Google Analytics ‑data Google Ads ‑raporteissa

Kun olet linkittänyt Google Analytics‑ ja Google Ads ‑tilisi, voit tuoda Google Analytics ‑dataa Google Adsiin ja katsoa sitä Google Ads ‑tililläsi. Näistä tiedoista voi olla apua kampanjoidesi optimoinnissa.

Tämä artikkeli sisältää yleiskatsauksen siitä, miten Google Analytics ‑tiedot voivat olla hyödyllisiä Google Ads ‑tililläsi. Kun olet valmis, voit noudattaa ohjeita Google Analytics ‑sarakkeiden lisäämisestä raportteihisi.

Näin se toimii

Google Analytics ‑datan näkyminen Google Adsissa edellyttää, että otat automaattisen taggauksen käyttöön Google Ads ‑tililläsi, linkität Google Ads‑ ja Google Analytics ‑tilisi ja valitset Google Analytics ‑näkymät, joista sivuston tiedot tuodaan. Lisää lopuksi Google Analytics ‑sarakkeet Google Ads ‑raportteihisi.

Näiden Google Analyticsin sivuston aktivoitumismittareiden ja Google Adsin tehokkuustilastojen avulla näet, mitä käyttäjät tekevät klikattuaan mainostasi ja saavuttuaan laskeutumissivullesi. Näkyvissä voi olla seuraavanlaisia tietoja:

• Välitön poistuminen prosenteissa: Kun käyttäjä näkee vain yhden sivun tai käynnistää vain yhden tapahtuman, Analytics tulkitsee käynnin välittömäksi poistumiseksi. Sivuston välitön poistuminen prosenteissa on välittömiksi poistumisiksi tulkittujen istuntojen prosenttiosuus.
  • Keskimääräinen istunnon kesto (sekunteina): Keskimääräinen aika, jonka käyttäjä viipyi sivustollasi.
  • Sivut/istunto: Keskimääräinen istunnon aikana katseltujen sivujen määrä.
  • Uusien istuntojen osuus: Ensimmäisten istuntojen arvioitu osuus.

Näiden tietojen perusteella voit selvittää, kuinka tehokkaita kampanjasi ja mainosryhmäsi ovat. Tämän perusteella puolestaan voit tehdä budjettiisi, hintatarjouksiisi, laskeutumissivuihisi ja mainosteksteihisi liittyviä päätöksiä.

Kun näet esimerkiksi mainosryhmän välittömän poistumisen prosenteissa klikkausprosentin rinnalla, voit saada käsityksen siitä, näkevätkö asiakkaat mainoksen klikkaamisen jälkeen sivustollasi sen, mitä odottivatkin.

Oletko valmis lisäämään Google Analytics ‑dataa Google Ads ‑raportteihisi? Seuraa ohjeita Google Analytics ‑datan lisäämisestä Google Ads ‑raportteihisi.

Esimerkki

Tauno myy kukkia verkossa. Eräs hänen kampanjoistaan keskittyy syntymäpäiväkukkiin, ja hän kokeilee erilaisia avainsanateemoja löytääkseen viestin, joka tuottaa eniten myyntejä. Ensimmäisen mainosryhmän teema on "syntymäpäiväkimput", kun taas toinen mainosryhmistä sisältää avainsanoja ja mainoksia, joiden teema on "syntymäpäiväkukka-asetelmat".

Kun hän katsoo molempien mainosryhmien klikkausprosenttia, hän näkee, että useammat ihmiset klikkaavat kimppumainosryhmän mainoksia kuin kukka-asetelmamainosryhmän mainoksia. Ensin hän ajattelee, että kimppumainosryhmä on tehokkaampi. Kun Tauno lisää mainosryhmien raporttiin välittömän poistumisprosentin sarakkeen, hän huomaa jotakin uutta ja tärkeää.

Tauno huomaa, että vaikka kimppumainosryhmän mainosten klikkausprosentti on korkeampi kuin kukka-asetelmamainosryhmän klikkausprosentti (8 % verrattuna kukka-asetelmamainosryhmän mainosten 6 %:n klikkausprosenttiin), kimppumainosryhmän välitön poistuminen prosenteissa on myös korkeampi (60 %) kuin kukka-asetelmamainosryhmän. Tämä tarkoittaa sitä, että yli puolet kävijöistä, jotka tulevat tälle sivustolle kimppumainosryhmän klikkausten kautta, ei jää katselemaan sivustoa tai tee ostosta.

Toisin sanoen kimppumainosryhmä saa kyllä paljon klikkauksia, mutta ne eivät välttämättä ole Taunon kaipaamia klikkauksia. Hän huomaa, että kukka-asetelmamainosryhmän välitön poistuminen prosenteissa on alhaisempi (30 %) kuin kimppumainosryhmän. Tämä tarkoittaa sitä, että näiden mainosten klikkausten kautta saapuvat ihmiset jäävät todennäköisemmin katselemaan sivustoa.

Mainosryhmän teema Näyttökerrat Klikkausprosentti Mainoksen klikkaukset Välitön poistuminen prosenteissa Käyttäjät, jotka
eivät poistu välittömästi
syntymäpäiväkimput 1 000 8 % 80 60 % 32
syntymäpäiväkukka-asetelmat 1 000 6 % 60 30 % 42

Vaikka kukka‑asetelmamainosryhmä saa vähemmän klikkauksia kuin kimppumainosryhmä, se on arvokkaampi Taunolle. Se nimittäin tuottaa klikkauksia käyttäjiltä, jotka jäävät katselemaan sivustoa.

Lisätietoja Google Adsin Google Analytics ‑datasta

Google Ads‑ ja Google Analytics ‑datan väliset ristiriidat

Joissain tapauksissa Google Ads ‑data ei välttämättä vastaa tuotua Google Analytics ‑dataa. Tämä johtuu useimmin siitä, että

• Google Ads seuraa klikkauksia, mutta Google Analytics seuraa istuntoja. Nämä tiedot voivat poiketa toisistaan useista syistä:
    • Asiakas klikkaa mainostasi useita kertoja. Kun yksi henkilö klikkaa yhtä mainosta useita kertoja saman istunnon aikana, Google Ads tallentaa useita klikkauksia, kun taas Google Analytics tunnistaa erilliset katselukerrat yhdeksi istunnoksi.
    • Käyttäjä voi klikata mainosta ja palata sivustolle myöhemmin eri istunnon aikana suoraan kirjanmerkin tai tallennetun linkin kautta. Google Ads tallentaa tällöin yhden klikkauksen, mutta Analytics kirjaa useita istuntoja.
    • Käyttäjä saattaa klikata mainostasi, mutta muuttaa mieltään ja estää sivun latautumisen kokonaan klikkaamalla toista sivua tai käyttämällä selaimen Pysäytys‑ tai Takaisin‑painiketta. Tässä tapauksessa Analytics ei rekisteröi istuntoa, mutta Google Ads laskee sen yhä klikkauksena.
  • Jotta laskutus olisi mahdollisimman tarkkaa, Google Ads suodattaa kelpaamattomat klikkaukset raporteistasi automaattisesti.
  • Pitkiä ajanjaksoja verrattaessa ajanjaksoon voi sisältyä hetkiä, joina tilit eivät ole olleet linkitettyinä toisiinsa.
Datan saatavuus ja tuoreus
Huom. Lokakuusta 2019 alkaen Google Adsissa on saatavilla vain toukokuun 2016 jälkeen kerätty Google Analytics ‑data.

Kun olet tuonut sen Google Analytics ‑näkymän sivustotiedot, jonka haluat nähdä Google Adsissa, datan tuonti ja näkyminen Google Adsissa vie jonkin aikaa. Voit tarkistaa tilaviestin raportointitaulukon Toiminnot‑sarakkeesta, joka löytyy Google Adsista kohdasta Linkitetyt tilit > Google Analytics. Yleensä data ja sarakkeet näkyvät Google Adsissa jo alle tunnin kuluttua. Suurilla tileillä tuontiprosessi voi viedä kauemmin. Kun data on tuotu, voit lisätä Google Analytics ‑datan Google Ads ‑raportteihisi.

Google Analytics ryhtyy keräämään ja tallentamaan Google Ads ‑dataa heti, kun olet linkittänyt Google Analytics- ja Google Ads ‑tilit. Voit siis tuoda Google Analytics ‑dataa Google Adsiin niin kauan kuin Google Ads ‑tilisi ja Analytics‑tilisi on linkitetty toisiinsa.

Esimerkki

Jos olet luonut kustannuslähteiden linkityksen 1. toukokuuta ja aloit tuoda Google Analytics ‑dataa Google Ads ‑tilillesi 15. toukokuuta, Google Ads ‑raporttisi sisältää Google Analytics ‑dataa, jotka on kerätty 1. toukokuuta alkaen.

Vain toukokuusta 2016 alkaen kerätty ja käsitelty Google Analytics ‑data voi näkyä Google Adsissa.Vaikka Google Analytics käsittelee dataa yleensä keskeytyksettä koko päivän ajan, kaiken datan päivittyminen voi kestää jopa 24 tuntia. Jos luot esimerkiksi eilistä koskevan raportin tänään kolmelta iltapäivällä, osa eilisestä datasta (erityisesti klo 15.00–24.00 kerätystä datasta) ei välttämättä vielä näy kokonaan raportissasi.