Lägga till negativa sökord i kampanjer

Genom att lägga till negativa sökord i kampanjer i söknätverket och Display-nätverket undviker du att inrikta dig på webbplatser som innehåller dessa termer.

I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till negativa sökord i dina sök- och displaykampanjer. Du kan också läsa mer om hur du redigerar, tar bort eller laddar ned negativa sökord.

Innan du börjar

Om du inte har använt negativa sökord tidigare kan du läsa mer om negativa sökord.

Viktigt att tänka på

Negativa sökord är inte lika exakta i Display-nätverket som de är i söknätverket. Det kan hända att din annons visas på sidor som innehåller dessa termer. När det gäller displayannonser tar vi hänsyn till högst 5 000 negativa sökord. Om du vill undvika att inrikta dig på orelaterade webbplatser och videor rekommenderar vi att du använder alternativ för webbplatskategorier och innehållsuteslutningar

För display- och videokampanjer betraktas alla negativa sökord som brett matchade.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Sökord på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Negativa sökord.
  4. Klicka på plusknappen .

Här kan du använda nya negativa sökord eller en ny eller befintlig lista över negativa sökord på en annonsgrupp eller kampanj.

Lägga till negativa sökord i annonsgrupper, kampanjer och listor över negativa sökord

1. Välj Lägg till negativa sökord eller skapa en ny lista.
  2. Välj om du vill lägga till negativa sökord i en kampanj eller annonsgrupp och välj sedan kampanjen eller annonsgruppen.
  3. Lägg till sökorden, ett per rad. Se till att de negativa sökorden inte överlappar dina vanliga sökord eftersom det medför att annonsen inte visas.
    • Obs! Om du lägger till negativa sökord i en sökkampanj kan du välja en matchningstyp genom att använda lämpliga specialtecken. I display- och videokampanjer läggs alla negativa sökord till som exakt matchande och det går inte att ändra matchningstypen.
  4. Om du lägger till de negativa sökorden i en kampanj kan du välja att spara dem på en ny eller befintlig lista över negativa sökord och använda den på kampanjen. Markera Spara i en ny eller befintlig lista och ange ett namn på den nya listan eller välj en befintlig.
  5. Klicka på Spara.

Använda en befintlig lista över negativa sökord

1. Välj Använd lista med negativa sökord
  2. Välj kampanjen där du vill använda listan.
  3. Markera rutorna vid listorna du vill använda.
  4. Klicka på Spara.

Tips

Prova att utesluta webbplatser eller kategorier om du vill begränsa annonsernas synlighet.