Använda ett flöde för att inrikta dynamiska sökannonser

Använd ett sidflöde för att ange exakt vilka webbadresser du vill använda med dina dynamiska sökannonser. Genom att tillhandahålla ett sidflöde med dina målsidor hjälper du Google Ads att avgöra när dina annonser ska visas och vart på din webbplats användarna ska ledas. Vi rekommenderar att du lägger till anpassade etiketter i webbadresserna i sidflödet för att kategorisera och ordna inriktningarna för dina dynamiska sökannonser.

I denna artikel beskriver vi hur du kan spara tid genom att lägga till och ladda upp sidor med hjälp av ett sidflöde, så att du får större kontroll över vilka sidor som är inriktade med dynamiska sökannonser. Om du hellre vill lägga till några få inriktningar kan du läsa artikeln om inriktningar för dynamiska sökannonser.

Innan du börjar

Ladda ned mallen för sidflödesdata (rekommenderas) eller skapa ett eget kalkylark med minst två kolumner:

• Page URL: Detta är den webbsida du vill inrikta dig på. Ange en webbadress per rad. Använd inte webbadresser med tillagda spårningsparametrar. Läs om hur du ställer in spårning för dynamiska sökannonser.
  • Custom label: Denna etikett hjälper dig att inrikta annonser i sidflödet. Ange en eller flera etiketter per rad avgränsade med semikolon (;). Du kan till exempel skapa anpassade etiketter för populära hotell utifrån hur många stjärnor de har. Alla fyrstjärniga hotell kan märkas med ”FYRA_STJÄRNOR”, ”POPULÄRT_RESMÅL” och så vidare.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Steg 1. Ladda upp kalkylarket

Så här laddar du upp kalkylarket till ditt konto:

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Välj Företagsinformation i det vänstra navigeringsfältet i Delat bibliotek.
  3. Klicka på + Data och välj Sidflöde.
  4. Ge flödet ett namn.
  5. Klicka på Sök efter fil och bifoga flödesfilen.
  6. Klicka på Ladda upp och använd.

Viktigt att tänka på

Om du laddar upp ett nytt sidflöde kan det ta ett par dagar innan Google har genomsökt de nya webbsidorna i flödet. Det kan alltså dröja ett tag innan dina dynamiska sökannonser börjar visas på sidor i flödet.

Du kan använda flera etiketter per rad, men du kan ha endast en rad per webbadress. Om du har flera identiska webbadresser i ett sidflöde kan endast den sist tillagda webbadressen visas. Tidigare tillagda dubbletter av webbadresser avvisas.

Steg 2. Välja inriktningskälla

1. Klicka på fliken Kampanjer i ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på en av dina dynamiska sökannonskampanjer. Läs artikeln Skapa dynamiska sökannonser om du inte har någon sådan kampanj.
  3. Klicka på fliken Inställningar i kampanjen.
  4. Utöka alternativet Dynamiska sökannonser och klicka på länken Redigera.
  5. Välj en av dessa Inriktningskällor för ditt sidflöde:
    1. Använd bara webbadresser från mitt sidflöde
    2. Använd webbadresser från Googles indexering av min webbplats och mitt sidflöde
  6. Välj ett eller flera flöden som du vill använda i avsnittet Sidflöden.
  7. Klicka på Spara.

Steg 3. Använd anpassade etiketter

Om du vill använda anpassade etiketter måste du skapa en dynamisk annonsinriktning för det specifika objektet med etiketten i ditt sidflöde. Du behöver bara ange anpassade etiketter i flödet om du vill använda dem för inriktning. I annat fall kan du lämna avsnittet tomt.

1. Klicka på fliken Kampanjer i ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på den dynamiska sökannonskampanj som innehåller sidflödet du skapade.
  3. Klicka på fliken Automatiska inriktningar.
  4. Klicka på + Lägg till dynamisk annonsinriktning.
  5. Ange den anpassade etikett du använde när du laddade upp kalkylarket i Inrikta dig på anpassade etiketter från dina sidflöden.
    1. Du kan ange ett anpassat bud för att göra webbadresser med den anpassade etiketten mer eller mindre konkurrenskraftiga.
  6. Klicka på Spara.

Steg 4. Ställ in spårning (valfritt)

Om du vill spåra vilka sidflödesobjekt som leder till varje klick kan du ställa in spårning med hjälp av ValueTrack-parametrar. Använd parametern {feeditem} för att ge varje rad ett eget id. Läs om hur du ställer in spårning för dynamiska sökannonser.