Tietoja Dynaamisista hakumainoksista, mainoksen sijoituksesta ja kehityksestä

Dynaamiset hakumainokset poikkeavat tavallisista avainsanoihin perustuvista mainoksista siinä, miten mainokset kohdistetaan hakuihin. Jos käytät Dynaamisia hakumainoksia, avainsanoihin perustuvien mainostesi tehokkuus ei muutu ja voit hoitaa tiliäsi samaan tapaan kuin ennenkin. Dynaamisten hakumainosten sijoitus määräytyy samalla tavalla kuin vakiomainosten sijoitus.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Dynaamisten hakumainosten sijoitus määräytyy. Saat myös yleiskatsauksen siihen, miten voit tehostaa mainosryhmäsi toimintaa käyttämällä negatiivisia avainsanoja ja mainoslaajennuksia sekä tekemällä hyödyllisiä johtopäätöksiä raportointivälilehden tiedoista.

Ennen kuin aloitat

Jos et ole ennen käyttänyt Dynaamisia hakumainoksia, lue ensin artikkeli Dynaamisten hakumainosten luominen.

Dynaamisten hakumainosten sijoituksen määräytyminen

Kun Dynaaminen hakumainos osallistuu huutokauppaan, sen sijoitus määritetään samalla tavalla kuin avainsanoihin perustuvien mainosten sijoitus. Mainoksen sijoitus lasketaan seuraavien tietojen avulla: hintatarjouksen summa, mainoksen laatu huutokauppahetkellä (mukaan lukien odotettu klikkausprosentti, mainoksen relevanssi ja laskeutumissivukokemus), mainoksen sijoituksen kynnysarvot, käyttäjän tekemän haun konteksti (esimerkiksi käyttäjän sijainti, laite, haun ajankohta, hakutermien luonne, muut sivulla näytettävät mainokset ja hakutulokset sekä muut käyttäjän signaalit ja attribuutit) sekä laajennusten ja muiden mainosmuotojen odotettu vaikutus.

Huom. Jos käyttäjä tekee haun täsmälleen sellaisella avainsanalla, jota käytät kohdistamiseen toisessa kampanjassa, Dynaamisen hakumainoksen sijaan saatetaan näyttää avainsanoihin perustuvan kampanjan mainos. Näin voi käydä seuraavissa tapauksissa:

• Mainokset kuuluvat samalle Google Ads ‑tilille.
  • Mainokset kuuluvat kahdelle eri tilille, jotka on linkitetty keskenään. (Jos haluat linkittää useita tilejä, ota yhteyttä asiakaspalveluun.)

Dynaaminen hakumainos saatetaan kuitenkin näyttää avainsanaan perustuvan mainoksen sijaan silloin, kun asiakkaan hakutermi on jonkin avainsanasi laajan vastaavuuden tai lausekevastaavuuden vastine ja kun Dynaamisella hakumainoksella on korkeampi sijoitus.

Laatupisteet

Tilisi jokaiselle avainsanalle on määritetty laatupisteet (1–10), jotka ovat arvio mainostesi ja niiden käynnistämien laskeutumissivujen laadusta. Ei ole olemassa vastaavaa tapaa selvittää dynaamisten mainosten kohteiden arvioituja laatupisteitä.

Kun mainos osallistuu huutokauppaan, mainosaineiston sijoitus ei perustu yksittäiseen avainsanaan, vaan arvioimme mainoksen odotettua tehokkuutta käyttäjän tekemän haun kannalta. Mainoksen sijoituksen laskenta Dynaamisille hakumainoksille toimii täysin samalla tavalla kuin muillekin hakumainoksille: mainoksen sijoitus perustuu esimerkiksi odotettuun klikkausprosenttiin ja laskeutumissivukokemukseen, kuten täällä kerrotaan.

Negatiiviset avainsanat

Voit käyttää negatiivisia avainsanoja samalla tavalla kuin perinteisissä mainosryhmissä. Näin mainokset eivät näy sellaisten hakujen yhteydessä, jotka eivät konvertoidu myynniksi. Dynaamisilla hakumainoksilla hallitset dynaamisia mainoskohteita, mainosmalleja, hintatarjouksia ja budjetteja. Voit lisätä negatiivisia avainsanoja Dynaamiset mainoskohteet ‑välilehden Avainsanat- tai Hakutermit-raportista. Kun katsot Hakutermit-raporttia, valitse poissuljettavan hakulausekkeen viereinen valintaruutu ja klikkaa sitten Lisää negatiiviseksi avainsanaksi. Tällöin hakulausekkeesta luodaan negatiivinen avainsana, joka tulee näkyviin Avainsanat-raporttiin.

Päällekkäiset dynaamiset mainoskohteet

Jos käyttäjän kyselyn perusteella voitaisiin näyttää kaksi dynaamista mainoskohdetta samalta tililtä, näytetään kapeamman kohdistuksen kohde. Jos esimerkiksi kohdistat mainoksesi tiettyyn luokkaan sekä kohteeseen, jonka ehtona on URL_Equals, URL_Equals ‑ehdon täyttävä kohde näytetään, koska sen kohdistus on kapein. Jos URL_Equals ‑ehdollista kohdetta ei voida näyttää (esimerkiksi siinä tapauksessa, että kohde on keskeytetty tai kampanjan budjetti on käytetty loppuun), luokkaa voidaan alkaa näyttää kyseiselle URL-osoitteelle.

Päällekkäiset dynaamiset mainoskohteet ja avainsanat

Jos haulle löytyy sekä avainsanoja että dynaamisia mainoskohteita, joita voidaan näyttää, avainsanaa pidetään yleensä ensisijaisena, jos se on tarkan vastaavuuden avainsana. Jos avainsana on lauseke, laajan vastaavuuden tarkennin tai laajan vastaavuuden avainsana, ensisijaisena pidetään sitä avainsanaa tai dynaamista mainoskohdetta, jonka ennustetaan toimivan parhaiten. Mikäli tarkan vastaavuuden avainsanaa ei voida näyttää esimerkiksi kampanjan rajallisen budjetin vuoksi, dynaaminen mainoskohde voidaan näyttää sen sijaan. Lue lisää siitä, miten muita korkeampi mainoksen sijoitus määrittää näytettävän mainosaineiston.

Mainoslaajennukset

Voit lisätä Dynaamisiin hakumainoksiisi mainoslaajennuksia, joista asiakkaat saavat lisätietoja yrityksestäsi. Voit esimerkiksi lisätä linkkejä verkkosivuston muille sivuille.

Raportointi

Voit selvittää hakutermiraportista, mitä termejä mainostasi klikanneet käyttäjät hakivat sekä mitkä dynaamiset otsikot ja laskeutumissivut kyseisille termeille valittiin. Tästä raportista näet myös laskeutumissivuraportin, joka kertoo, miten hyvin tietyt laskeutumissivut toimivat. Lisäksi raportista näkyvät mainostesi keskimääräinen klikkausprosentti, klikkauskohtainen hinta ja konversiotiedot. Lue lisää artikkelista Dynaamisten hakumainosten optimointi ja Dynaamisten hakumainosten optimoinnin muistilistasta.