Om dynamiske søgeannoncer, annoncerangering og effektivitet

Dynamiske søgeannoncer adskiller sig fra almindelige søgeordsbaserede annoncer, ud fra hvordan de målrettes i forbindelse med søgninger. Brug af dynamiske søgeannoncer har ingen indflydelse på effektiviteten af dine søgeordsannoncer eller på den grad af kontrol, som du har over din konto. Dynamiske søgeannoncer rangeres på samme måde som standardannoncer.

Denne artikel beskriver, hvordan dynamiske søgeannoncer rangeres. Den giver dig samtidig et overblik over, hvordan du kan forbedre din annoncegruppe med negative søgeord, annonceudvidelser og indsigt via fanen Rapportering.

Før du begynder

Hvis du ikke har benyttet dynamiske søgeannoncer før, bør du lægge ud med at læse artiklen Opret dynamiske søgeannoncer.

Sådan rangeres dynamiske søgeannoncer

Når de deltager i en auktion, afgøres rangeringen af dynamiske søgeannoncer på samme måde som ved søgeordsbaserede annoncer. Annoncerangering beregnes ved hjælp af dit budbeløb, din annoncekvalitet på auktionstidspunktet (herunder forventet klikrate, annoncerelevans og landingssideoplevelse), grænser for annoncerangering, søgekonteksten (f.eks. personens placering, enhed, tidspunktet for søgningen, søgetermerne, andre annoncer og søgeresultater, der vises på siden, samt andre brugersignaler og -attributter) samt den forventede effekt af udvidelser og andre annonceformater.

Bemærk! Hvis en person søger efter det præcise søgeord, som du har målrettet mod i en anden kampagne, kan annoncen fra din søgeordskampagne blive vist i stedet for din dynamiske søgeannonce i følgende tilfælde:

• Hvis de to annoncer tilhører samme Google Ads-konto.
  • Hvis de to annoncer tilhører to forskellige konti, der begge tilhører dig og samtidig er linket til hinanden. Kontakt din kundeservicemedarbejder, hvis du vil linke konti.

Vi viser dog muligvis din dynamiske søgeannonce i stedet for din søgeordsbaserede annonce, hvis en kundes søgeterm er et bredt match eller et sætningsmatch til et af dine søgeord, og hvis din dynamiske søgeannonce har en højere annoncerangering.

Kvalitetsresultat

Det kvalitetsresultat på 1-10, der rapporteres for alle søgeord på din konto, er et estimat over kvaliteten af dine annoncer og de landingssider, der aktiveres af dem. Der er ingen tilsvarende måde at se et estimeret kvalitetsresultat for dynamiske annoncemål.

Når en annonce indgår en auktion, er det individuelle søgeord ikke en faktor i annoncerangeringen. I stedet ser vi på den forventede effektivitet for annoncen på brugerens søgning. Beregning af annoncerangering for dynamiske søgeannoncer fungerer på samme måde som andre søgeannoncer. Annoncerangeringen bestemmes af faktorer som forventet klikrate og landingssideoplevelse som beskrevet her.

Negative søgeord

Du kan bruge negative søgeord, ligesom med almindelige annoncegrupper, for at undgå at køre dine annoncer på søgninger, der ikke konverteres til salg. Med dynamiske søgeannoncer kan du styre dynamiske annoncemål, annonceskabeloner, bud og budgetter. Du kan tilføje negativer fra rapporten Søgeord eller fra rapporten Søgetermer på fanen Dynamiske annoncemål. Når du gennemgår rapporten Søgetermer, skal du markere feltet ved siden af den søgeforespørgsel, som du vil ekskludere, og derefter vælge Tilføj som negativt søgeord. Dette vil oprette et negativt søgeord for den søgeforespørgsel, som du kan se i rapporten Søgeord.

Overlappende dynamiske annoncemål

Hvis der er to dynamiske annoncemål, der er kvalificerede til at blive vist på en brugers forespørgsel fra samme konto, vil det snævreste mål blive vist. Hvis du for eksempel målretter mod en bestemt kategori såvel som målet URL_Equals, vises målet URL_Equals, da det tilhører den snævreste kategori. Hvis målet URL_Equals ikke er kvalificeret til at blive vist (f.eks. hvis målet er sat på pause eller kampagnebudgettet er brugt op), begynder den pågældende kategori måske at blive vist på den pågældende webadresse.

Overlappende dynamiske annoncemål og søgeord

Hvis der er søgeord og dynamiske annoncemål, der begge er kvalificerede til at blive vist for en søgning, har søgeordet normalt førsteprioritet, hvis det er et eksakt matchende søgeord. Hvis søgeordet er et udtryk, en modifikator til bredt match (BMM, Broad Modified Match) eller et bredt matchende søgeord, vil det være det søgeord eller det dynamiske annoncemål, der forventes at være mest effektivt, som har prioritet. I tilfælde, hvor et eksakt matchende søgeord ikke er kvalificeret til at blive vist, f.eks. hvis en kampagne er begrænset af budgettet, kan det dynamiske annoncemål blive vist i stedet. I denne artikel kan du få flere oplysninger om, hvordan en højere annoncerangering kan bestemme, hvilken annonce der vises.

Annonceudvidelser

Du kan inkludere en hvilken som helst af vores annonceudvidelser i dine dynamiske søgeannoncer for at vise kunderne flere virksomhedsoplysninger, f.eks. flere undersidelinks.

Rapportering

Rapporten "Søgetermer" viser de termer, som brugerne søgte efter, da de klikkede på din annonce. Den viser også de dynamiske overskrifter og landingssider, der blev valgt til de pågældende søgetermer. I denne rapport kan du også få vist en landingssiderapport for at se, hvor effektive bestemte landingssider er. Derudover kan du se den gennemsnitlig klikrate, pris pr. klik og konverteringsdata for dine annoncer. Få flere oplysninger i artiklerne om optimering af dynamiske søgeannoncer og den detaljerede tjekliste til optimering af dynamiske søgeannoncer.