Negatiivisten avainsanojen lisääminen kampanjoihin

Kun lisäät negatiivisia avainsanoja hakuverkosto- ja Display-verkoston kampanjoihin, mainoksiasi ei kohdisteta kyseisiä termejä sisältäviin sivustoihin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit lisätä negatiivisia avainsanoja hakuverkosto- ja Display-verkoston kampanjoihisi. Voit myös katsoa lisätietoja negatiivisten avainsanojen muokkaamisesta, poistamisesta ja lataamisesta.

Ennen kuin aloitat

Jos negatiiviset avainsanat eivät ole sinulle ennestään tuttuja, tutustu ensin artikkeliin Tietoja negatiivisista avainsanoista.

Muistettavaa

Negatiiviset avainsanat eivät ole yhtä tarkkoja Display-verkostossa kuin hakuverkostossa. Negatiivisten avainsanojen käytöstä huolimatta mainoksesi voi näkyä satunnaisesti sivustoilla, joilla esiintyy kyseisiä termejä. Display-mainoksissa voi käyttää enintään 5 000:ta negatiivista avainsanaa. Sivustoluokkavaihtoehtojen ja sisällön poissulkemisten avulla voit parhaiten välttää kohdistaminen epäoleellisiin sivustoihin ja videoihin.

Display-verkoston kampanjoissa ja Videokampanjoissa negatiivisia avainsanoja käsitellään laajan vastaavuuden avainsanoina.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Avainsanat.
  3. Klikkaa Negatiiviset avainsanat.
  4. Klikkaa pluspainiketta .

Täältä voit ottaa käyttöön uusia avainsanoja, uuden negatiivisten avainsanojen luettelon tai olemassa olevan negatiivisten avainsanojen luettelon kampanjoihisi tai mainosryhmiisi.

Negatiivisten avainsanojen lisääminen mainosryhmiin, kampanjoihin ja negatiivisten avainsanojen luetteloihin

1. Valitse Lisää negatiivisia avainsanoja tai luo uusi luettelo.
  2. Valitse, haluatko lisätä negatiivisia avainsanoja kampanjaan vai mainosryhmään, ja valitse sitten tietty kampanja tai mainosryhmä.
  3. Lisää avainsanat, yksi kullekin riville. Varmista, että negatiiviset avainsanat eivät ole päällekkäisiä tavallisten avainsanojesi kanssa, jotta mainosten näkyminen ei esty.
    • Huom. Jos lisäät negatiivisia avainsanoja Hakukampanjaan, voit valita vastaavuustyypin käyttämällä sopivia symboleja. Display- ja videokampanjoissa kaikki negatiiviset avainsanat lisätään tarkkoina hakuina eikä hakutyyppiä voi muuttaa.
  4. Jos lisäät negatiiviset avainsanat kampanjaan, voit tallentaa avainsanat uuteen tai olemassa olevaan negatiivisten avainsanojen luetteloon ja soveltaa kyseistä luetteloa kampanjaan. Valitse Tallenna uuteen tai aiemmin luotuun luetteloon, nimeä uusi luettelosi tai valitse olemassa oleva luettelo.
  5. Klikkaa Tallenna.

Olemassa olevan negatiivisten avainsanojen luettelon käyttäminen

1. Valitse Käytä negatiivisten avainsanojen luetteloa.
  2. Valitse kampanja, jossa haluat ottaa negatiivisten avainsanojen luetteloita käyttöön.
  3. Valitse niiden negatiivisten avainsanojen luetteloiden valintaruudut, joita haluat käyttää.
  4. Klikkaa Tallenna.

Negatiivisten avainsanojen luetteloiden lisääminen tai poistaminen useista kampanjoista kerralla

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat.
  2. Valitse niiden kampanjoiden valintaruudut, joissa haluat ottaa negatiivisten avainsanojen luetteloita käyttöön.
  3. Klikkaa Muokkaa ja valitse Muokkaa kohdistusta.
  4. Valitse Lisää negatiivisten avainsanojen luettelot.
    1. Valitse niiden luetteloiden valintaruudut, jotka haluat lisätä näihin kampanjoihin.
    2. Klikkaa Käytä.
  5. Valitse Poista negatiivisia avainsanaluetteloita.
    1. Valitse niiden luetteloiden valintaruudut, jotka haluat poistaa näistä kampanjoista.
  6. Klikkaa Käytä.
Huom. Negatiivisten avainsanojen luetteloa ei voi sulkea pois Älykkäistä Display-kampanjoista, ja avainsanat voidaan sulkea pois vain manuaalisesti Älykkäistä Display-kampanjoista.

Vinkki

Voit yrittää rajoittaa Display-mainosten näkyvyyttä sulkemalla pois sivustoja tai luokkia.