Een feed gebruiken om dynamische zoekadvertenties te targeten

Gebruik een paginafeed om precies te specificeren welke URL's u wilt gebruiken voor uw dynamische zoekadvertenties. Wanneer u een paginafeed opgeeft met uw bestemmingspagina's, kan Google Ads beter bepalen wanneer uw advertenties moeten worden weergegeven en naar welke pagina's op uw website mensen moeten worden doorgestuurd. We raden aan aangepaste labels toe te voegen aan de URL's in uw paginafeed om de doelen voor uw dynamische zoekadvertenties te categoriseren en te structureren.

Als u meer controle wilt over de pagina's die met dynamische zoekadvertenties worden getarget, kunt u in dit artikel lezen hoe u tijd bespaart door ze met een paginafeed toe te voegen en te uploaden. Als u maar een paar doelen wilt toevoegen, lees dan dit artikel over doelen voor dynamische zoekadvertenties.

Voordat u begint

Download de template voor paginafeedgegevens (aanbevolen) of maak zelf een spreadsheet met minimaal twee kolommen:

• Pagina-URL: Dit is de webpagina die u wilt targeten. Voer één URL per rij in. Gebruik geen URL's waaraan trackingparameters zijn toegevoegd. Meer informatie over hoe u tracking kunt instellen voor dynamische zoekadvertenties.
  • Aangepast label: Met dit label kunt u advertenties in uw paginafeed targeten en uw bod per label aanpassen. Geef een of meer labels per rij op, gescheiden door een puntkomma (;). U kunt bijvoorbeeld aangepaste labels voor populaire hotels maken op basis van hun sterbeoordeling. Elk hotel dat is beoordeeld met vier sterren, kan dan worden gelabeld als 'VIER_STERREN', 'POPULAIRE_BESTEMMING' enzovoort.

Instructies

Uw spreadsheet uploaden

Volg deze stappen om uw spreadsheet te uploaden naar uw account:

1. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram en selecteer vervolgens Bedrijfsgegevens onder 'Instellingen'.
  2. Klik op de plusknop en selecteer vervolgens Paginafeed.
  3. Geef een naam op voor uw feed.
  4. Klik op Bestand kiezen en voeg uw feedbestand toe.
  5. Optioneel: Klik op Voorbeeld om een overzicht te krijgen van wat er wordt geüpload.
  6. Klik op Toepassen.
Tip: Houd er bij uploads van nieuwe paginafeeds of na bewerking van bestaande paginafeeds rekening mee dat het een paar dagen kan duren voordat Google de feed crawlt. Een pagina in de feed geeft daarom mogelijk niet meteen uw dynamische zoekadvertenties weer.

Uw targetingbron selecteren

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  2. Klik op een van uw campagnes in het zoeknetwerk met dynamische advertentiegroepen. Als u geen dynamische zoekadvertenties heeft, gaat u naar Een dynamische zoekadvertentie maken.
  3. Ga naar Instellingen in het paginamenu.
  4. Vouw de optie Dynamische zoekadvertenties uit.
  5. Selecteer een van deze targetingbronnen voor uw paginafeed:
    • Alleen URL's gebruiken uit mijn paginafeed. Met deze optie kunt u targeten op basis van aangepaste labels, specifieke regels of alle webpagina's. Uw dynamische advertentiedoelen worden alleen weergegeven voor URL's in uw feed. Als u bijvoorbeeld het doel URL_Contains 'bloemen' heeft, worden alle pagina's in uw feed weergegeven die 'Bloemen' in de URL hebben.
    • URL's gebruiken uit zowel de Google-index van mijn website als mijn paginafeed. Met deze optie kunt aangepaste labels, specifieke regels of alle webpagina's targeten. Deze optie werkt voor URL's in uw feed en URL's van uw website. Als u bijvoorbeeld het doel URL_Contains 'bloemen' heeft, worden alle pagina's in zowel de Google-index als uw feed weergegeven die 'Bloemen' in de URL hebben. Als u aangepaste labels gebruikt, worden alleen pagina's uit uw feed weergegeven, omdat dit de enige pagina's zijn met aangepaste labels. Selecteer een of meer van uw feeds die u met de campagne wilt gebruiken.
  6. Selecteer een of meer van uw feeds die u met de campagne wilt gebruiken.
  7. Klik op Opslaan.

Tracking instellen (optioneel)

De URL's die u aan uw paginafeed toevoegt, mogen geen omleidingen of tracking bevatten. Meer informatie over hoe u tracking kunt instellen voor dynamische zoekadvertenties.