Een feed gebruiken om dynamische zoekadvertenties en Performance Max te targeten

Bestaande campagnes met dynamische zoekadvertenties komen misschien in aanmerking voor een upgrade naar Performance Max. Hiermee krijgt u extra voorraad en indelingen om nieuwe klanten te bereiken. Adverteerders die campagnes met dynamische zoekadvertenties upgraden naar Performance Max, krijgen gemiddeld ruim 15% meer conversies of conversiewaarde tegen vergelijkbare kosten per actie (CPA) of een vergelijkbaar rendement op advertentie-uitgaven (ROAS). Meer informatie over hoe u dynamische zoekadvertenties upgradet naar Performance Max (bèta)

Gebruik een paginafeed om precies aan te geven welke URL's u wilt gebruiken voor uw dynamische zoekadvertenties. Wanneer u een paginafeed opgeeft met uw landingspagina's, kan Google Ads beter bepalen wanneer uw advertenties moeten worden getoond en naar welke pagina's op uw website mensen moeten worden doorgestuurd. We raden u aan aangepaste labels toe te voegen aan de URL's in uw paginafeed om de doelen voor uw dynamische zoekadvertenties te categoriseren en te structureren.

Als u meer controle wilt over de pagina's die met dynamische zoekadvertenties worden getarget, kunt u in dit artikel lezen hoe u tijd bespaart door ze met een paginafeed toe te voegen en te uploaden. Als u maar een paar doelen wilt toevoegen, lees dan dit artikel over doelen voor dynamische zoekadvertenties.

Opmerking: Er geldt een limiet van 100 paginafeeds per account.

Voordat u begint

Download de template voor paginafeedgegevens (aanbevolen) of maak zelf een spreadsheet met minimaal 2 kolommen:

• Pagina-URL: Dit is de webpagina die u wilt targeten. Voer één URL per rij in. Gebruik geen URL's waaraan trackingparameters zijn toegevoegd. Meer informatie over hoe u tracking instelt voor dynamische zoekadvertenties
  • Aangepast label: Met dit label kunt u advertenties in uw paginafeed targeten en uw bod per label aanpassen. Geef een of meer labels per rij op, gescheiden door een puntkomma (;). U kunt bijvoorbeeld aangepaste labels voor populaire hotels maken op basis van de sterbeoordeling. Elk hotel met 4 sterren kan dan het label 'VIER_STERREN', 'POPULAIRE_BESTEMMING' krijgen, enzovoort.

Dubbele URL's verwijderen

Een dubbele URL is een afzonderlijke feedcomponent die meerdere keren dezelfde URL heeft in de paginafeed, ook als elke rij verschillende aangepaste labels heeft. Verwijder dubbele URL's voordat u uw paginafeed indient.

Best practices voor URL's van paginafeeds

• Voorkom dubbele URL's. Gebruik in plaats daarvan meerdere aangepaste labels voor elke URL om specifieke dynamische doelen te targeten. U kunt tot 20 aangepaste labels toevoegen voor elke URL.
  • Vervang omleidingen bij voorkeur door de uiteindelijke bestemmings-URL.
  • URL's mogen geen trackingparameters bevatten (bestaande trackingparameters hebben geen invloed op de weergave en kunnen periodiek worden verwijderd).
  • Verwijder omleidingen tussen verschillende domeinen, anders wordt de URL afgekeurd.
  • Verwijder pagina's die Google AdsBot niet kan crawlen of die crawlproblemen hebben.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Uw spreadsheet uploaden

Volg deze stappen om uw spreadsheet te uploaden naar uw account:

Opmerking: Controleer de paginafeed op dubbele URL's voordat u deze uploadt. Als u de paginafeed met dubbele URL's uploadt, krijgt u een foutmelding.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Bedrijfsgegevens.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Paginafeed.
  4. Geef een naam op voor uw feed.
  5. Klik op Bestand kiezen en voeg uw feedbestand toe.
  6. Optioneel: Klik op Voorbeeld om een overzicht te krijgen van wat er wordt geüpload.
  7. Klik op Toepassen.
Tip: Houd er bij uploads van nieuwe paginafeeds of na bewerking van bestaande paginafeeds rekening mee dat het gemiddeld 2 tot 14 dagen kan duren voordat Google de feed crawlt (afhankelijk van de feedgrootte). Soms gaat er daarom enige tijd voorbij voordat er op een pagina in de feed dynamische zoekadvertenties worden getoond.

Uw targetingbron selecteren

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes.
  3. Klik op een van uw campagnes in het zoeknetwerk met dynamische advertentiegroepen. Als u geen dynamische zoekadvertenties heeft, gaat u naar Een dynamische zoekadvertentie maken.
  4. Ga bovenaan naar het tabblad Instellingen.
  5. Vouw de optie Dynamische zoekadvertenties uit. Als deze optie er niet staat, klikt u onderaan op Aanvullende instellingen.
  6. Selecteer een van deze targetingbronnen voor uw paginafeed:
    • Alleen URL's gebruiken uit mijn paginafeed. Met deze optie kunt u targeten op basis van aangepaste labels, specifieke regels of alle webpagina's. Uw dynamische advertentiedoelen worden alleen weergegeven voor URL's in uw feed. Als u bijvoorbeeld het doel URL_Contains 'bloemen' heeft, worden alle pagina's in uw feed weergegeven die 'bloemen' in de URL hebben.
    • URL's gebruiken uit zowel de Google-index van mijn website als mijn paginafeed. Met deze optie kunt u aangepaste labels, specifieke regels of alle webpagina's targeten. De optie werkt voor URL's in uw feed en URL's van uw website. Als u bijvoorbeeld het doel URL_Contains 'bloemen' heeft, worden alle pagina's in zowel de Google-index als uw feed weergegeven die 'bloemen' in de URL hebben. Ook als u aangepaste labels gebruikt, worden er alleen pagina's uit uw feed weergegeven, omdat dit de enige pagina's zijn met aangepaste labels.
  7. Selecteer een of meer van uw feeds die u met de campagne wilt gebruiken.
  8. Klik op Opslaan.
Opmerking: Zorg ervoor dat ongeldige URL's uit de feed zijn verwijderd.

Tracking instellen (optioneel)

Meer informatie over hoe u tracking instelt voor dynamische zoekadvertenties