Uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan campagnes

Door uitsluitingszoekwoorden toe te voegen aan uw campagnes in het zoeknetwerk en in het Display Netwerk, voorkomt u dat u sites target die deze termen bevatten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uitsluitingszoekwoorden kunt toevoegen aan uw campagnes in het zoeknetwerk en in het Display Netwerk. U kunt ook meer informatie vinden over het bewerken, verwijderen of downloaden van uitsluitingszoekwoorden.

Voordat u begint

Als u geen ervaring heeft met uitsluitingszoekwoorden, leest u meer informatie over uitsluitingszoekwoorden.

Houd rekening met het volgende:

Uitsluitingszoekwoorden werken in het Display Netwerk minder nauwkeurig dan in het zoeknetwerk. Uw advertentie kan nog steeds af en toe worden weergegeven op pagina's die deze termen bevatten. Voor display-advertenties geldt een maximum van 5000 uitsluitingszoekwoorden. U kunt sitecategorieën en contentuitsluitingen gebruiken om te voorkomen dat u niet-gerelateerde sites of video's target.

Voor Display- en videocampagnes worden alle uitsluitingszoekwoorden als brede zoekwoorden beschouwd.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Zoekwoorden in het paginamenu aan de linkerkant.
  3. Klik op Uitsluitingszoekwoorden.
  4. Klik op de plusknop .

Hier kunt u nieuwe zoekwoorden, een nieuwe lijst met uitsluitingszoekwoorden of een bestaande lijst met uitsluitingszoekwoorden toepassen op uw campagnes of advertentiegroepen.

Uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan advertentiegroepen, campagnes en lijsten met uitsluitingszoekwoorden

1. Selecteer Uitsluitingszoekwoorden toevoegen of nieuwe lijst maken.
  2. Kies of u uitsluitingszoekwoorden wilt toevoegen aan een campagne of aan een advertentiegroep en selecteer vervolgens de specifieke campagne of advertentiegroep.
  3. Voeg één zoekwoord per regel toe. Gebruik geen uitsluitingszoekwoorden die overlappen met uw gewone zoekwoorden. Dit leidt er namelijk toe dat uw advertentie niet wordt weergegeven.
    • Opmerking: Als u uitsluitingszoekwoorden toevoegt aan een zoekcampagne, kunt u een zoektype kiezen met behulp van de juiste symbolen. Voor display- en videocampagnes worden alle uitsluitingszoekwoorden toegevoegd als exact zoekwoord en kunt u het zoektype niet wijzigen.
  4. Als u uw uitsluitingszoekwoorden toevoegt aan een campagne, kunt u de zoekwoorden opslaan in een nieuwe of bestaande lijst met uitsluitingszoekwoorden en die lijst toepassen op de campagne. Schakel Opslaan in nieuwe of bestaande lijst in en voer vervolgens een naam in voor uw nieuwe lijst of selecteer een bestaande lijst.
  5. Klik op Opslaan.

Een bestaande lijst met uitsluitingszoekwoorden gebruiken

1. Selecteer Lijst met uitsluitingszoekwoorden gebruiken
  2. Kies de campagne waarop u lijsten met uitsluitingszoekwoorden wilt toepassen.
  3. Vink de vakjes aan van de lijsten met uitsluitingszoekwoorden die u wilt gebruiken.
  4. Klik op Opslaan.

Tip

U kunt ook sites of categorieën uitsluiten om de zichtbaarheid van uw display-advertenties te beperken.