Gegevenssegmenten gebruiken om te adverteren op YouTube

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in het rapport Doelgroep en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder vergelijkbare, aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Ontdek meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen.

Op YouTube, op Zoeken, op het tabblad Shopping en in Gmail kunt u gepersonaliseerde advertenties weergeven aan mensen die uw YouTube-video's hebben bekeken of interactie hebben gehad met uw YouTube-kanaal. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u gegevenssegmenten in uw campagnes gebruikt.

Voordat u begint

ja, bevestigd Koppel uw YouTube-kanalen aan uw Google Ads-account.
ja, bevestigd Geef tijdens dit proces toegang tot uw gegevens.
ja, bevestigd

Controleer of gepersonaliseerde advertenties zijn aangezet in de instellingen van uw YouTube-account. Als gepersonaliseerde advertenties niet aanstaan, kunt u geen kijkers targeten die interactie met uw YouTube-kanaal hebben gehad.

ja, bevestigd Zorg ervoor dat de video's die worden gebruikt om gegevenssegmenten te maken, voldoen aan het Beleid voor gepersonaliseerd adverteren.
ja, bevestigd Controleer of het YouTube-kanaal en de videocontent zijn gemarkeerd als gemaakt voor kinderen. Video's met gevoelige content komen niet in aanmerking.
ja, bevestigd Zorg ervoor dat de lijststatus is ingesteld op Open en dat er minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers op de lijst staan. Meer informatie over gegevenssegmenten
ja, bevestigd Wordt de lijst kleiner, controleer dan of de lidmaatschapsduur is verlopen. Als u de lidmaatschapsduur bijvoorbeeld instelt op 30 dagen, maken gebruikers maximaal 30 dagen deel uit van het gegevenssegment.
ja, bevestigd Houd de targeting breed. Als u meerdere targetingmethoden tegelijk gebruikt, past Google Ads ze allemaal toe in uw campagne, waardoor het aantal vertoningen aanzienlijk kan worden beperkt.
Opmerking: Sommige gegevenssegmenten zijn beperkt tot bepaalde campagnes.

Instructies

Een gegevenssegment met YouTube-gebruikers maken

1. Als u dit nog niet heeft gedaan, koppelt u uw YouTube- en Google Ads-accounts.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon] rechtsboven in het scherm.
  3. Klik onder Gedeelde bibliotheek op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op de plusknop  en vervolgens op YouTube-gebruikers.
  5. Geef een naam op voor uw doelgroep.
  6. Klik op het dropdownmenu Leden van lijst en kies de gebruikers die u in het doelgroepsegment wilt opnemen. U kunt bijvoorbeeld gebruikers kiezen die een video van uw kanaal hebben bekeken of zich op uw kanaal hebben geabonneerd.
  7. Selecteer een YouTube-kanaal dat is gekoppeld aan uw Google Ads-account.
  8. Vouw het gedeelte Vooraf invullen uit en kies hoe u uw lijst wilt invullen. U kunt de lijst vooraf invullen met gebruikers die in de afgelopen 30 dagen de eerder geselecteerde acties hebben uitgevoerd, maar u kunt ook beginnen met een nieuwe lijst.
  9. Vouw het gedeelte Lidmaatschapsduur uit en geef op hoeveel dagen mensen deel uit moeten maken van het doelgroepsegment. De maximale lidmaatschapsduur bedraagt 540 dagen.
  10. Klik op Maken.

Zodra in het gegevenssegment ten minste 1000 kijkers zijn verzameld die interactie hebben gehad met uw YouTube-kanaal, kunt u de lijst in uw campagnes gebruiken. Selecteer een gegevenssegment om te gebruiken in een nieuwe campagne die u maakt of om als doel te fungeren voor een bestaande videocampagne.

Een gegevenssegment met YouTube-gebruikers toevoegen aan bestaande advertentiegroepen of campagnes

1. Selecteer Doelgroepen.
  2. Klik op het potloodicoon Bewerken.
  3. Selecteer Campagne of Advertentiegroep in het dropdownmenu.
  4. Klik op Selecteer een campagne.
  5. Selecteer de advertentiegroep of campagne waaraan u het gegevenssegment wilt toevoegen.
  6. Kies Targeting of Observatie.
  7. Selecteer het segment dat u wilt targeten en vink de gewenste vakjes aan die aan het gekozen segment zijn gerelateerd.
  8. Klik op Opslaan.

Als uw Google Ads-account wordt beheerd via een manageraccount, krijgt het Google Ads-manageraccount door koppeling van het YouTube-kanaal toegang tot de statistieken hiervan. Als u in uw Google Ads-account heeft ingesteld dat gegevenssegmenten mogen worden gedeeld, kan een manageraccount de door u gemaakte gegevenssegmenten delen met andere accounts die via het betreffende manageraccount worden beheerd.