Använd ett flöde för att inrikta dynamiska sökannonser och Performance Max

Befintliga dynamiska sökannonskampanjer kan vara kvalificerade att uppgraderas till Performance Max. Det ger dig tillgång till ytterligare annonsutrymme och fler annonsformat för att nå nya kunder. Annonsörer som uppgraderar DSA-kampanjer till Performance Max får i genomsnitt en ökning på över 15 % för konverteringar eller konverteringsvärde till en liknande kostnad per åtgärd (CPA) eller avkastning på annonsutgift (ROAS). Läs om hur du uppgraderar dynamiska sökannonser till Performance Max (beta).

Använd ett sidflöde för att ange exakt vilka webbadresser du vill använda med dina dynamiska sökannonser. Genom att tillhandahålla ett sidflöde med dina målsidor hjälper du Google Ads att avgöra när dina annonser ska visas och vart på din webbplats användarna ska ledas. Vi rekommenderar att du lägger till anpassade etiketter i webbadresserna i sidflödet för att kategorisera och ordna inriktningarna för dina dynamiska sökannonser.

I den här artikeln beskriver vi hur du kan spara tid genom att lägga till och ladda upp sidor med hjälp av ett sidflöde, så att du får större kontroll över vilka sidor som inriktas med dynamiska sökannonser. Om du bara vill lägga till några få inriktningar kan du läsa om inriktningar för dynamiska sökannonser.

Obs! Det finns en gräns på 100 sidflöden per konto.

Innan du börjar

Ladda ned mallen för sidflödesdata (rekommenderas) eller skapa ett eget kalkylark med minst två kolumner:

• Page URL: Detta är den webbsida som du vill inrikta dig på. Ange en webbadress per rad. Använd inte webbadresser med tillagda spårningsparametrar. Läs om hur du ställer in spårning för dynamiska sökannonser.
  • Custom label: Denna etikett hjälper dig att inrikta annonser i sidflödet. Ange en eller flera etiketter per rad avgränsade med semikolon (;). Du kan till exempel skapa anpassade etiketter för populära hotell utifrån hur många stjärnor de har. Alla fyrstjärniga hotell kan märkas med ”FYRA_STJÄRNOR”, ”POPULÄRT_RESMÅL” och så vidare.

Ta bort webbadressdubbletter

En webbadressdubblett är ett enstaka flöde där samma webbadress förekommer flera gånger i sidflödet, även om olika anpassade etiketter används för varje rad. Ta bort dubbletter av webbadresser innan du skickar in sidflödet.

Rekommenderade metoder för sidflödesadresser

• Undvik dubbletter av webbadresser. Använd i stället flera anpassade etiketter för varje webbadress för att inrikta dig på specifika dynamiska inriktningar. Du kan lägga till upp till 20 anpassade etiketter för varje webbadress.
  • Omdirigeringar bör helst ersättas med den slutliga måladressen.
  • Webbadresser ska inte innehålla några spårningsparametrar. (Befintliga spårningsparametrar påverkar inte visningen och kan tas bort med jämna mellanrum.)
  • Omdirigeringar över flera domäner leder till att webbadressen underkänns och bör tas bort.
  • Sidor som inte kan genomsökas av Google AdsBot eller som har genomsökningsproblem bör tas bort.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Ladda upp kalkylarket

Så här laddar du upp kalkylarket till ditt konto:

Obs! Se efter om sidflödet innehåller dubbletter av webbadresser innan du laddar upp det. Om du laddar upp sidflödet med dubbletter av webbadresser visas ett felmeddelande.
  1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Företagsinformation.
  3. Klicka på plusknappen och välj Sidflöde.
  4. Ge flödet ett namn.
  5. Klicka på Välj fil och bifoga flödesfilen.
  6. Valfritt: Klicka på Förhandsgranska om du vill se en översikt av vad som kommer att laddas upp.
  7. Klicka på Använd.
Tips! Det kan ta 2–14 dagar innan Google genomsöker flödet (beroende på flödets storlek) för nya sidflödesuppladdningar eller redigeringar av befintligt flöde. Det kan dröja ett tag innan en sida i flödet börjar visa dina dynamiska sökannonser.

Välja inriktningskälla

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på en av dina söknätverkskampanjer som innehåller dynamiska annonsgrupper. Om du inte har någon sådan annons kan du läsa mer i Skapa en dynamisk sökannons.
  4. Öppna fliken Inställningar högst upp.
  5. Utöka Dynamiska sökannonser. Om du inte hittar alternativet klickar du på Fler inställningar längst ned.
  6. Välj en av dessa inriktningskällor för ditt sidflöde:
    • Använd bara webbadresser från mitt sidflöde. Med detta alternativ kan du inrikta dig på anpassade etiketter, specifika regler eller alla webbsidor. Dynamiska annonsinriktningar visar dock endast annonser på sidor baserat på webbadresserna i ditt flöde. Om du till exempel har angett inriktningen ”URL_Contains blommor” visas annonser på alla sidor i flödet där ”blommor” ingår i webbadressen.
    • Använd webbadresser från Googles indexering av min webbplats och mitt sidflöde. Med detta alternativ kan du inrikta dig på anpassade etiketter, specifika regler och alla webbsidor. Det fungerar både för webbadresser i ditt flöde och från din webbplats. Om du till exempel har angett inriktningen ”URL_Contains blommor” visas alla sidor både i Googles index och i ditt flöde där ”blommor” ingår i webbadressen. Om du använder anpassade etiketter kan du bara visa sidor från ditt flöde eftersom det bara är sådana sidor som har anpassade etiketter.
  7. Välj ett eller flera flöden som du vill använda med kampanjen.
  8. Klicka på Spara.
Obs! Tänk på att ta bort ogiltiga webbadresser från flödet.

Ställ in spårning (valfritt)

Läs om hur du ställer in spårning för dynamiska sökannonser