Om dynamiska sökannonser, annonsrankning och resultat

Dynamiska sökannonser skiljer sig från vanliga sökordsbaserade annonser i hur annonserna inriktas vid sökningar. Om du använder dynamiska sökannonser påverkas inte resultatet för dina sökordsannonser och du har fortfarande lika mycket kontroll över ditt konto. Dynamiska sökannonser rankas på samma sätt som standardannonser.

I den här artikeln beskrivs hur dynamiska sökannonser rankas. Du får också en översikt över hur du kan förbättra din kampanj med negativa sökord, annonstillägg och insikter från fliken Rapportering.

Innan du börjar

Om du inte har arbetat med dynamiska sökannonser tidigare börjar du med Skapa dynamiska sökannonser.

Så här rankas dynamiska sökannonser

När du deltar i en auktion avgörs den dynamiska sökannonsens rankning på samma sätt som när det gäller sökordsbaserade annonser. Den baseras på maxbudet för kostnad per klick (CPC) som du har angett för den dynamiska annonsinriktningen och den dynamiska sökannonsens mätning av kvalitetsresultat vid auktionstid, med samma beräkningar som används för andra sökannonser.

Obs! Om en användare söker efter exakt det sökord som du inriktat annonseringen på i en annan kampanj kan annonser från sökordskampanjen visas istället för den dynamiska sökannonsen i följande fall:

• När de två annonserna hör till samma Google Ads-konto.
  • När de två annonserna hör till två olika konton som tillhör dig och är länkade. (Kontakta en kundtjänstmedarbetare om du vill länka flera konton.)

Vi kan dock visa den dynamiska sökannonsen istället för den sökordsbaserade annonsen när en användares sökterm är en bred matchning eller frasmatchning för ett av sökorden och när den dynamiska sökannonsen har en högre annonsrankning.

Negativa sökord

Du kan använda negativa sökord, precis som i traditionella kampanjer, för att undvika att visa annonser vid sökningar som inte konverteras till försäljning. Med dynamiska sökannonser bestämmer du själv över dynamiska annonsinriktningar, annonsmallar, bud och budgetar.

Annonstillägg

Du kan kombinera dynamiska sökannonser med vilka som helst av dina annonstillägg och visa kunderna extra företagsinformation, till exempel fler webbplatslänkar.

Rapportering

I söktermsrapporten kan du se vilka termer användare sökte efter när de klickade på din annons och se de dynamiska rubriker och målsidor som valts för de söktermerna. I kategorirapporten kan du se resultatet av olika kategorier på webbplatsen. Dessutom kan du se den genomsnittliga klickfrekvensen, kostnaden per klick och konverteringsdata för annonserna. Om du vill läsa mer går du vidare till Optimera dynamiska sökannonser och ingående checklista för optimering av dynamiska sökannonser.