Velg riktige samsvartyper for søkeordene dine

Med samsvartyper for søkeord blir det enklere å kontrollere hvilke søk som kan utløse annonsen din. Du kan for eksempel bruke fleksibelt samsvar for å vise annonsen din for en bred målgruppe, eller du kan bruke eksakt samsvar for å fokusere på bestemte kundegrupper. Finn ut mer om samsvarsalternativer for søkeord.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du velger riktige samsvartyper for søkeordene dine.

Begynn med fleksibelt samsvar, og avgrens derfra

Når du velger samsvartype for søkeordene dine, anbefaler vi vanligvis at du går fra en fleksibel samsvartype til en mer avgrenset samsvartype.

Begynn med søkeord med fleksibelt samsvar, slik at annonsene dine vises oftest mulig for relevante søk. Fleksibelt samsvar er standard samsvartype for søkeord. Hvis du allerede har lagt til søkeord, trenger du derfor mest sannsynlig ikke gjøre noe for at det skal brukes fleksibelt samsvar. Finn ut mer om hvordan du legger til søkeord.

Neste skritt er å følge med på resultatene for søkeordene dine over tid. Hvis du finner ut at annonsene dine vises i forbindelse med for mange irrelevante varianter av søkeordene, kan du prøve å legge til spesifikke negative søkeord for å stoppe noen av disse irrelevante treffene. Du kan også bruke mer spesifikke samsvartyper for søkeord for å avgrense målgruppen enda mer. Finn ut mer om hvordan du overvåker annonsene og søkeordene dine.

Se hvilke søketermer som utløste annonsene dine

Når du har mottatt visninger og klikk for søkeordene dine, kan du se hva folk søkte etter da de fikk se annonsene dine, i søketekstrapporten. Finn ut mer om hvordan du tolker søketekstrapporten.

Her er noen tips til hvordan du kan bruke informasjonen i rapporten:

• Se hvor nært søketermer samsvarer med søkeordene dine. I «Samsvartype»-kolonnen ser du hvor nært samsvar det er mellom søkeordene dine og søketermene som utløste visning av annonsene dine. Du kan justere samsvartypene for søkeord basert på denne informasjonen. Hvis du for eksempel bruker bananbrød som søkeord, kan det hende du ser at bananbrød står oppført med samsvartypen «Eksakt». Dette betyr at folk som søkte med det nøyaktige uttrykket «bananbrød», fikk se annonsen din.
  • Se forslag til søkeord. Det kan hende at annonsene dine vises for termer du ikke har tenkt på selv. Legg til disse termene som søkeord.
  • Få forslag til negative søkeord. Hvis annonsene dine utløses av irrelevante søketermer, legger du disse til som negative søkeord.

Linker til beslektet innhold