksi

Sivustolinkkielementtien avulla voit lisätä mainoksiisi linkkejä sivustosi tietyille sivuille. Sivu voi olla esimerkiksi kaupan aukioloaikojen sivu tai esiteltyjen tuotteiden sivu. Näin vierailijat voivat siirtyä mainoksesta suoraan sille sivustosi sivulle, jolla on heitä kiinnostavia tietoja tai jolta he voivat ostaa haluamansa tuotteen.

Sijaintielementtien lisääminen toimipistekäyntien määrän kasvattamiseksi

Sijaintielementtien avulla voit näyttää mainostesi yhteydessä kartan, osoitteesi tai etäisyyden yritykseesi. Näin voit antaa ihmisille heti käsityksen kauppasi sijainnista. Tämä helpottaa yrityksesi löytämistä ja siellä asioimista.

Sijaintielementtien käyttöönotto

Puheluelementtien lisääminen puheluiden määrän kasvattamiseksi

Puheluelementtien avulla voit lisätä mainokseesi puhelinnumeron. Tämä voi parantaa klikkausprosenttia 4–5 %. Näin ihmiset voivat soittaa heti yritykseesi ja tavoittaa sinut suoraan.

Puheluelementtien luominen

2. Noudata mobiilimainosten kirjoittamiseen liittyviä parhaita käytäntöjä

Jotta tavoitat potentiaaliset asiakkaat mobiililaitteilla, mainostesi tulee olla osuvia, houkuttelevia ja informatiivisia. Tässä on joitakin tehokkaan mobiilimainoksen kirjoittamiseen liittyviä parhaita käytäntöjä:

• Valitse huomiota herättävä otsikko: Otsikko on teksti, johon ihmiset ensin kiinnittävät huomionsa. Se on mobiilimainoksen klikattava ja näkyvin osa, joten pyri tekemään siitä mahdollisimman osuva ja houkutteleva. Yritä sisällyttää otsikkoon avainsanoja, jotta ihmiset tietävät heti, että mainoksesi liittyy heidän etsimäänsä asiaan.
  • Käytä tehokasta toimintakehotusta: Tehokas ja selkeä toimintakehotus kertoo mobiilisivuston vierailijoille, mitä on luvassa, ja kannustaa heitä haluamaasi toimintoon. Käytä tehokkaita ilmauksia, kuten osta, soita heti, tilaa, rekisteröidy tai pyydä tarjous. Jos valitset toimintakehotuksen huolella, et joudu maksamaan klikkauksista, jotka eivät todennäköisesti johda myyntiin.
  • Hyödynnä kuvaustekstisi huolella: Korosta asioita, jotka tekevät yrityksestäsi ainutlaatuisen, ja kerro, miksi asiakkaiden kannattaa kääntyä juuri sinun puoleesi. Korosta myyntivalttejasi (esim. palvelua, luotettavuutta, laajaa valikoimaa, yksinoikeudella tarjottavia tuotteita, hintoja tai tarjouksia), jotka erottavat sinut kilpailijoista.
  • Vuorottele useita mainosmuunnelmia: Jos mainosryhmässäsion useita mainoksia, Google Ads alkaa automaattisesti näyttää oletuksena kaikkein tehokkaimpia mainoksia. Erilaisia mainoksia on hyvä olla 2–4, ja niissä jokaisessa on oltava erilainen otsikko tai kuvausteksti.

3. Varmista, että mobiililaskeutumissivu vastaa mainoksen sisältöä

Mobiilisivustosi aloitussivu vaikuttaa merkittävästi siihen, tuleeko mainoksiasi klikkaavista käyttäjistä asiakkaita. Kun käyttäjä klikkaa mainostasi, hän olettaa päätyvänsä heti mainoksessa esiteltyä asiaa käsittelevälle sivulle. Jos hän ei löydä etsimäänsä heti, hän todennäköisesti poistuu sivustolta.

Valitse mobiilialoitussivu, joka vastaa mainostekstisi toimintakehotusta ja tarjoaa selkeän tavan kyseisen toiminnon tekemiseen, esimerkiksi tietyn tuotteen ostamiseen tai lomakkeen täyttämiseen. Mainoksessasi luvattujen tarjousten tai erikoistarjousten tulee olla näkyvästi esillä aloitussivullasi.

Mobiilimainoksen ja laskeutumissivun välinen yhteys on ikään kuin silta potentiaalisen asiakkaan ja toivotun tapahtuman välillä. Kannustatko asiakkaita molemmissa paikoissa samaan toimintoon? Korostatko molemmissa samoja myyntivaltteja? Mitä vahvempi yhteys mainoksesi ja aloitussivusi välillä on, sitä paremmat ovat mahdollisuutesi saada tuloksia.

Siirry osaan 1: Verkkosivuston optimointi mobiililaitteille