Vergelijkbare doelgroepen aan uw targeting toevoegen

Met targeting op vergelijkbare doelgroepen kunt u advertenties weergeven aan mensen die kenmerken delen met mensen op uw bestaande remarketinglijsten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit type targeting aan uw campagnes kunt toevoegen.

Voordat u begint

Targeting op vergelijkbare doelgroepen is beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk. Lees Over vergelijkbare doelgroepen in het Display Netwerk en Over vergelijkbare doelgroepen voor zoeken voor meer informatie over hoe deze lijsten worden samengesteld.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Voor campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes:

1. Klik onder het tabblad Campagnes op het tabblad Doelgroepen.
  2. Klik op de knop + Targeting onder aan het scherm.
  3. Selecteer onder 'Toevoegen aan' de optie Campagne of Advertentiegroep, afhankelijk van aan welk niveau u targeting wilt toevoegen.
  4. Klik op het dropdownmenu Campagnetargeting toevoegen of Advertentiegroeptargeting toevoegen en selecteer Interesses en remarketing.
  5. Klik op het dropdownmenu Categorieën selecteren en selecteer de optie Vergelijkbaar met remarketinglijsten.
  6. Klik op de dubbele pijl » naast elke vergelijkbare doelgroep die u wilt toevoegen. Uw doelgroepen worden weergegeven in de kolom 'Geselecteerde doelgroepen'.
  7. Klik op Sluiten en vervolgens op Opslaan als u klaar bent.

Voor campagnes in het Display Netwerk:

1. Log in op uw AdWords-account
  2. Klik onder het tabblad Campagnes op het tabblad Display Netwerk.
  3. Klik op de knop + Targeting onder aan het scherm.
  4. Selecteer de advertentiegroep van een campagne van het type 'Alleen in het Display Netwerk' met het marketingdoel 'Kopen op uw website'. U kunt ook advertentiegroepen selecteren van campagnes van het type 'Alleen in het Display Netwerk – Alle functies' of 'Alleen in het Display Netwerk – Remarketing'.
  5. Klik op het dropdownmenu 'Targeting toevoegen' en selecteer 'Interesses en remarketing'.
  6. Voor een campagne met het doel 'Kopen op uw website' of 'Alleen in het Display Netwerk - Remarketing' vinkt u het selectievakje 'Vergelijkbare doelgroepen tonen' aan. Voor een campagne van het type 'Alleen in het Display Netwerk - Alle functies' selecteert u 'Vergelijkbare doelgroepen' in het dropdownmenu.
  7. Klik op de dubbele pijl » naast elke vergelijkbare doelgroep die u wilt toevoegen. Uw doelgroepen worden weergegeven in de kolom 'Geselecteerde doelgroepen'.
  8. Klik op Sluiten en vervolgens op Opslaan als u klaar bent.

Een doelgroepbod of bodaanpassing instellen

Door de biedstrategie 'Doel-CPA' of 'Doel-ROAS' van 'Slim bieden' te gebruiken, kunt u het rendement op uw investering verhogen en de kans vergroten dat uw advertenties worden weergegeven aan mensen die waarschijnlijk uw producten kopen. Meer informatie vindt u in Over 'Slim bieden' van Google Ads.