Om funktionen Inkludera Display-nätverket i sökkampanjer

Med funktionen Inkludera Display-nätverket i sökkampanjer kan du få ytterligare konverteringar i Googles Display-nätverk med resterande budget från Sök till samma kostnad per konvertering som i Sök. I denna artikel förklarar vi grunderna i hur detta utökade alternativ fungerar och hur det kan hjälpa dig få bättre resultat.

Så fungerar det

Du kan aktivera Inkludera Display-nätverket för dina sökkampanjer genom att markera kryssrutan för Display-nätverket på kortet för nätverksinställningar. Du ser inställningarna för din sökkampanj i Inkludera Display-nätverket, inklusive följande:

• Budgivning och inriktning.
  • Det övergripande budgettaket gäller fortfarande. Att du använder Inkludera Display-nätverket påverkar inte dina utgifter för söknätverket. Endast outnyttjad budget används.
  • Kostnaden per konvertering i Display-nätverket är densamma eller lägre än utgifterna i söknätverket.
  • Annonserna skapas automatiskt och baseras på dina sökannonser, men du kan även enkelt skapa bildannonser på fliken Annonser och tillägg i ditt Google Ads-konto.

Dina annonser kan visas när folk söker efter termer på Google Sök och på sökpartners webbplatser som matchar dina sökord. De kan också visas på relevanta sidor på hela webben i Googles Display-nätverk. Genom att noga övervaka resultatet i söknätverket kan Google selektivt visa annonser i Display-nätverket och samtidigt bibehålla samma resultat i genomsnitt. Sökkampanjer som har kvarvarande budget och som har valt att inkludera Display-nätverket ger upp till 15 % fler konverteringar till liknande CPA som Sök.

Hitta rätt målgrupp

En söknätverkskampanj med displaytillval ökar din räckvidd utan ytterligare inställningar och kan hjälpa dig att hitta rätt målgrupp på rätt plats och vid rätt tidpunkt.

• Ytterligare exponeringar och konverteringar: Sökkampanjer som har valt att inkludera Display-nätverket visas bara i Display-nätverket om det finns outnyttjad budget och inga andra displaykampanjer eller universella kampanjer som konkurrerar om samma exponeringar.
  • Resultat: Sökkampanjer som har valt inkludera i Display-nätverket och har sökbudget kvar kan ge upp till 15 % fler konverteringar till liknande CPA som den nuvarande kampanjens.
  • Utöka din potentiella målgrupp: Om du lägger till Display-nätverket kan dina annonser visas för potentiella kunder som tittar på eller undersöker liknande produkter på de över tre miljoner webbplatser, videor och appar som ingår i Googles Display-nätverk.
  • Var strategisk utan extra arbete: Eftersom funktionen Inkludera Display-nätverket är helt automatisk optimeras dina annonser för inriktning på Display-nätverket utan ytterligare inställningar.

Använd responsiva annonser för att nå fler

Du kan öka din räckvidd ännu mer och förbättra resultatet genom att skapa en responsiv annons för en söknätverkskampanj med displaytillval. Responsiva annonser är ett bekvämt allt-i-ett-format som fungerar i hela Display-nätverket. Med hjälp av de tillgångar du anger – till exempel rubriker, bilder och din målsida – anpassas responsiva annonsers storlek, utseende och format så att de passar nästan alla tillgängliga annonsutrymmen. Eftersom responsiva annonser passar i nästan alla annonsutrymmen i Display-nätverket kan de öka din räckvidd och genomslagskraft. Dessutom sparar du tid. Läs mer om responsiva annonser

Viktigt att tänka på

Om du har haft söknätverkskampanjer och sedan expanderar till Display-nätverket kan du få fler konverteringar och därmed även ökade dagliga utgifter. I genomsnitt bör kostnaden per konvertering i Display-nätverket likna den i söknätverket.

Skapa en söknätverkskampanj med displaytillval

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj ett mål för din kampanj. Om inget av målen passar det du söker väljer du Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål.
    • Om detta steg inte motsvarar vad du ser i ditt konto väljer du först en kampanjtyp och sedan ett mål. Läs mer om mål
  5. Välj kampanjtypen Sök.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Välj Display-nätverket i avsnittet Nätverk.
  8. Ställ in övriga kampanjinställningar. Läs mer om de olika inställningarna
  9. Klicka på Spara och fortsätt.

Uppgradera en söknätverkskampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  3. Välj sökkampanjen du vill uppgradera.
  4. Klicka för att expandera avsnittet Nätverk.
  5. Välj alternativet Display-nätverk.
  6. Klicka på Spara.