Använda datasegment för att annonsera på YouTube

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Du kan visa anpassade annonser på YouTube, Sök, Shopping och Gmail för personer som har tittat på dina YouTube-videor eller interagerat med din YouTube-kanal. I denna artikel beskriver vi hur du använder datasegment i kampanjer.

Innan du börjar

ja, bekräftat Länka dina YouTube-kanaler till ditt Google Ads-konto.
ja, bekräftat Aktivera din data när du länkar YouTube-kanaler till dina Google Ads-konton.
ja, bekräftat

Kontrollera om anpassade annonser är aktiverade i dina YouTube-kontoinställningar. Om anpassade annonser är inaktiverade kan du inte inrikta dig på tittare som har interagerat med din YouTube-kanal.

ja, bekräftat Se till att videorna som används för att skapa dina datasegment följer policyn för anpassade annonser.
ja, bekräftat Kontrollera om YouTube-kanalen och videoinnehållet är märkt som avsett för barn. Videor med känsligt innehåll godkänns inte.
ja, bekräftat Kontrollera att listans status är inställd på Öppen och att du har minst 1 000 aktiva besökare eller användare på listan. Läs mer om datasegment.
ja, bekräftat Om listans storlek minskar ska du kontrollera om medlemskapets varaktighet har upphört. Om du till exempel anger medlemskapets varaktighet till 30 dagar finns användarna kvar i datasegmentet i upp till 30 dagar.
ja, bekräftat Håll inriktningen bred. Om du använder flera inriktningsmetoder samtidigt tillämpar Google Ads dem alla i din kampanj, vilket kan leda till betydligt färre exponeringar.
Obs! Vissa datasegment kan bara användas i särskilda kampanjer.

Anvisningar

Skapa ett datasegment med dina YouTube-användare

1. Länka dina YouTube- och Google Ads-konton om du inte redan har gjort det.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger.
  3. Klicka på Målgruppshantering i avsnittet Delat bibliotek.
  4. Klicka på plusknappen  och sedan på YouTube-användare.
  5. Ge målgruppen ett namn.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn Listmedlemmar och välj de användare som ska ingå i målgruppssegmentet. Du kan till exempel välja användare som tittade på en video från din kanal eller prenumererade på din kanal.
  7. Välj en YouTube-kanal som är länkad till ditt Google Ads-konto.
  8. Utöka avsnittet Alternativ för att fylla i information på förhand. Välj sedan hur du vill fylla i listan. Du kan fylla i listan på förhand med användare som under de senaste 30 dagarna matchar de åtgärder du har valt tidigare. Du kan också börja med en tom lista.
  9. Utöka avsnittet Medlemskapets varaktighet och ange antalet dagar som personer ska finnas kvar i målgruppssegmentet. Medlemskapets varaktighet kan vara högst 540 dagar.
  10. Klicka på Skapa.

När datasegmentet har fått interaktioner från minst 1 000 tittare kan du använda det i dina kampanjer. Välj ett datasegment som du vill använda i en ny kampanj eller som målgrupp för en befintlig videokampanj.

Lägga till ett datasegment med YouTube-användare i befintliga annonsgrupper eller kampanjer

1. Välj Målgrupper.
  2. Klicka på pennikonen Redigera.
  3. Välj Kampanj eller Annonsgrupp i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på Välj en kampanj.
  5. Välj den annonsgrupp eller kampanj där du vill lägga till datasegmentet.
  6. Välj Inriktning eller Observation.
  7. Välj segmentet du vill inrikta dig på och markera motsvarande rutor.
  8. Klicka på Spara.

Om ditt Google Ads-konto övervakas av ett förvaltarkonto medför länkningen av din YouTube-kanal att Google Ads-förvaltarkontot får åtkomst till mätvärden om YouTube-kanalen. Om du har ställt in delning av datasegment i ditt Google Ads-konto kan ett förvaltarkonto dela datasegmenten du har skapat med sina underordnade konton.