Om betalningsprofiler

Du behöver en betalningsprofil för att hantera dina annonseringsutgifter. I den här profilen lagras viktig information som används för fakturering och betalningar i ditt Google Ads-konto, till exempel

• vem som betalar: namn på och adress till den person eller det företag som är juridiskt ansvarig(t) för utgifter i kontot
  • hur betalningen sker: de betalningsmetoder som används för att betala annonseringskostnader. Du kommer åt detta på en separat sida
  • Skatteuppgifter: din skattestatus, ditt land och ditt id
  • Kontakter: namn på och kontaktuppgifter till personer som finns i profilen
  • Språk för dokument: I vissa länder kan du välja språk för fakturerings- och betalningsdokument. Om det inte går att välja språk används det officiella språket i faktureringslandet.

Din profil konfigureras automatiskt när du skapar ditt Google Ads-konto om du använder automatiska eller manuella betalningar. Kontakta oss om du vill skapa en betalningsprofil med månadsvis fakturering.

Så fungerar det

Betalningskonton

Ett betalningskonto ingår i din betalningsprofil. Här finns inställningarna för din fakturerings- och betalningsaktivitet i Google Ads. Detta kan även kallas fakturainställningar eller faktureringsinställningar och gäller endast kunder med månadsvis fakturering. Om ditt konto är inställt på månadsvis fakturering kan du ändra ditt betalningskonto genom att öppna sidan Faktureringsöverföringar, klicka på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon och välja Ändra fakturainställning.
Varje betalningsprofil kan ha flera betalningskonton kopplade till sig. Du kanske till exempel vill ha flera fakturainställningar så att du kan hantera faktureringar och betalningar för flera Google Ads-konton. En byrå kan använda fakturainställningar för att hantera faktureringsaktiviteten för flera olika kunder.
Om du vill begära en ändring av kontotyp (en person eller organisation) kontaktar du supportteamet på Google Ads.

Använd din profil i olika Google-produkter

Med din betalningsprofil är det enkelt att använda dina betalningsmetoder för att betala för tjänster i andra Google-produkter, som Cloud Storage eller Google Analytics. Det innebär också att om du redan har upprättat en betalningsrelation i ett befintligt Google Ads-konto eller i en annan Google-produkt kan du välja att använda samma profil utan att behöva mata in alla uppgifter igen eller skapa en ny profil för Google Ads.
Det är viktigt att komma ihåg att när du redigerar profiluppgifter (som betalningsmetoder) i ditt Google Ads-konto gäller ändringarna även för andra produkter som använder samma profil. Gå till Googles betalningscenter om du vill se en översikt över alla produkter som påverkas om du gör en ändring i betalningsprofilen.

Anvisningar

Se eller redigera din profil

Följ stegen nedan för att visa, redigera eller kontrollera uppgifterna i din betalningsprofil.

Tänk på att vad du kan redigera i betalningsprofilen beror på din specifika betalningsinställning och ditt faktureringsland.

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Leta reda på avsnittet Information om betalare, där du hittar uppgifter som id för betalningsprofilen, kontotyp och annat. Om du använder månadsvis fakturering heter det här avsnittet Betalningsprofil.

Redigera betalningsprofilen genom att göra ändringar i fälten som innehåller en pennikon Inställningen Redigera, pennikon och klicka på Spara.

Kom ihåg! Avsnittet Betalningsprofil kan inte redigeras för annonsörer som använder månadsvis fakturering. Kontakta oss om du använder månadsvis fakturering och vill ändra din företagsadress eller ditt telefonnummer. Du måste vara användare för betalningsprofilen för att kunna begära sådana ändringar.

Visa eller redigera betalningsanvändare

Betalningsanvändare är kontakter som är kopplade till betalningsprofilen och som kan ha olika åtkomstnivåer till profilen (till exempel administratör eller skrivskyddad). Vissa åtgärder som är kopplade till betalningsprofilen måste utföras av betalningsadministratören.

Så här hittar du betalningsadministratörerna i ditt Google Ads-konto:

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Leta reda på avsnittet Betalningsanvändare. Klicka på Lägg till en ny användare eller klicka på rullgardinsmenyn för att öppna befintlig användarinformation och hantera behörigheter som rör betalningsprofilen, till exempel att bevilja eller återkalla åtkomst till att göra köp eller redigera profilen.

Läs mer om att hantera användare i din betalningsprofil.