Administrer faktureringsoppsett i Google Ads-kontoer fra managerkontoen

Et faktureringsoppsett inneholder informasjon om hvordan du betaler, samt hvilken adresse dokumentene dine skal leveres til. Denne informasjonen brukes til å generere og levere månedlige fakturaer. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan opprette og administrere faktureringsoppsett i Google Ads-kundekontoer.

Merk: Du kan bruke det samme faktureringsoppsettet i flere Google Ads-kundekontoer og få én samlefaktura per måned. Finn ut mer om samlet fakturering

Før du begynner

• For å opprette, bruke eller administrere faktureringsoppsett må du logge på kontoen for betalingsadministratoren med administratortilgang, standard tilgang eller kun faktureringstilgang. Deretter må du navigere til kundekontoen.
  • Den betalende administratorkontoen må være tilknyttet betalingsprofilen. Finn ut mer om tilknytningstyper og tillatelser for betalingsprofiler
Hvis du trenger mer hjelp med faktureringsoppsettet ditt, kan du kontakte oss.

Opprett nye faktureringsoppsett fra managerkontoen

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre, og velg deretter Faktureringsoppsett under «Fakturering».
  3. Klikk på plussknappen for å legge til et nytt faktureringsoppsett.
  4. På neste side velger du faktureringsland og valuta.
  5. Skriv inn ID-en for betalingsprofilen, eller søk etter ID-en du vil bruke med det nye faktureringsoppsettet. Med betalingsprofilen velger du hvem som skal være økonomisk ansvarlig for Google Ads-kontoen din.
  6. Oppgi informasjon om det aktuelle faktureringsoppsettet under «Slik betaler du»:
    • fakturanavn
    • E-postadresse for fakturalevering
    • Postadresse for fakturalevering (valgfritt)
    • Fakturaadresse
    • Tjenesteavtale
  7. Klikk på Opprett faktureringsoppsett.

Det nyopprettede faktureringsoppsettet vises på «Faktureringsoppsett»-siden under managerkontoen din og kan brukes etter at du har lastet inn siden på nytt.

Legg til eksisterende faktureringsoppsett i nye kundekontoer

Hvis du legger til en Google Ads-konto i et faktureringsoppsett som allerede brukes i en annen Google Ads-konto, fremgår begge disse kontoene i én samlefaktura.

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Kontoer på sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Resultater helt øverst.
  3. Klikk på kundekontoen der du vil legge til faktureringsoppsettet.
  4. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre, og velg så Innstillinger under «Fakturering».
  5. Klikk på Velg et eksisterende faktureringsoppsett på «Oppsett av fakturering»-siden.
  6. I det nye vinduet velger du det ønskede faktureringsoppsettet, og klikker på Lagre og fortsett.
  7. Skriv inn budsjettopplysningene dine på Budsjettoppsett-siden, og klikk på Lagre og fullfør.
Merk: I listen over tilgjengelige oppsett vises bare de aktive oppsettene som har samsvarende valuta, og som ikke er skjult i kontoen til betalingsadministratoren din.

Legg til nye faktureringsoppsett i nye kundekontoer

Når du konfigurerer fakturering for en kunde- eller managerkonto, kan du også velge å opprette et nytt faktureringsoppsett som skal knyttes sammen med kunde- eller managerkontoen din.

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Kontoer på sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Resultater helt øverst.
  3. Velg kundekontoen der du vil legge til faktureringsoppsettet.
  4. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre, og velg så Innstillinger under «Fakturering».
  5. Klikk på Opprett et nytt faktureringsoppsett på «Oppsett av fakturering»-siden.
  6. I det nye vinduet velger du managerkontoen som oppsettet skal opprettes under.
  7. Velg faktureringsland. Vær oppmerksom på at valutaen i kontoen ble angitt da kontoen ble opprettet, så valutaen kan ikke endres.
  8. Skriv inn ID-en for betalingsprofilen, eller søk etter ID-en du vil bruke med det nye faktureringsoppsettet. Med betalingsprofilen velger du hvem som skal være økonomisk ansvarlig for Google Ads-kontoen din.
  9. Skriv inn informasjon om det aktuelle fakturaoppsettet:
    • fakturanavn
    • E-postadresse for fakturalevering
    • Postadresse for fakturalevering (valgfritt)
    • Fakturaadresse
    • Tjenesteavtale
  10. Klikk på Velg og opprett oppsett.
  11. Skriv inn budsjettopplysningene dine på Budsjettoppsett-siden, og klikk på Lagre og fullfør.

Endre faktureringsoppsettet i kundekontoer

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Kontoer på sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Budsjetter.
  3. Velg faktureringsoppsettet du vil redigere, i «Betalingskonto»-kolonnen.
  4. Klikk på Overføring av faktura på sidemenyen til venstre, og velg deretter Endre fakturaoppsett.
  5. Velg en dato for endringen, eller velg Så snart som mulig.
  6. Velg enten Velg et eksisterende faktureringsoppsett eller Opprett et nytt faktureringsoppsett ved siden av Faktureringsoppsett, og klikk på Lagre og fortsett.
  7. Skriv inn budsjettopplysningene dine på Budsjettoppsett-siden, og klikk på Lagre og fullfør.
Merk: I listen over tilgjengelige oppsett vises bare de aktive oppsettene som har den samme betalingsprofilen og valutaen som det nåværende oppsettet, og som ikke er skjult i kontoen for betalingsadministratoren din.

Opprett nye Google Ads-kontoer med automatiske betalinger eller manuelle innbetalinger fra managerkontoen

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre og så på Innstillinger i underkontoen øverst på siden.
  3. Klikk på plussknappen og så på Opprett en ny konto.
  4. Velg kontonavn, type, land, valuta og tidssone.
  5. Klikk på Lagre og fortsett.

Når du har lagret, kommer du til Faktureringsoppsett-siden. Følg fremgangsmåten nedenfor for å velge automatiske betalinger eller manuelle innbetalinger til Google for den nye kontoen:

1. Klikk på Velg en ny konfigurasjon med en annen betalingsmåte til høyre.
  2. Rull ned til de tilknyttede betalingsprofilene, og klikk på Legg til en ny betalingsprofil.
  3. Velg Automatisk betaling eller Manuell innbetaling under «Slik betaler du».
  4. Ta med navnet på og adressen til bedriften din samt informasjon om betalingsmåten.
  5. Klikk på Send inn.