Tietoja maksuprofiileista

Tarvitset maksuprofiilin, jotta voit maksaa mainontakulusi. Profiili luodaan automaattisesti Google Ads ‑tilin luomisen yhteydessä, mutta voit muokata sitä milloin tahansa. Profiili sisältää kaikki keskeiset tiedot, jotka ohjaavat Google Ads ‑tilisi laskutusta ja maksuja. Esimerkkejä:

• maksaja: tilin kustannuksista lain mukaan vastaavan henkilön tai yrityksen nimi ja osoite
  • maksuväline: mainontakulujen maksamiseen käytettävät tilille tallennetut maksutavat
  • verotustiedot: tiliisi liittyvä verotustila, ‑maa ja ‑tunnus
  • yhteyshenkilöt: profiiliin liittyvien henkilöiden nimet ja yhteystiedot
  • asiakirjojen kielivalinnat: Joissakin maissa on mahdollista valita laskutus- ja maksuasiakirjoissa käytettävä kieli. Jos valinta ei ole mahdollinen, käytetään laskutusmaan virallista kieltä oletuksena.

Maksutilit

Maksutili on maksuprofiilin osa, joka sisältää Google Adsin laskutus‑ ja maksutapahtumiin sovellettavat asetukset. Siihen voidaan viitata myös termeillä laskun määritys ja laskutusasetukset. Tämä asetus koskee vain asiakkaita, joilla on käytössä kuukausilaskutus. Jos tililläsi on käytössä kuukausilaskutus, voit vaihtaa maksutiliäsi Laskutuksen siirrot ‑sivulla, kun klikkaat Muuta laskutusta ‑painiketta ja valitset sitten Muuta laskun määritystä.

Kussakin maksuprofiilissa voi olla useita maksutilejä eli laskun määrityksiä. Voit tarvita useita määrityksiä, jotta voit hoitaa useiden Google Ads ‑tilien laskutusta ja maksuja. Esimerkiksi mainostoimisto voi hoitaa useiden laskun määritysten avulla eri asiakkaiden laskutustapahtumia. Asiakkaat, joilla on käytössä automaattiset ja/tai manuaaliset maksut, voivat nähdä laskun määritysasetuksen mutta eivät voi tehdä siihen muutoksia. Jos asiakkaat haluavat tehdä muutoksia, he voivat täyttää yhteydenottolomakkeen Google Adsin ohjekeskuksessa.

Profiilin katsominen ja muokkaaminen

Jos haluat katsoa tai muokata maksuprofiiliasi tai tarkistaa esimerkiksi maksuprofiilin tunnuksen tai tilityypin, seuraa alla olevia ohjeita.

Muistathan, että maksuasetuksesi ja laskutusmaasi vaikuttavat siihen, mitä voit muokata maksuprofiilissasi.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa rataskuvaketta  ja valitse Laskutus ja maksut.
    Jos käytät uutta Google Adsia, et näe tililläsi rataskuvaketta . Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta . Laskutus ja maksut löytyvät Asetukset-otsikon alta.
  3. Valitse vasemman reunan valikosta Asetukset.
  4. Siirry Maksuprofiili-osioon. Sieltä voit tarkistaa esimerkiksi maksuprofiilin tunnuksen, tilityypin ja muita tietoja.

Voit muokata maksuprofiilia tekemällä muutoksia mihin tahansa kenttään, jossa on kynäkuvake. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Huom. Jos haluat muuttaa maksuprofiiliin liittyviä käyttöoikeuksia ja myöntää tai peruuttaa ostosten tekemistä tai profiilin muokkaamista koskevia oikeuksia, siirry Google-maksukeskukseen ja klikkaa Asetukset.

Profiilin käyttäminen kaikissa Google-tuotteissa

Maksuprofiilin avulla voit käyttää maksutapojasi helposti muilla Google Ads ‑tileillä tai maksaa palveluista muissa Google-tuotteissa, kuten Cloud Storagessa tai Google Analyticsissa. Jos sinulla on jo maksusuhde aiemmin luodulla Google Ads ‑tilillä tai toisessa Google-tuotteessa, voit halutessasi käyttää kyseistä profiilia, jolloin sinun ei tarvitse lisätä kaikkia tietojasi uudelleen tai luoda uutta profiilia Google Adsia varten.

Muista, että kun muokkaat profiilin tietoja (esimerkiksi maksutapoja) Google Ads ‑tilin kautta, muutokset koskevat myös muita tuotteita, joissa käytetään samaa profiilia. Katso Google-maksukeskuksesta, mihin tuotteisiin maksuprofiilin muokkaaminen vaikuttaa.