Vergelijkbare doelgroepen aan uw targeting toevoegen

Met targeting op vergelijkbare doelgroepen kunt u advertenties weergeven aan mensen die kenmerken delen met mensen op uw bestaande remarketinglijsten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit type targeting aan uw campagnes kunt toevoegen.

Voordat u begint

Targeting op vergelijkbare doelgroepen is beschikbaar voor het Display Netwerk, het zoeknetwerk, YouTube, Gmail, App- en Discovery-advertenties. Als u meer informatie wilt over hoe deze lijsten worden samengesteld, leest u Over vergelijkbare doelgroepen in het Display Netwerk en Over vergelijkbare doelgroepen voor zoeken.

Instructies

Voor alle campagnes:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in de navigatiebalk aan de linkerkant op een campagne of op de naam van de specifieke campagne waaraan u targeting wilt toevoegen.
  3. Klik in het paginamenu rechts van de navigatiebalk op Doelgroepen.
  4. Klik op het potloodicoon Bewerken.
  5. Het gedeelte 'Doelgroepen bewerken' wordt weergegeven. Klik in dat gedeelte op Een advertentiegroep selecteren of klik op het potloodicoon Bewerken ernaast.
  6. Klik in het vak 'Alle doelgroepen' op Remarketing en vergelijkbare doelgroepen en klik vervolgens op uw lijsttype. Browse en selecteer de lijsten die u wilt targeten.
    • U kunt gedeelten van vergelijkbare doelgroepen uitvouwen om dit makkelijker te maken.
  7. Klik op Opslaan.

Een doelgroepbod of bodaanpassing instellen

Door de biedstrategie 'Doel-CPA' of 'Doel-ROAS' te gebruiken, kunt u het rendement op uw investering verhogen en de kans vergroten dat uw advertenties worden weergegeven aan mensen die waarschijnlijk uw producten kopen. Houd er rekening mee dat 'Doel-ROAS' alleen beschikbaar is voor campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk en Shopping-campagnes. Meer informatie over 'Slim bieden'

Opmerking: U kunt vergelijkbare doelgroepen ook gebruiken voor Dynamische acquisitie.