YouTubessa mainostaminen datasegmenttien avulla

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Personoidut mainoksesi voivat näkyä YouTubessa, Haussa, Shoppingissa ja Gmailissa henkilöille, jotka ovat nähneet YouTube-videoitasi tai tehneet jotakin YouTube-kanavaasi liittyvää. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää datasegmenttejä kampanjoissasi.

Ennen kuin aloitat

kyllä, vahvistettu Linkitä YouTube-kanavasi Google Ads ‑tiliisi.
kyllä, vahvistettu Ota datasi käyttöön, kun linkität YouTube-kanavia Google Ads ‑tileihisi.
kyllä, vahvistettu

Tarkista YouTube-tilisi asetuksista, onko personoidut mainokset otettu käyttöön. Jos personoidut mainokset eivät ole käytössä, et voi kohdistaa mainoksiasi henkilöille, jotka ovat tehneet jotakin YouTube-kanavaasi liittyvää.

kyllä, vahvistettu Varmista, että datasegmenttien luontiin käytetyt videot täyttävät personoitua mainontaa koskevan käytännön vaatimukset.
kyllä, vahvistettu Tarkista, onko YouTube-kanava ja ‑videosisältö merkitty lapsille tehdyksi. Arkaluontoista sisältöä sisältäviä videoita ei voi käyttää.
kyllä, vahvistettu Varmista, että luettelon tilana on "Avoin" ja että luettelossa on vähintään 1 000 aktiivista kävijää tai käyttäjää. Lue lisää datasegmenteistä
kyllä, vahvistettu Jos luettelon koko pienenee, tarkista, onko jäsenyyden kesto päättynyt. Jos olet esimerkiksi valinnut jäsenyyden kestoksi 30 päivää, käyttäjät säilyvät datasegmentissäsi enintään 30 päivää.
kyllä, vahvistettu Pidä kohdistus laajana. Jos käytät samanaikaisesti useita kohdistustapoja, Google Ads käyttää niitä kaikkia kampanjassasi, mikä voi rajoittaa impressioiden määrää merkittävästi.
Huom. Osaa datasegmenteistä voi käyttää vain tietyissä kampanjoissa.

Ohjeet

Datasegmentin luominen YouTube-käyttäjistä

1. Linkitä YouTube- ja Google Ads ‑tilisi, jos et ole vielä tehnyt sitä.
  2. Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse YouTube-käyttäjät.
  5. Lisää yleisölle nimi.
  6. Klikkaa avattavaa Luettelon jäsenet ‑valikkoa ja valitse yleisösegmenttiin lisättävät käyttäjät. Voit esimerkiksi valita käyttäjät, jotka ovat katsoneet videon kanavaltasi tai tilanneet kanavasi.
  7. Valitse Google Ads ‑tiliisi linkitetty YouTube-kanava.
  8. Laajenna Esitäytön asetukset ‑osio ja valitse sitten, miten haluat täyttää luettelosi. Voit esitäyttää luettelon käyttäjillä, jotka ovat tehneet aiemmin valitsemiasi toimia 30 viime päivän aikana, tai voit aloittaa tyhjästä luettelosta.
  9. Laajenna Jäsenyyden kesto ‑osio ja lisää sitten niiden päivien määrä, joiden ajan käyttäjä säilyy yleisösegmentissäsi. Jäsenyyden enimmäiskesto on 540 päivää.
  10. Klikkaa Luo.

Voit käyttää datasegmenttiä kampanjoissasi, kun siinä on tapahtumia vähintään 1 000 katsojalta. Valitse datasegmentti, jota haluat käyttää uutta kampanjaa luodessasi tai jonka haluat lisätä aiemmin luodun Videokampanjan kohdistusasetukseksi.

YouTube-käyttäjiä sisältävän datasegmentin lisääminen aiemmin luotuihin mainosryhmiin tai kampanjoihin

1. Valitse Yleisöt.
  2. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  3. Valitse avattavasta valikosta Kampanja tai Mainosryhmä.
  4. Klikkaa Valitse kampanja.
  5. Valitse mainosryhmä tai kampanja, johon haluat lisätä datasegmentin.
  6. Valitse Kohdistus tai Havainnointi.
  7. Valitse segmentti, jolle haluat kohdistaa mainontaa, ja valitse tähän segmenttiin liittyvät valintaruudut.
  8. Klikkaa Tallenna.

Jos Google Ads ‑tiliäsi hoidetaan hallinnoijan tililtä, YouTube-kanavan linkittämisen yhteydessä myös Google Adsin hallinnoijan tilille myönnetään oikeus käyttää YouTube-kanavan mittareita. Jos olet ottanut datasegmenttien jakamisen käyttöön Google Ads ‑tililtäsi, luomasi datasegmentit voidaan jakaa hallinnoijan tililtä muille hallinnoiduille tileille.