Vergelijkbare doelgroepen aan uw targeting toevoegen

Met targeting op vergelijkbare doelgroepen kunt u advertenties weergeven aan mensen die kenmerken delen met mensen op uw bestaande remarketinglijsten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit type targeting aan uw campagnes kunt toevoegen.

Voordat u begint

Targeting op vergelijkbare doelgroepen is beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk. Als u meer informatie wilt over hoe deze lijsten worden samengesteld, leest u Over vergelijkbare doelgroepen in het Display Netwerk en Over vergelijkbare doelgroepen voor zoeken.

Instructies

Voor campagnes in het zoeknetwerk:

1. Log in op uw Google Ads-account
  2. Klik in de navigatiebalk aan de linkerkant op Zoekcampagnes of de naam van de specifieke campagne waaraan u targeting wilt toevoegen.
  3. Klik in het paginamenu rechts van de navigatiebalk op Doelgroepen.
  4. Klik op het potloodpictogram Bewerken.
  5. Het gedeelte 'Doelgroepen bewerken' wordt weergegeven. Klik in dat gedeelte op Een advertentiegroep selecteren of op het potloodpictogram Bewerken ernaast.
  6. Klik in het vak 'Alle doelgroepen' op Remarketing en vervolgens op uw type lijst.
    • U kunt de gedeelten Vergelijkbare doelgroepen of YouTube-gebruikers uitvouwen om dit makkelijker te maken.
    • U kunt ook Vergelijkbare doelgroepen gebruiken voor dynamische acquisitie.
  7. Vink het selectievakje naast de naam van elke lijst aan om de lijst te selecteren.
  8. Klik onder de lijstnamen op Opslaan.

Voor campagnes in het Display Netwerk:

1. Log in op uw Google Ads-account
  2. Klik in de navigatiebalk aan de linkerkant op Display-campagnes of de naam van de specifieke campagne waaraan u targeting wilt toevoegen.
  3. Klik in het paginamenu rechts van de navigatiebalk op Doelgroepen.
  4. Klik op het potloodpictogram Bewerken.
  5. Het gedeelte 'Doelgroepen bewerken' wordt weergegeven. Klik in dat gedeelte op Een advertentiegroep selecteren of op het potloodpictogram Bewerken ernaast.
  6. Klik in het vak 'Alle doelgroepen' op Remarketing en vervolgens op uw type lijst.
    • U kunt de gedeelten Vergelijkbare doelgroepen of YouTube-gebruikers uitvouwen om dit makkelijker te maken.
    • U kunt ook Vergelijkbare doelgroepen gebruiken voor dynamische acquisitie.
  7. Vink het selectievakje naast de naam van elke lijst aan om de lijst te selecteren.
  8. Klik onder de lijstnamen op Opslaan.

Een doelgroepbod of bodaanpassing instellen

Door de biedstrategie 'Doel-CPA' of 'Doel-ROAS' te gebruiken, kunt u het rendement op uw investering verhogen en de kans vergroten dat uw advertenties worden weergegeven aan kopers die waarschijnlijk uw producten kopen. Lees meer informatie over 'Slim Bieden'.