Om betalingsprofiler

Du må ha en betalingsprofil for å betale for annonseringskostnadene dine. En slik profil ble generert automatisk da du opprettet Google Ads-kontoen din, men du kan når som helst gjøre endringer i den. Profilen inneholder alle de viktige opplysningene som trengs i forbindelse med fakturering av og innbetalinger til Google Ads-kontoen din. Blant annet:

• Den som betaler: navnet på og adressen til personen eller bedriften som er juridisk ansvarlig for kontokostnadene.
  • Betalingsmåte: de lagrede betalingsmåtene som brukes til å betale for annonseringskostnader.
  • Avgiftsinformasjon: skattestatusen, -landet og -ID-en som er tilknyttet kontoen din.
  • Kontakter: navnene på og kontaktinformasjonen til personer som er tilknyttet profilen.
  • Valg av dokumentspråk: I enkelte land kan du velge hvilket språk fakturerings- og betalingsdokumentene dine skal være skrevet på. Når dette alternativet ikke er tilgjengelig, brukes det offisielle språket i faktureringslandet som standard.

Betalingskontoer

En betalingskonto er en underordnet del av betalingsprofilen, og her finner du de gjeldende innstillingene for fakturerings- og betalingsaktiviteten din i Google Ads. Dette kalles av og til et «fakturaoppsett» eller «faktureringsoppsett». Denne innstillingen er bare aktuell for kunder som benytter månedlig fakturering. Hvis du bruker månedlig fakturering i kontoen, kan du endre betalingskontoen ved å navigere til Overføring av fakturamottaker-siden, klikke på blyantikonet Rediger-innstilling (blyantikon) og deretter velge Endre fakturaoppsett.

Du kan ha flere betalingskontoer eller fakturaoppsett tilknyttet hver betalingsprofil. Det kan være lurt å ha flere oppsett slik at du kan administrere fakturering og betalinger for flere Google Ads-kontoer. Et byrå kan for eksempel bruke flere fakturaoppsett for å administrere faktureringsaktiviteten til de ulike kundene sine.

Du kan be om å få endret kontotypen (enkeltperson eller organisasjon) ved å kontakte brukerstøtteteamet for Google Ads.

Se eller endre profilen

Følg fremgangsmåten nedenfor for å se eller endre betalingsprofilen din og kontrollere informasjon som ID-en eller kontotypen for denne profilen.

Husk at akkurat det du kan redigere i betalingsprofilen din, avhenger av betalingsinnstillingen og faktureringslandet du har valgt.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Finn Betalingsprofil-delen, hvor du kan se detaljer som ID og kontotype for betalingsprofilen og andre opplysninger.

Du kan endre informasjon i betalingsprofilen ved å redigere feltene som har et blyantikon ved siden av seg, og så klikke på Lagre.

Husk: Annonsører som bruker månedlig fakturering, kan ikke redigere Betalingsprofil-delen. Hvis du bruker månedlig fakturering og vil endre forretningsadressen eller telefonnummeret, kan du kontakte oss. Du må være bruker av betalingsprofilen for å be om disse endringene.

Betalingsbrukere

Betalingsbrukere er kontakter som er tilknyttet betalingsprofilen, og som kan ha forskjellige tilgangsnivåer til betalingsprofilen (f.eks. administrator, lesetilgang og så videre). Enkelte handlinger knyttet til betalingsprofilen krever tilgangsnivået «betalingsadministrator».

Finn betalingsadministratorene i Google Ads-kontoen din:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Finn Betalingsbrukere-delen. Klikk på Administrer betalingsbrukere for å se betalingsadministratorene dine og andre typer betalingsbrukere.

Finn ut mer om hvordan du kan legge til eller fjerne betalingsbrukere og -tillatelser

Merk: Du kan endre tillatelser som er knyttet til betalingsprofilen, og gi eller oppheve tilgang til å foreta kjøp eller endre profilen ved å gå til Googles betalingssenter og klikke på Innstillinger.

Bruk profilen din i alle Google-produkter

Med betalingsprofilen din kan du enkelt bruke betalingsmåtene dine i andre Google Ads-kontoer, eller betale for tjenester i andre Google-produkter som Cloud Storage eller Google Analytics. Dette betyr også at hvis du allerede har etablert et betalingsforhold i en eksisterende Google Ads-konto eller i et annet Google-produkt, kan du velge å bruke den aktuelle profilen uten å måtte skrive inn all informasjonen på nytt eller opprette en ny profil for Google Ads.

Det er viktig å huske at når du redigerer profildetaljer (f.eks. betalingsmåter) i Google Ads-kontoen din, blir endringene også gjeldende for andre produkter der den samme profilen brukes. Gå til Googles betalingssenter for å se en oversikt over alle produktene som blir berørt hvis du redigerer en betalingsprofil.