Dynamische zoekadvertenties, advertentierangschikking en prestaties

Dynamische zoekadvertenties worden op een andere manier getarget voor zoekopdrachten dan standaardadvertenties die op zoekwoorden zijn gebaseerd. Als u dynamische zoekadvertenties gebruikt, is dit niet van invloed op de prestaties van de zoekwoordadvertenties of de mate van controle die u over uw account heeft. Dynamische zoekadvertenties worden op dezelfde manier gerangschikt als standaardadvertenties.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe de positie van dynamische zoekadvertenties wordt bepaald. Ook krijgt u een overzicht van hoe u uw advertentiegroep kunt uitbreiden met uitgesloten zoekwoorden, advertentiecomponenten en inzichten op het tabblad Rapportage.

Voordat u begint

Als u nog niet met dynamische zoekadvertenties heeft gewerkt, kunt u beginnen met een dynamische zoekadvertentie maken.

Hoe dynamische zoekadvertenties worden gerangschikt

Bij deelname aan de veiling wordt de positie van een dynamische zoekadvertentie op dezelfde manier bepaald als de positie van een advertentie die gebruikmaakt van zoekwoorden. Deze wordt berekend op basis van uw biedingsbedrag, de advertentiekwaliteit op het moment van de veiling (waaronder verwachte klikfrequentie, advertentierelevantie en ervaring op de landingspagina), de drempels voor advertentierangschikking, de context van de zoekopdracht van de gebruiker (bijvoorbeeld de locatie van de gebruiker, het apparaat, het tijdstip, de aard van de zoektermen, de andere advertenties en zoekresultaten die op de pagina worden getoond, en andere aan de gebruiker gerelateerde signalen en kenmerken), en de verwachte impact van componenten en andere advertentie-indelingen.

Opmerking: Als iemand naar het exacte zoekwoord zoekt dat u in een andere campagne heeft getarget, kan de advertentie uit uw zoekwoordcampagne in de volgende gevallen worden getoond in plaats van uw dynamische zoekadvertentie:

• De 2 advertenties behoren tot hetzelfde Google Ads-account.
  • Als de 2 advertenties bij 2 verschillende accounts horen die aan u zijn gekoppeld. (Als u meerdere accounts wilt koppelen, neemt u contact op met een klantenservicemedewerker.)

We kunnen echter in plaats van uw advertentie op basis van zoekwoorden uw dynamische zoekadvertentie weergeven als de zoekterm van een gebruiker een zoekwoord voor breed zoeken of een woordgroep is voor een van uw zoekwoorden en als uw dynamische zoekadvertentie een hogere advertentierangschikking heeft.

Kwaliteitsscore

De kwaliteitsscore van tussen de 1 en 10 die voor elk zoekwoord in uw account wordt gemeld, is een schatting van de kwaliteit van uw advertenties en van de landingspagina's die hierdoor worden geactiveerd. Er is geen vergelijkbare manier om een geschatte kwaliteitsscore voor dynamische advertentiedoelen te vinden.

Als een advertentie deelneemt aan een veiling, speelt het afzonderlijke zoekwoord geen rol in de advertentierangschikking van het advertentiemateriaal. In plaats daarvan kijken we naar de verwachte prestaties van de advertentie in de zoekopdracht van de gebruiker. De berekening van advertentierangschikking voor de kwaliteit van dynamische zoekadvertenties werkt op precies dezelfde manier als bij andere zoekadvertenties. De advertentierangschikking wordt bepaald door factoren zoals de verwachte klikfrequentie, de advertentierelevantie en de ervaring op de landingspagina.

Uitgesloten zoekwoorden

Net als bij traditionele advertentiegroepen kunt u uitgesloten zoekwoorden gebruiken om te voorkomen dat uw advertenties worden weergegeven bij zoekopdrachten die geen verkopen opleveren. Met dynamische zoekadvertenties kunt u dynamische advertentiedoelen, advertentietemplates, biedingen en budgetten bepalen. U kunt uitgesloten zoekwoorden toevoegen vanuit het rapport Zoekwoorden of vanuit het rapport Zoektermen op het tabblad Dynamische advertentiedoelen. Als u het rapport Zoektermen bekijkt, vinkt u het selectievakje aan naast de zoekopdracht die u wilt uitsluiten en selecteert u daarna Toevoegen als uitsluitingszoekwoord. Hierdoor wordt een uitgesloten zoekwoord gemaakt voor de zoekopdracht die u in het rapport Zoekwoorden kunt bekijken.

Overlappende dynamische advertentiedoelen

Als 2 dynamische advertentiedoelen in aanmerking komen voor weergave bij een zoekopdracht in dezelfde campagne, geven dynamische zoekadvertenties de landingspagina weer die het meest relevant is voor de zoekopdracht. Als de dynamische advertentiedoelen in aanmerking komen voor weergave bij een zoekopdracht in verschillende campagnes, concurreren de advertentiedoelen in de veiling.

Overlappende dynamische advertentiedoelen en zoekwoorden

Als zowel dynamische advertentiedoelen als zoekwoorden geschikt zijn voor een zoekopdracht, worden de zoekwoorden getoond. Dit geldt voor exacte zoekwoorden, zoals identieke termen, verkeerd gespelde woorden, meervoudsvormen of verbuigingen van het woord. Voor andere typen zoekwoordovereenkomsten concurreren dynamische zoekadvertenties in de veiling, waarbij advertentiedoelen en zoekwoorden evenveel kans hebben om te worden weergegeven. Meer informatie over vergelijkbare zoekwoorden in een Google Ads-account

Advertentiecomponenten

U kunt in uw dynamische zoekadvertenties al onze advertentiecomponenten opnemen. Hiermee kunt u klanten aanvullende bedrijfsinformatie geven, zoals extra links naar pagina's op uw website.

Rapportage

U kunt het rapport Zoektermen bekijken om te zien welke termen gebruikers zochten toen ze op uw advertentie klikten. Ook kunt u zien welke dynamische koppen en landingspagina's er voor deze zoektermen zijn gekozen. Binnen dat rapport kunt u ook een landingspaginarapport bekijken om te zien hoe specifieke landingspagina's presteren. Bovendien kunt u de gemiddelde klikfrequentie, de kosten per klik en de conversiegegevens van uw advertenties bekijken. Bekijk meer informatie over hoe u uw dynamische advertentiegroep optimaliseert en hoe u effectieve zoekadvertenties maakt.