Dynamische zoekadvertenties, advertentierangschikking en prestaties

Dynamische zoekadvertenties worden op een andere manier getarget dan standaardadvertenties die zoekwoorden zijn gebaseerd. Als u dynamische zoekadvertenties gebruikt, is dit niet van invloed op de prestaties van uw zoekwoordadvertenties of de mate van controle die u over uw account heeft. Dynamische zoekadvertenties worden op dezelfde manier gerangschikt als standaardadvertenties.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe de positie van dynamische zoekadvertenties wordt bepaald. Ook krijgt u een overzicht van hoe u uw advertentiegroep kunt uitbreiden met uitsluitingszoekwoorden, advertentie-extensies en insights uit uw tabblad Rapportage.

Voordat u begint

Als dynamische zoekadvertenties nieuw voor u zijn, begint u met Dynamische zoekadvertenties maken.

Hoe dynamische zoekadvertenties worden gerangschikt

Bij deelname aan de veiling wordt de positie van een dynamische zoekadvertentie op dezelfde manier bepaald als de positie van een advertentie die gebruikmaakt van zoekwoorden. Deze wordt berekend op basis van uw biedingsbedrag, de advertentiekwaliteit op het moment van de veiling (waaronder verwachte klikfrequentie (CTR), advertentierelevantie en ervaring op de bestemmingspagina), de drempels voor advertentierangschikking, de context van de zoekopdracht van de gebruiker (bijvoorbeeld de locatie van de gebruiker, het apparaat, het tijdstip, de aard van de zoektermen, de andere advertenties en zoekresultaten die op de pagina worden weergegeven, en andere aan de gebruiker gerelateerde signalen en kenmerken), en de verwachte impact van extensies en andere advertentie-indelingen.

Opmerking: Wanneer een gebruiker naar het exacte zoekwoord zoekt dat u in een andere campagne heeft getarget, kan de advertentie uit uw zoekwoordcampagne in de volgende gevallen worden weergegeven in plaats van uw dynamische zoekadvertentie:

• De twee advertenties behoren tot hetzelfde Google Ads-account.
  • De advertenties behoren tot twee van uw accounts die aan elkaar zijn gekoppeld. (Als u meerdere accounts wilt koppelen, neemt u contact op met een klantenservicemedewerker.)

We kunnen echter in plaats van uw advertentie op basis van zoekwoorden uw dynamische zoekadvertentie weergeven als de zoekterm van een gebruiker een zoekwoord voor breed zoeken of een zoekwoordgroep is voor een van uw zoekwoorden en als uw dynamische zoekadvertentie een hogere advertentierangschikking heeft.

Kwaliteitsscore

De kwaliteitsscore van tussen de 1 en 10 die voor elk zoekwoord in uw account wordt gemeld, is een schatting van de kwaliteit van uw advertenties en van de bestemmingspagina's die hierdoor worden geactiveerd. Er is geen vergelijkbare manier om een geschatte kwaliteitsscore voor dynamische advertentiedoelen te bekijken.

Wanneer een advertentie deelneemt aan een veiling, speelt het afzonderlijke zoekwoord geen rol in de advertentierangschikking van het advertentiemateriaal. In plaats daarvan kijken we naar de verwachte prestaties van de advertentie in de zoekopdracht van de gebruiker. De berekening van advertentierangschikking voor de kwaliteit van dynamische zoekadvertenties werkt op precies dezelfde manier als bij andere zoekadvertenties. De advertentierangschikking wordt bepaald door factoren zoals de verwachte klikfrequentie en de ervaring op de bestemmingspagina, zoals hier wordt beschreven.

Uitsluitingszoekwoorden

Net als bij traditionele advertentiegroepen, kunt u uitsluitingszoekwoorden gebruiken om te voorkomen dat uw advertenties worden weergegeven bij zoekopdrachten die geen verkopen opleveren. Met dynamische zoekadvertenties kunt u dynamische advertentiedoelen, advertentietemplates, biedingen en budgetten beheren. U kunt uitsluitingszoekwoorden toevoegen vanuit het rapport Zoekwoorden of vanuit het rapport Zoektermen op het tabblad Dynamische advertentiedoelen. Wanneer u het rapport Zoektermen bekijkt, vinkt u het selectievakje aan naast de zoekopdracht die u wilt uitsluiten en selecteert u vervolgens Toevoegen als uitsluitingszoekwoord. Hierdoor wordt een uitsluitingszoekwoord gemaakt voor de zoekopdracht die u in het rapport Zoekwoorden kunt bekijken.

Overlappende dynamische advertentiedoelen

Als er twee dynamische advertentiedoelen geschikt zijn voor weergave bij de zoekopdracht van een gebruiker via hetzelfde account, wordt het nauwkeurigste doel weergegeven. Als u bijvoorbeeld een specifieke categorie en een doel voor URL_Equals target, wordt het doel URL_Equals weergegeven omdat dit het nauwkeurigst is. Als het doel URL_Equals niet kan worden weergegeven (bijvoorbeeld omdat het doel is onderbroken of het campagnebudget is verbruikt), kan bij die URL de categorie worden weergegeven.

Overlappende dynamische advertentiedoelen en zoekwoorden

Als er zowel zoekwoorden als dynamische advertentiedoelen geschikt zijn voor weergave bij een zoekopdracht, heeft het zoekwoord als het een exact zoekwoord is meestal prioriteit. Als het zoekwoord een woordgroep, BMM (modifier voor breed zoeken) of breed zoekwoord is, dan heeft het zoekwoord of dynamische advertentiedoel waarvan wordt verwacht dat het beter presteert met de hoogste advertentierangschikking prioriteit. In situaties waarin het exacte zoekwoord niet kan worden weergegeven, bijvoorbeeld wanneer de campagne wordt beperkt door het budget, kan het dynamische advertentiedoel worden weergegeven. Meer informatie over hoe een hogere advertentierangschikking kan bepalen welk advertentiemateriaal wordt weergegeven, vindt u in dit artikel.

Advertentie-extensies

U kunt in uw dynamische zoekadvertenties al onze advertentie-extensies opnemen. Hiermee kunt u klanten aanvullende bedrijfsinformatie laten zien, zoals extra links naar pagina's op uw website.

Rapportage

U kunt het rapport Zoektermen bekijken om na te gaan met welke termen gebruikers zochten toen ze op uw advertentie klikten. Ook kunt u zien welke dynamische koppen en bestemmingspagina's er voor deze zoektermen zijn gekozen. Binnen dat rapport kunt u ook een bestemmingspaginarapport bekijken om te zien hoe specifieke bestemmingspagina's presteren. Bovendien kunt u de gemiddelde klikfrequentie, de kosten per klik en de conversiegegevens van uw advertenties bekijken. Bekijk voor meer informatie het artikel Dynamische zoekadvertenties optimaliseren en de uitgebreide checklist voor optimalisatie van dynamische zoekadvertenties.