Använda ett flöde för att inrikta dynamiska sökannonser

Använd ett sidflöde för att ange exakt vilka webbadresser du vill använda med dina dynamiska sökannonser (DSA). När du tillhandahåller ett sidflöde på dina målsidor hjälper det Google Ads att avgöra när dina annonser ska visas och vart på din webbplats användare ska dirigeras. Vi rekommenderar att du lägger till anpassade etiketter i webbadresserna i sidflödet för att kategorisera och ordna inriktningarna för dina dynamiska sökannonser.

Om du använder många inriktningskällor för dina dynamiska sökannonser beskriver vi i den här artikeln hur du kan spara tid genom att lägga till och ladda upp dem med hjälp av ett sidflöde. Om du hellre vill lägga till bara ett fåtal inriktningar kan du skapa inriktningar för dynamiska sökannonser.

Innan du börjar

Ladda ned mallen för sidflödesdata (rekommenderas) eller skapa ett eget kalkylblad med minst två kolumner:

• Page URL: Detta är den webbsida du vill inrikta dig på. Ange en webbadress per rad. Använd inte webbadresser med tillagda spårningsparametrar. Läs mer om hur du kan ställa in spårning för dynamiska sökannonser.
  • Custom label: Detta är etiketten som hjälper dig att rikta in annonser i sidflödet. Ange en eller flera etiketter per rad separerade med ett semikolon (;). Du kan t.ex. skapa anpassade etiketter för populära hotell efter hur många stjärnor de har. Varje fyrstjärnigt hotell kan märkas med ”FYRA_STJÄRNOR”, ”POPULÄRT_RESMÅL” och så vidare.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Steg 1. Ladda upp kalkylarket

Följ dessa steg för att överföra kalkylarket till ditt konto:

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Välj Företagsinformation i det vänstra navigeringsfältet i Delat bibliotek.
  3. Klicka på + Data och välj Sidflöde.
  4. Ge flödet ett namn.
  5. Klicka på Sök efter fil och bifoga flödesfilen.
  6. Klicka på Överför och använd.

Viktigt att tänka på

Om du laddar upp ett nytt sidflöde kan det ta Google ett par dagar att söka igenom de nya webbsidorna i flödet. Det kan alltså dröja ett tag innan en sida i flödet börjar visa dina dynamiska sökannonser.

Steg 2. Välj inriktningskälla

1. Öppna fliken Kampanjer i AdWords-kontot.
  2. Klicka på en av DSA-kampanjerna. Läs artikeln Skapa dynamiska sökannonser om du inte har någon DSA-kampanj.
  3. Gå till kampanjfliken Inställningar.
  4. Utöka alternativet Dynamiska sökannonser och klicka på länken Redigera.
  5. Välj en av dessa inriktningskällor för ditt sidflöde:
    1. Använd bara webbadresser från mitt sidflöde.
    2. Använd webbadresser från Googles indexering av min webbplats och mitt sidflöde.
  6. Välj ett eller flera flöden som du vill använda i kampanjen i avsnittet Sidflöden.
  7. Klicka på Spara.

Steg 3. Använd anpassade etiketter

Om du vill använda anpassade etiketter måste du skapa en dynamisk annonsinriktning för det specifika objektet som du har etiketterat i ditt sidflöde. Du behöver bara ange anpassade etiketter i flödet om du vill använda dem för inriktning. I annat fall kan du lämna det här avsnittet tomt.

1. Öppna fliken Kampanjer i AdWords-kontot.
  2. Klicka på DSA-kampanjen som innehåller sidflödet som du skapade.
  3. Öppna fliken Automatiska inriktningar.
  4. Klicka på + Lägg till dynamisk annonsinriktning.
  5. Ange den anpassade etikett du använde när du lade upp kalkylarket i Inrikta dig på anpassade etiketter från dina sidflöden.
    1. Om du vill kan du lägga till ett anpassat bud för att göra webbadresser med denna anpassade etikett mer eller mindre konkurrenskraftiga.
  6. Klicka på Spara.

Steg 4. Ställ in spårning (valfritt)

Om du vill spåra vilka sidflödesobjekt som leder till varje klick kan du ställa in spårning med hjälp av ValueTrack-parametrar. Använd parametern {feeditem} för att ge varje rad ett eget id. Läs om hur du ställer in spårning för dynamiska sökannonser.