Använd ett flöde för att inrikta dynamiska sökannonser

Använd ett sidflöde för att ange exakt vilka webbadresser du vill använda med dina dynamiska sökannonser. Genom att tillhandahålla ett sidflöde med dina målsidor hjälper du Google Ads att avgöra när dina annonser ska visas och vart på din webbplats användarna ska ledas. Vi rekommenderar att du lägger till anpassade etiketter i webbadresserna i sidflödet för att kategorisera och ordna målen för dina dynamiska sökannonser.

I denna artikel beskriver vi hur du kan spara tid genom att lägga till och ladda upp sidor med hjälp av ett sidflöde, så att du får större kontroll över vilka sidor som är inriktade med dynamiska sökannonser. Om du hellre vill lägga till några få inriktningar kan du läsa artikeln om inriktningar för dynamiska sökannonser.

Innan du börjar

Ladda ned datamallen för flödessidan (rekommenderas) eller skapa ett eget kalkylblad med minst två kolumner:

• Page URL: Detta är den webbsida du vill inrikta dig på. Ange en webbadress per rad. Använd inte webbadresser med tillagda spårningsparametrar. Läs om hur du ställer in spårning för dynamiska sökannonser.
  • Anpassad etikett: Denna etikett hjälper dig att inrikta mot annonser i sidflödet och anpassa ditt bud per etikett. Ange en eller flera etiketter per rad avgränsade med semikolon (;). Du kan till exempel skapa anpassade etiketter för populära hotell utifrån hur många stjärnor de har. Alla fyrstjärniga hotell kan märkas med ”FYRA_STJÄRNOR”, ”POPULÄRT_RESMÅL” och så vidare.

Gör så här

Ladda upp kalkylarket

Så här laddar du upp kalkylarket till ditt konto:

1. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger i ditt konto och välj Företagsinformation under Konfiguration.
  2. Klicka på plusknappen och välj Sidflöde.
  3. Ge flödet ett namn.
  4. Klicka på Välj fil och bifoga flödesfilen.
  5. Valfritt: Klicka på Förhandsgranska om du vill se en översikt av vad som kommer att laddas upp.
  6. Klicka på Använd.
Tips! Om du laddar upp ett nytt sidflöde eller redigerar ett befintligt kan det ta några dagar innan Google har genomsökt de nya webbsidorna i flödet. Det kan därför dröja ett tag innan dina dynamiska sökannonser börjar visas på sidor i flödet.

Välja inriktningskälla

1. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  2. Klicka på en av dina söknätverkskampanjer som innehåller dynamiska annonsgrupper. Om du inte har någon sådan annons kan du läsa mer i Skapa en dynamisk sökannons.
  3. Välj Inställningar på sidmenyn.
  4. Utöka Dynamiska sökannonser.
  5. Välj en av dessa inriktningskällor för ditt sidflöde:
    • Använd bara webbadresser från mitt sidflöde. Med detta alternativ kan du inrikta dig på anpassade etiketter, specifika regler eller alla webbsidor. Dynamiska annonsinriktningar visar dock endast annonser på sidor baserat på webbadresserna i ditt flöde. Om du till exempel har angett inriktningen ”URL_Contains blommor” visas annonser på alla sidor i flödet där ”blommor” ingår i webbadressen.
    • Använd webbadresser från Googles indexering av min webbplats och mitt sidflöde. Med detta alternativ kan du inrikta dig på anpassade etiketter, specifika regler och alla webbsidor. Det fungerar både för webbadresser i ditt flöde och från din webbplats. Om du till exempel har angett inriktningen ”URL_Contains blommor” visas alla sidor både i Googles index och i ditt flöde där ”blommor” ingår i webbadressen. Om du använder anpassade etiketter visas annonser fortfarande bara på sidor i ditt flöde, eftersom det bara är sådana sidor som har anpassade etiketter. Välj ett eller flera flöden som du vill använda med kampanjen.
  6. Välj ett eller flera flöden som du vill använda med kampanjen.
  7. Klicka på Spara.

Ställa in spårning (valfritt)

Webbadresserna som du lägger till i ditt sidflöde får inte innehålla omdirigeringar eller spårning. Läs om hur du ställer in spårning för dynamiska sökannonser.