Om målgruppsinriktning med Firebase-data

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Du kan använda målgruppssegment som skapats med Firebase-data genom att länka ditt Google Ads-konto till ditt Firebase-projekt.

Innan du börjar

Det går inte att använda datasegment från Firebase-målgruppssegment om dina konton inte är länkade. Om du vill veta hur du länkar ditt Google Ads-konto till Firebase kan du läsa Länka en Google Analytics 4-egendom eller ett Firebase-projekt till Google Ads

Så fungerar det

I ditt Google Ads-konto kan du skapa datasegment med dina mobilappsanvändare baserat på Firebase-målgruppssegment. Segment som baseras på appdata kan riktas in på sök-, display- och videokampanjer. Du kan också skapa målgruppssegment i Firebase med en kombination av händelser och användarattribut (till exempel ”Android-användare som bor i Brasilien”). Nedan visas några segment som är tillgängliga som standard i Google Ads när Google Ads-kontot är länkat till ett Firebase-projekt.

• Köpare: Personer som har köpt en app eller gjort köp i en app.
  • Alla användare: Personer som har installerat appen.

Datasegment som har skapats i Firebase

Eventuella datasegment som har skapats i Firebase-kontot hanteras av Firebase. Google Ads-kontoinnehavaren kan inte göra ändringar i dessa segment. Om länken till Google Ads-kontot tas bort upphör visningen av de annonsgrupper som aktivt riktas in på segment som baseras på Firebase-data.

Dela datasegment mellan Google Ads-konton

Förvaltarkonton med åtkomst till Firebase-data kan också dela Firebase-data med hanterade konton. Administratören för Firebase-kontot kan dela dessa segment med andra hanterade konton eller förvaltarkonton. Om länken mellan Google Ads-kontot och Firebase bryts förlorar alla konton som delar den datan åtkomst till den, och annonsgrupperna som är inriktade på dessa segment upphör att visas.