Vergelijkbare segmenten aan uw targeting toevoegen

Met targeting op vergelijkbare segmenten kunt u advertenties tonen aan mensen die kenmerken delen met mensen op uw huidige remarketinglijsten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit type targeting aan uw campagnes kunt toevoegen.

Voordat u begint

Targeting op vergelijkbare segmenten is beschikbaar voor het Display Netwerk, het zoeknetwerk, YouTube, Gmail, App- en Discovery-advertenties. Als u meer informatie wilt over hoe deze lijsten worden samengesteld, leest u Over vergelijkbare segmenten in het Display Netwerk en Over vergelijkbare segmenten voor zoeken.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Voor alle campagnes:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in de navigatiebalk aan de linkerkant op een campagne of op de naam van de specifieke campagne waaraan u targeting wilt toevoegen.
  3. Klik in het paginamenu rechts van de navigatiebalk op Doelgroepen.
  4. Klik op het potloodicoon Bewerken.
  5. Het gedeelte 'Doelgroepen bewerken' wordt weergegeven. Klik in dat gedeelte op Een advertentiegroep selecteren of klik op het potloodicoon Bewerken ernaast.
  6. Klik in het vak 'Alle doelgroepen' op Remarketing en vergelijkbare segmenten en klik vervolgens op uw lijsttype. Browse en selecteer de lijsten die u wilt targeten.
    • U kunt gedeelten van vergelijkbare segmenten uitvouwen om dit makkelijker te maken.
  7. Klik op Opslaan.

Een doelgroepbod of bodaanpassing instellen

Door de biedstrategie 'Doel-CPA' of 'Doel-ROAS' te gebruiken, kunt u het rendement op uw investering verhogen en de kans vergroten dat uw advertenties worden weergegeven aan mensen die waarschijnlijk uw producten kopen. Houd er rekening mee dat 'Doel-ROAS' alleen beschikbaar is voor campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk en Shopping-campagnes. Meer informatie over 'Slim bieden'

Opmerking: U kunt vergelijkbare segmenten ook gebruiken voor Dynamische acquisitie.