Om publikumsmålretting med Firebase-data

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Du kan knytte Google Ads-kontoen din til Firebase-prosjektet for å bruke målgruppesegmenter som er opprettet ved hjelp av Firebase-data.

Før du begynner

For at du skal kunne bruke datasegmenter fra Firebase-målgruppesegmenter, må du ha knyttet sammen de aktuelle kontoene. For å finne ut hvordan du knytter Google Ads-kontoen din til Firebase, kan du lese artikkelen Knytt Google Analytics 4-områder eller Firebase-prosjekter sammen med Google Ads.

Sånn fungerer det

I Google Ads-kontoen din kan du opprette datasegmenter med mobilappbrukerne dine basert på Firebase-målgruppesegmenter. Du kan målrette annonser mot segmenter basert på mobilappdata både med søke-, banner- og videokampanjer. Du kan også opprette målgruppesegmenter i Firebase med utgangspunkt i hvilken som helst kombinasjon av hendelser og brukeregenskaper (f.eks. «Android-brukere som bor i Brasil»). Nedenfor ser du noen av segmentene som er tilgjengelige som standard i Google Ads når Google Ads-kontoen er knyttet til et Firebase-prosjekt.

• Kjøpere: Dette er folk som har kjøpt en app eller kjøpt noe i appen.
  • Alle brukere: Dette viser til alle som har installert appen din.

Datasegmenter opprettet i Firebase

Alle datasegmenter som opprettes i Firebase-kontoen, administreres av Firebase. Google Ads-kontoeieren kan ikke endre noe i disse segmentene. Hvis tilknytningen til Google Ads-kontoen fjernes, avsluttes kjøringen av annonsegrupper med aktiv målretting mot segmenter basert på Firebase-data.

Deling av datasegmenter mellom Google Ads-kontoer

Managerkontoer med tilgang til Firebase-data kan også dele Firebase-data med administrerte kontoer. Firebase-kontoadministratoren kan dele disse segmentene med andre administrerte kontoer eller med managerkontoer. Hvis koblingen mellom Google Ads-kontoen og Firebase oppheves, mister eventuelle andre kontoer som deler dataene, tilgangen til disse dataene. Annonsegruppene som er målrettet mot segmenter basert på disse kontoene, slutter også å kjøre.