Legg til lignende målgrupper i målrettingen

Med målretting mot lignende målgrupper kan du vise annonser for folk som har ting til felles med andre i de nåværende remarketinglistene dine. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du legger til denne typen målretting i kampanjene dine.

Før du begynner

Målretting mot lignende målgrupper er tilgjengelig for kampanjer i Søke- og Displaynettverket. Du kan finne ut mer om hvor disse listene kommer fra ved å lese artiklene om lignende målgrupper i Displaynettverket og om lignende målgrupper for søk.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

For kampanjer i Søkenettverket og Shopping-kampanjer:

1. Under Kampanjer-fanen klikker du på Målgrupper-fanen.
  2. Klikk på + Målretting-knappen nedenfor.
  3. Under «Legg til i» velger du Kampanje eller Annonsegruppe avhengig av hvilket nivå du ønsker å legge til målrettingen på.
  4. Klikk på Legg til kampanjemålretting- eller Legg til målretting på annonsegruppenivå-rullegardinmenyen, og velg deretter Interesser og remarketing.
  5. Klikk på Velg kategorier-rullegardinmenyen, og velg Ligner på remarketinglister.
  6. Klikk på de doble pilene (») ved siden av de lignende målgruppene du ønsker å legge til. Du kan se målgruppene dine i «Valgte målgrupper»-kolonnen.
  7. Klikk på Lukk og deretter på Lagre når du er ferdig.

For kampanjer i Displaynettverket:

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Gå til Kampanjer-fanen og klikk på Displaynettverk-fanen.
  3. Klikk på + Målretting-knappen nedenfor.
  4. Velg en annonsegruppe i en «Bare Displaynettverket»-kampanje med markedsføringsmålet «Kjøp på nettstedet ditt». Du kan også velge annonsegrupper fra «Bare Displaynettverket – alle funksjoner»- eller «Bare Displaynettverket – remarketing»-kampanjer.
  5. Klikk på «Legg til målretting»-rullegardinmenyen, og velg «Interesser og remarketing».
  6. Hvis du befinner deg i en kampanje med markedsføringsmålet «Kjøp på nettstedet ditt» eller en kampanje av typen «Bare Displaynettverket – remarketing», merker du av for «Vis lignende målgrupper». Hvis du befinner deg i en kampanje av typen «Bare Displaynettverket – alle funksjoner», velger du «Lignende målgrupper» på rullegardinmenyen.
  7. Klikk på de doble pilene (») ved siden av de lignende målgruppene du ønsker å legge til. Du kan se målgruppene dine i «Valgte målgrupper»-kolonnen.
  8. Klikk på Lukk og deretter på Lagre når du er ferdig.

Slik angir du målgruppebud og budjusteringer

Du kan oppnå høyere avkastning og øke sjansene for at du får vist annonsene dine for personer som har stor sannsynlighet for å kjøpe produktene dine, ved å bruke smart budgivning: mål-CPA eller mål-ROAS. Finn ut mer om smart budgivning i Google Ads.