Dynaamiset hakumainokset, mainossija ja tulokset

Dynaamiset hakumainokset poikkeavat tavallisista avainsanoihin perustuvista mainoksista siinä, miten mainokset kohdistetaan hakuihin. Jos käytät dynaamisia hakumainoksia, avainsanoihin perustuvien mainostesi tulokset eivät muutu ja voit vaikuttaa tilisi toimintaan yhtä paljon kuin ennenkin. Dynaamisten hakumainosten sijoitus määräytyy samalla tavalla kuin vakiomainosten sijoitus.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Dynaamisten hakumainosten sijoitus määräytyy. Lisäksi saat yleistä tietoa siitä, miten voit parantaa mainosryhmän toimintaa negatiivisten avainsanojen, mainoselementtien sekä raportointivälilehden vinkkien avulla.

Ennen kuin aloitat

Jos et ole aiemmin käyttänyt dynaamisia hakumainoksia, lue ensin artikkeli Dynaamisten hakumainosten luominen.

Dynaamisten hakumainosten sijoituksen määräytyminen

Kun dynaaminen hakumainos osallistuu huutokauppaan, sen sijoitus määräytyy samalla tavalla kuin avainsanoihin perustuvan mainoksen sijoitus. Sijoitukseen vaikuttavat seuraavat seikat: hintatarjous, mainoksen laatu huutokauppahetkellä (esimerkiksi odotettu klikkausprosentti, mainoksen relevanssi ja laskeutumissivukokemus), mainossijan kynnysarvot, käyttäjän hakukonteksti (kuten käyttäjän sijainti, laite, haun ajankohta, hakutermien luonne, muut sivulla näkyvät mainokset ja hakutulokset sekä muut käyttäjäsignaalit ja ‑ominaisuudet) sekä mainoselementtien ja muiden mainosmuotojen odotettu vaikutus.

Huom. Jos haku sisältää juuri sellaisen avainsanan, jota käytät kohdistamiseen toisessa kampanjassa, avainsanoihin perustuvan kampanjan mainos saattaa näkyä dynaamisen hakumainoksen sijaan. Näin voi käydä seuraavissa tapauksissa:

• Mainokset kuuluvat samalle Google Ads ‑tilille.
  • Mainokset kuuluvat kahdelle eri tilille, jotka on linkitetty. (Jos haluat linkittää useita tilejä, ota yhteyttä asiakaspalveluun.)

Dynaaminen hakumainos saattaa kuitenkin näkyä avainsanaan perustuvan mainoksen sijaan, jos hakutermi on jonkin avainsanasi laajan vastaavuuden tai lausekevastaavuuden mukainen vastine ja dynaamisen hakumainoksen mainossija on korkeampi.

Laatupisteet

Tilisi jokaiselle avainsanalle on määritetty laatupisteet (1–10), jotka ovat arvio mainostesi ja niiden käynnistämien laskeutumissivujen laadusta. Dynaamisten mainosten kohdennusten laatupisteitä ei voi selvittää vastaavalla tavalla.

Kun mainos osallistuu huutokauppaan, yksittäisellä avainsanalla ei ole vaikutusta mainossijaan, vaan järjestelmä arvioi mainoksen odotettuja tuloksia käyttäjän haun pohjalta. Dynaamisen hakumainoksen mainossija lasketaan täsmälleen samalla tavalla kuin muillekin hakumainoksille eli muun muassa odotetun klikkausprosentin, mainoksen relevanssin ja laskeutumissivukokemuksen mukaan.

Negatiiviset avainsanat

Voit käyttää negatiivisia avainsanoja samalla tavalla kuin tavallisissa mainosryhmissä. Näin mainokset eivät näy sellaisten hakujen yhteydessä, jotka eivät johda myyntiin. Dynaamisilla hakumainoksilla hallitset dynaamisia mainoskohteita, mainosmalleja, hintatarjouksia ja budjetteja. Voit lisätä negatiivisia avainsanoja Dynaamisten mainosten kohdennukset ‑välilehden avainsana- tai hakutermiraportista. Valitse hakutermiraportista poissuljettavan hakulausekkeen viereinen ruutu ja klikkaa sitten "Lisää negatiiviseksi avainsanaksi". Näin hakulausekkeesta luodaan negatiivinen avainsana, joka tulee näkyviin avainsanaraporttiin.

Päällekkäiset dynaamisten mainosten kohdennukset

Jos hakulausekkeeseen voidaan yhdistää kaksi saman kampanjan dynaamisten mainosten kohdennusta, dynaamiseen hakumainokseen valikoituu hakuun parhaiten sopiva laskeutumissivu. Jos hakulausekkeeseen voidaan yhdistää kaksi eri kampanjan dynaamisten mainosten kohdennusta, kohdennukset kilpailevat huutokaupassa.

Päällekkäiset dynaamisten mainosten kohdennukset ja avainsanat

Jos hakulausekkeeseen voidaan yhdistää sekä dynaamisten mainosten kohdennuksia että avainsanoja, avainsanat ovat etusijalla. Tämä koskee tarkan vastaavuuden avainsanoja, kuten identtisiä termejä, väärin kirjoitettuja sanoja, monikkomuotoja ja johdoksia. Muiden avainsanojen vastaavuustyyppien kohdalla dynaamiset hakumainokset kilpailevat huutokaupassa, jossa mainosten kohdennuksilla ja avainsanoilla on yhtä hyvät mahdollisuudet. Lue lisää samankaltaisista avainsanoista Google Ads ‑tilillä.

Mainoselementit

Voit lisätä dynaamisiin hakumainoksiisi mainoselementtejä, joista asiakkaat saavat lisätietoa yrityksestäsi (esimerkiksi lisälinkkejä sivustollesi).

Raportointi

Voit selvittää hakutermiraportista, mitä termejä mainostasi klikanneet ihmiset ovat hakeneet ja mitkä dynaamiset otsikot ja laskeutumissivut kyseisille termeille on valittu. Raportti sisältää myös laskeutumissivuraportin, joka kertoo, miten hyvin tietyt laskeutumissivut toimivat. Lisäksi näet raportista mainostesi keskimääräisen klikkausprosentin, klikkauskohtaisen hinnan ja konversiodatan. Lue lisää dynaamisen mainosryhmän optimoinnista ja tehokkaiden hakumainosten luomisesta.