Een feed gebruiken om dynamische zoekadvertenties te targeten

Gebruik een paginafeed om precies te specificeren welke URL's u wilt gebruiken voor uw dynamische zoekadvertenties. Wanneer u een paginafeed opgeeft met uw bestemmingspagina's, kan Google Ads beter bepalen wanneer uw advertenties moeten worden weergegeven en naar welke pagina's op uw website mensen moeten worden doorgestuurd. We raden u aan aangepaste labels toe te voegen aan de URL's in uw paginafeed om de doelen voor uw dynamische zoekadvertenties te categoriseren en te structureren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u targetingbronnen kunt toevoegen en uploaden met behulp van een paginafeed. Zo kunt u tijd besparen als u veel targetingbronnen gebruikt voor uw dynamische zoekadvertenties. Als u maar een paar doelen wilt toevoegen, maakt u doelen voor dynamische zoekadvertenties.

Voordat u begint

Download de template voor paginafeedgegevens (aanbevolen) of maak zelf een spreadsheet met minimaal twee kolommen:

• Pagina-URL: Dit is de webpagina die u wilt targeten. Voer één URL per rij in. Gebruik geen URL's waaraan trackingparameters zijn toegevoegd. Meer informatie over hoe u tracking kunt instellen voor dynamische zoekadvertenties.
  • Aangepast label: Dit label kunt u gebruiken om advertenties in uw paginafeed te targeten. Voer één of meer labels in per rij, gescheiden door een puntkomma (;). U kunt bijvoorbeeld aangepaste labels maken voor populaire hotels op basis van hun sterbeoordeling. Elk hotel dat is beoordeeld met vier sterren, kan dan worden gelabeld als 'VIER_STERREN', 'POPULAIRE_BESTEMMING' enzovoort.

Instructies

Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt. Meer informatie

Deel 1. Uw spreadsheet uploaden

Volg deze stappen om uw spreadsheet te uploaden naar uw account:

1. Log in bij uw AdWords-account.
  2. Selecteer in Gedeelde bibliotheek in de navigatiebalk aan de linkerkant de optie Bedrijfsgegevens.
  3. Klik op + Gegevens en selecteer Paginafeed.
  4. Geef een naam op voor uw feed.
  5. Klik op Bestand kiezen en voeg uw feedbestand toe.
  6. Klik op Uploaden en toepassen.

Aandachtspunt

Houd er bij uploads van nieuwe paginafeeds rekening mee dat het een paar dagen kan duren totdat Google nieuwe webpagina's in de feed crawlt. Een pagina in de feed begint daarom mogelijk niet meteen met het weergeven van uw dynamische zoekadvertenties.

Deel 2. Uw targetingbron selecteren

1. Ga in uw AdWords-account naar het tabblad Campagnes.
  2. Klik op een van uw campagnes met dynamische zoekadvertenties. Als u geen DSA-campagne heeft, gaat u naar dynamische zoekadvertenties maken.
  3. Ga naar het tabblad Instellingen van de campagne.
  4. Vouw de optie Dynamische zoekadvertenties uit en klik op de link Bewerken.
  5. Selecteer een van deze targetingbronnen voor uw paginafeed:
    1. Alleen URL's gebruiken uit mijn paginafeed.
    2. URL's gebruiken uit zowel de Google-index van mijn website als mijn paginafeed.
  6. Selecteer in het gedeelte Paginafeeds een of meer feeds voor gebruik met de campagne.
  7. Klik op Opslaan.

Deel 3. Aangepaste labels gebruiken

Als u aangepaste labels wilt gebruiken, maakt u een dynamisch advertentiedoel voor het specifieke item dat u in uw paginafeed heeft gelabeld. U hoeft in uw feed alleen aangepaste labels op te geven als u die wilt gebruiken voor targeting; anders kunt u dit gedeelte leeg laten.

1. Ga in uw AdWords-account naar het tabblad Campagnes.
  2. Klik op de DSA-campagne met de paginafeed die u heeft gemaakt.
  3. Selecteer het tabblad Automatische targeting.
  4. Klik op + Dynamisch advertentiedoel toevoegen.
  5. Geef in Target aangepaste labels uit uw paginafeed(s) het aangepaste label op dat u heeft gebruikt bij het uploaden van de spreadsheet.
    1. Geef desgewenst een aangepast bod op om URL's met het aangepaste label meer of minder concurrerend te maken.
  6. Klik op Opslaan.

Deel 4. Tracking instellen (optioneel)

Als u wilt bijhouden welke paginafeeditems tot een klik leiden, kunt u tracking instellen door gebruik te maken van ValueTrack-parameters. Gebruik de parameter {feeditem} om aan elke rij een eigen ID toe te kennen. Meer informatie over tracking instellen voor dynamische zoekadvertenties