Over campagnes in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding

Dit artikel heeft alleen betrekking op het nieuwe, verbeterde Google Ads. Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt.
Campagnes in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding werden in de vorige versie van AdWords campagnes genoemd van het type 'Zoeknetwerk met Display Select'.

In de nieuwe versie van Google Ads kunt u met een campagne in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding, mensen bereiken wanneer ze Google Zoeken gebruiken en sites op het web bezoeken. In dit artikel wordt uitgelegd wat de basisprincipes van dit campagnetype zijn, wat de verschillen zijn met het campagnetype 'Alleen in het zoeknetwerk' dat vergelijkbare functies heeft, en hoe u een campagne in het zoeknetwerk kunt maken met een uitbreiding naar het Display Netwerk.

Hoe het werkt

U beheert uw campagne in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding net zoals u een campagne in het zoeknetwerk zou beheren: stel een budget in, kies relevante zoekwoorden, maak advertenties en stel biedingen in.

Uw advertenties kunnen worden weergegeven wanneer mensen in Google Zoeken en op sites van zoekpartners zoeken naar termen die overeenkomen met uw zoekwoorden. Ze kunnen daarnaast ook worden weergegeven op relevante webpagina's in het Google Display Netwerk. Uw advertenties worden echter selectief in het Display Netwerk weergegeven en biedingen worden geautomatiseerd, waardoor u mensen bereikt die hoogstwaarschijnlijk zijn geïnteresseerd in de door u geadverteerde producten en services.

Uw advertenties worden in het algemeen voornamelijk weergegeven in het zoeknetwerk. Ze kunnen worden weergegeven in het Display Netwerk als blijkt dat u dagbudget over heeft.

De juiste doelgroep vinden

Met een campagne in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding kunt u uw bereik vergroten zonder dat u hiervoor extra instellingen hoeft op te geven. Ook kunt u de juiste doelgroep op de juiste plaats en het juiste moment vinden.

• Breid uw potentiële doelgroep uit: door toevoeging van het Display Netwerk kunnen uw advertenties worden weergegeven in het Google Display Netwerk, een verzameling van meer dan twee miljoen websites, video's en apps.
  • Bereik potentiële klanten eerder in de koopcyclus: met de Display-uitbreiding kunnen uw advertenties mensen bereiken terwijl ze browsen of vergelijkbare producten vergelijken op verschillende websites.
  • Ga strategisch te werk: aangezien de Display-uitbreiding volledig is geautomatiseerd, worden uw advertenties geoptimaliseerd om gebruikers in het Display Netwerk te targeten zonder dat u hiervoor extra instellingen hoeft op te geven.

Gebruik responsieve advertenties om meer mensen te bereiken

Als u uw bereik nog verder wilt vergroten en uw prestaties wilt verbeteren, maakt u een responsieve advertentie voor uw campagne in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding. Een responsieve advertentie is een handige, alles-in-één-indeling die in het hele Display Netwerk wordt weergegeven. Op basis van door u opgegeven items (zoals kopteksten, afbeeldingen en uw bestemmingspagina), worden responsieve advertenties automatisch aangepast aan nagenoeg elke beschikbare advertentieruimte. Dit geldt voor het formaat, het uiterlijk en de indeling van de advertentie. Doordat één advertentie wordt gemaakt die in bijna elke advertentieruimte in het Display Netwerk past, vergroot u met responsieve advertenties uw bereik en invloed, terwijl u tijd bespaart. Meer informatie over responsieve advertenties

Aandachtspunt

Als u al campagnes in het zoeknetwerk heeft weergegeven en deze uitbreidt naar het Display Netwerk, kunt u een toename in het aantal conversies (gemiddeld 15%) vaststellen en als gevolg daarvan een toename in de dagelijkse uitgaven (ook gemiddeld 15%). Gemiddeld zouden uw kosten per conversie in het Display Netwerk vergelijkbaar moeten zijn met die in het zoeknetwerk.

Een campagne in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne
  4. Selecteer een doel voor uw campagne. Als geen van de doelen past bij wat u zoekt, selecteert u Een campagne maken zonder een doel te selecteren.
    1. Als deze stap niet overeenkomt met wat u in uw account ziet, selecteert u eerst een campagnetype en vervolgens een doel. Meer informatie over doelen in het nieuwe, verbeterde Google Ads.
  5. Selecteer het campagnetype Zoeken.
  6. Klik op Doorgaan
  7. Selecteer de optie Display Netwerk in het gedeelte Netwerken.
  8. Selecteer de overige campagne-instellingen. Informatie over elke instelling
  9. Klik op Opslaan en doorgaan.

Een campagne in het zoeknetwerk upgraden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Selecteer de campagne in het zoeknetwerk die u wilt upgraden.
  4. Klik om het gedeelte Netwerken uit te vouwen.
  5. Selecteer de optie 'Display Netwerk'.
  6. Klik op Opslaan