Om kampanjer i söknätverket med Display-expansion

Denna artikel gäller enbart den nya Google Ads-upplevelsen. Ta reda på vilken Google Ads-upplevelse du använder.
Kampanjer i söknätverket med Display-expansion kallades kampanjer i söknätverket med Display-tillval i den tidigare AdWords-upplevelsen.

I den nya Google Ads-upplevelsen kan du nå folk när de söker på Google och besöker webbplatser på webben med en kampanj i söknätverket med Display-expansion. I den här artikeln beskrivs grunderna för hur den här kampanjtypen fungerar, hur den är jämfört med kampanjtypen Söknätverk, som har liknande egenskaper, och hur du skapar en kampanj i söknätverket som expanderar till Display-nätverket.

Så fungerar det

Du hanterar kampanjer i söknätverket med Display-expansion på samma sätt som du hanterar kampanjer i söknätverket: ange en budget, välj relevanta sökord, skapa annonser och ange bud.

Dina annonser kan visas när folk söker efter termer på Google Sök och på sökpartners webbplatser som matchar dina sökord, och de kan också visas på relevanta sidor på hela webben i Googles Display-nätverk. Annonserna visas dock selektivt i Display-nätverket, och budgivningen sker automatiskt, vilket hjälper dig att nå dem som med störst sannolikhet är intresserade av produkterna och tjänsterna du marknadsför.

I allmänhet visas dina annonser främst i söknätverket men kan visas i Display-nätverket om det verkar som om du kommer att ha en del av den dagliga budgeten kvar.

Hitta den rätta målgruppen

En kampanj i söknätverket med Display-expansion ökar din räckvidd utan ytterligare inställningar och kan hjälpa dig att hitta rätt målgrupp på rätt plats och vid rätt tidpunkt.

• Utöka din potentiella målgrupp: Om du lägger till Display-nätverket kan dina annonser visas i Googles Display-nätverk, som består av fler än två miljoner webbplatser, videor och appar.
  • Nå potentiella kunder tidigare under köpcykeln: Med Display-expansion kan dina annonser nå personer som tittar på eller undersöker liknande produkter på olika webbplatser.
  • Var strategisk utan mycket extraarbete: Eftersom Display-expansion är helt automatiskt kommer dina annonser att vara optimerade för att riktas in mot Display-nätverket utan några fler inställningar.

Använd responsiva annonser för att nå fler

Du kan öka din räckvidd ännu mer och förbättra resultatet genom att skapa en responsiv annons för kampanjen i söknätverket med Display-expansion. Responsiva annonser är ett bekvämt allt-i-ett-format som fungerar i hela Display-nätverket. Med hjälp av de tillgångar du anger – däribland rubriker, bilder och din målsida – anpassas responsiva annonsers storlek, utseende och format så att de passar nästan alla tillgängliga annonsutrymmen. Genom att skapa en annons som passar i nästan alla annonsutrymmen i Display-nätverket kan en responsiv annons öka din räckvidd och effekt. Dessutom sparar du tid. Läs mer om responsiva annonser

Viktigt att tänka på

Om du har haft kampanjer i söknätverket och sedan expanderar till Display-nätverket kan du få fler konverteringar (15 % i genomsnitt) och därmed ökade dagliga utgifter (även de 15 % i genomsnitt). I genomsnitt bör kostnaden per konvertering i Display-nätverket likna den i söknätverket.

Skapa en kampanj i söknätverket med Display-expansion

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen  och välj sedan
  4. Välj ett mål för din kampanj, eller om inget av målen passar det du söker, välj Skapa en kampanj utan ett måls vägledning.
    1. Om detta steg inte motsvarar vad du ser i ditt konto väljer du först en kampanjtyp och sedan ett mål. Läs mer om mål i den nya Google Ads-upplevelsen.
  5. Välj sökkampanjstypen .
  6. Klicka på Fortsätt
  7. I avsnittet "Nätverk" väljer du alternativet Display Network
  8. Ställ in övriga kampanjinställningar. Läs mer om de olika inställningarna
  9. Klicka på Spara och fortsätt.

Uppgradera en kampanj i söknätverket

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar på sidmenyn till vänster.
  3. Välj sökkampanjen du vill uppgradera.
  4. Expandera avsnittet Nätverk genom att klicka på det.
  5. Välj Display-nätverket.
  6. Klicka på Spara