Yhdistetyn laskutuksen määrittäminen

Useita Google Ads ‑tilejä käyttävät mainostajat joutuvat usein pyörittämään suurta laskumäärää. Yhdistetty laskutus helpottaa laskutusprosessia, koska sen avulla voit yhdistää monta laskua yhteen kuukausittaiseen laskuun. Samalla pystyt itse päivittämään laskutustietojasi.

Ennen aloittamista

• Lue lisää yhdistetystä laskutuksesta, jotta varmasti täytät asetetut vaatimukset.
  • Yhdistetyn laskutuksen määrittäminen edellyttää hallinnoijan tiliä. Sinun on myös otettava yhteyttä verkkoasiantuntijaan käyttöoikeuksien määrittämistä varten. Kun käyttöoikeudet on myönnetty, voit suorittaa jäljempänä kuvatut vaiheet.
  • Yhdistetty laskutus edellyttää vähintään yhtä laskumääritystä. Jos yrität lisätä tilin yhdistettyyn laskutukseen vaikka et ole ensin luonut laskumääritystä, sinua neuvotaan asettamaan tavallinen laskutus.
Uuden tilin lisääminen yhdistettyyn laskutukseen
  1. Kirjaudu Google Ads ‑hallinnoijan tilillesi.
  2. Klikkaa tiliä, jonka haluat liittää yhdistettyyn laskutukseen.
  3. Kun olet oikealla tilillä, klikkaa rataskuvaketta  tai työkalukuvaketta Options, valitse Asetukset ja klikkaa Laskutus ja maksut.
  4. Klikkaa Tilin luominen ‑sivulta avattavaa valikkoa ja valitse maa tai alue, jossa laskutusosoitteesi sijaitsee. Valitse Jatka.
  5. Valitse seuraavaksi maksuprofiili tilin laskujen maksamista varten etsimällä aiempaa profiilia. Voit tehdä tämän kirjoittamalla hakukenttään nimen tai verotunnuksen ja valitsemalla Jatka.

6. Voit käyttää uutta profiilia tilin laskujen maksamiseen klikkaamalla Lisää uusi maksuprofiili ‑kohtaa, kirjoittamalla tietosi ja valitsemalla Lähetä. Tällöin uusi tili luodaan oletuksena manuaalisella tai automaattisella maksuasetuksella.

7. Kun olet valinnut maksuprofiilin, voit valita laskumäärityksen tämän tilin kustannusten yhdistämistä varten.  Huomaa, että toista valuuttaa käyttävää laskumääritystä ei voi valita.
  8. Valitse seuraavaksi palvelusopimuksesi ja valitse sitten Tallenna ja jatka.
  9. Luo seuraavalla sivulla tilibudjetti. Voit säilyttää oletusasetukset tai lisätä budjetin summan, haluamasi aloituspäivämäärän ja muita tietoja.

Vinkki

Ostotilauksen numero kannattaa lisätä, sillä se helpottaa tilauksen vahvistamista talousosastolla.

10. Klikkaa Tallenna-painiketta.
  11. Pian tallentamisen jälkeen saat sähköpostilla mahdolliset sopimukset. Sinun on tarkistettava ja hyväksyttävä ne ennen kuin mainoksiasi voidaan näyttää.

Siirry Google Adsiin

Olemassa olevan tilin lisääminen yhdistettyyn laskutukseen

Jos olet jo määrittänyt laskutuksen Google Ads ‑tilille, voit liittää tämän olemassa olevan tilin yhdistettyyn laskutukseen.

Useimmat tilit voidaan liittää yhdistettyyn laskutukseen, mutta joidenkin tilien kohdalla tämä ei eri syistä ole mahdollista. Jos seuraavat ohjeet eivät vastaa sitä, mitä näet tililläsi, ota yhteyttä verkkoasiantuntijaasi.

1. Kirjaudu Google Ads ‑hallinnoijan tilillesi.
  2. Valitse tili, jonka haluat liittää yhdistettyyn laskutukseen.
  3. Kun olet oikealla tilillä, klikkaa rataskuvaketta  tai työkalukuvaketta Options, valitse Asetukset ja klikkaa Laskutus ja maksut.
  4. Klikkaa sivun reunasta Laskutuksen siirrot ‑linkkiä. Näytöllä tulisi näkyä tilin tämänhetkiset laskutusasetukset.
  5. Klikkaa kynäkuvaketta . Jos lisättävällä tilillä käytetään manuaalisia tai automaattisia maksuja, klikkaa Vaihda maksaja.
  6. Valitse seuraavalta sivulta, milloin haluat muutoksen tulevan voimaan, ja valitse sitten Seuraava.
  7. Valitse laskumääritys, jonka haluat linkittää tähän tiliin. Muista, että toista valuuttaa käyttävää laskumääritystä ei voi valita.
  8. Valitse seuraavaksi palvelusopimus ja valitse sitten Tallenna ja jatka.
  9. Luo seuraavaksi tilibudjetti. Voit säilyttää oletusasetukset tai lisätä budjetin summan, haluamasi aloituspäivämäärän ja muita tietoja.

Vinkki

Jos lisäät olemassa olevan tilin yhdistettyyn laskutukseen, ennen laskutusmuutosta tilille kertyneitä kuluja ei siirretä yhdistettyyn laskutukseen. Tämä tarkoittaa, että vain muutoksen voimaantulon jälkeen kertyvät kulut voidaan liittää yhdistettyyn laskutukseen. Aloituspäiväksi kannattaa valita kuun ensimmäinen päivä, jotta et saa useampia laskuja samassa kuussa.

10. Klikkaa Tallenna-painiketta.
  11. Pian tallentamisen jälkeen saat sähköpostilla mahdolliset sopimukset. Sinun on tarkistettava ja hyväksyttävä ne ennen kuin mainoksiasi voidaan näyttää.

Siirry Google Adsiin