Oikeiden avainsanan hakutyyppien valitseminen

Avainsanojen hakutyyppien avulla voit rajata haut, jotka käynnistävät mainoksesi. Voit esimerkiksi valita laajan haun mainoksen näyttämiseksi laajalle yleisölle tai tarkan haun mainonnan kohdistamiseksi tietyille asiakasryhmille. Lue lisätietoja avainsanan hakuvaihtoehdoista

Tässä artikkelissa kerrotaan oikeiden hakutyyppien valitsemisesta mainoksille.

Laajasta rajoitettuun -strategian käyttäminen

Kun valitset avainsanalle sopivaa hakutyyppiä, suosittelemme yleensä käyttämään laajasta rajoitettuun -strategiaa.

Aloita laajan haun avainsanoilla, jotta mainoksiasi näytetään mahdollisimman paljon osuvissa hauissa. Laaja haku on avainsanan oletusvaihtoehto, joten jos olet jo lisännyt avainsanoja, sinun ei todennäköisesti tarvitse tehdä mitään. Lue lisätietoja avainsanojen lisäämisestä

Seuraa sitten avainsanojesi tehokkuutta ajan mittaan. Jos huomaat, että mainoksiasi näytetään avainsanojesi epäolennaisille muunnelmille, lisää negatiivisia avainsanoja näiden epäolennaisten hakujen suodattamiseksi. Voit myös tarkentaa avainsanan hakutyyppejä yleisön rajaamiseksi entisestään. Lue lisätietoja mainosten ja avainsanojen seuraamisesta

Mainokset käynnistäneiden hakutermien selvittäminen

Kun avainsanasi ovat keränneet näyttökertoja ja klikkauksia, selvitä hakutermiraportin avulla, mitä mainoksesi nähneet ihmiset todellisuudessa hakivat. Lue lisätietoja hakutermiraportista

Tässä on muutama vinkki raportissa olevien tietojen käyttämiseksi:

• Selvitä, kuinka läheisesti hakutermit liittyvät avainsanoihin. Hakutermiraportin Hakutyyppi-sarake kertoo, miten mainoksiasi käynnistäneet hakutermit vastaavat avainsanojasi. Voit muokata avainsanan hakutyyppejä näiden tietojen avulla. Jos käytät avainsanana esimerkiksi termiä banaanileipä, banaanileipä-termin hakutyyppinä on tällöin Tarkka. Tämä tarkoittaa, että ihmiset, jotka tekivät haun tarkalla ilmauksella "banaanileipä", näkivät mainoksesi.
  • Tarkastele avainsanaideoita. Termit, joita et ole aiemmin tullut ajatelleeksi, saattavat käynnistää mainoksesi. Lisää nämä termit avainsanoiksi.
  • Hanki ideoita negatiivisiksi avainsanoiksi. Jos epäolennaiset hakutermit käynnistävät mainoksiasi, lisää ne negatiivisiksi avainsanoiksi.