Google Analytics ‑data Google Ads -raporteissa

Kun olet linkittänyt Google Analytics- ja Google Ads -tilisi, voit tuoda Google Analytics ‑tietoja Google Adsiin ja tarkastella niitä Google Ads -tililläsi. Näistä tiedoista voi olla apua kampanjoidesi optimoinnissa.

Tämä artikkeli on yleiskatsaus siihen, miten Google Analytics ‑data voi olla hyödyllistä Google Ads -tililläsi. Kun olet valmis, voit noudattaa ohjeita Google Analytics ‑sarakkeiden lisäämisestä raportteihisi.

Toimintaperiaate

Nähdäksesi Google Analytics ‑tietoja Google Adsissa sinun on ensin otettava käyttöön automaattinen taggaus Google Ads -tililläsi, linkitettävä Google Ads - ja Google Analytics ‑tilisi ja valittava Google Analytics ‑näkymät, joista sivuston dataa tuodaan. Sen jälkeen lisäät Google Analytics ‑sarakkeita Google Ads -raportteihisi.

Kun tarkastelet näitä Google Analyticsin sivuston sitouttamistietoja ja Google Ads -kampanjoiden kehitystilastoja rinnakkain, näet, mitä käyttäjät tekevät klikattuaan mainostasi ja saavuttuaan laskeutumissivullesi. Näkyvissä voi olla seuraavanlaisia tietoja:

• Välitön poistuminen prosenteissa: Kun käyttäjä näkee vain yhden sivun tai käynnistää vain yhden tapahtuman, Analytics tulkitsee käynnin välittömäksi poistumiseksi. Sivuston välitön poistuminen prosenteissa on välittömiksi poistumisiksi tulkittujen istuntojen prosenttiosuus.
  • Keskimääräinen istunnon kesto (sekunteina): Keskimääräinen aika, jonka käyttäjä viipyi sivustollasi.
  • Sivut/istunto: Keskimääräinen istunnon aikana tarkasteltujen sivujen määrä.
  • Uusien istuntojen osuus: Ensimmäisten istuntojen arvioitu osuus.

Näiden tietojen perusteella voit selvittää, kuinka tehokkaita kampanjasi ja mainosryhmäsi ovat. Tämän perusteella puolestaan voit tehdä budjettiisi, hintatarjouksiisi, laskeutumissivuihisi ja mainosteksteihisi liittyviä päätöksiä.

Esimerkiksi tarkastelemalla mainosryhmän välitöntä poistumista prosenteissa klikkausprosentin rinnalla voit saada käsityksen siitä, näkevätkö asiakkaat mainoksen klikkaamisen jälkeen sivustollasi sen, mitä odottivatkin.

Oletko valmis lisäämään Google Analytics ‑dataa Google Ads -raportteihisi? Noudata ohjeita Google Analytics ‑datan lisäämiseksi Google Ads -raportteihin.

Esimerkki

Tauno myy kukkia verkossa. Eräs hänen kampanjoistaan keskittyy syntymäpäiväkukkiin, ja hän kokeilee erilaisia avainsanateemoja löytääkseen viestin, joka tuottaa eniten myyntejä. Ensimmäisen mainosryhmän teema on "syntymäpäiväkimput", kun taas toinen mainosryhmistä sisältää avainsanoja ja mainoksia, joiden teema on "syntymäpäiväkukka-asetelmat".

Kun hän tarkastelee molempien mainosryhmien klikkausprosenttia, hän näkee, että useammat ihmiset klikkaavat kimppumainosryhmän mainoksia kuin kukka-asetelmamainosryhmän mainoksia. Ensin hän ajattelee, että kimppumainosryhmä on tehokkaampi. Kun Tauno lisää mainosryhmien raporttiin välittömän poistumisprosentin sarakkeen, hän huomaa jotakin uutta ja tärkeää.

Tauno huomaa, että vaikka kimppumainosryhmän mainosten klikkausprosentti on korkeampi kuin kukka-asetelmamainosryhmän klikkausprosentti (8 % verrattuna kukka-asetelmamainosryhmän mainosten 6 %:n klikkausprosenttiin), kimppumainosryhmän välitön poistuminen prosenteissa on myös korkeampi (60 %) kuin kukka-asetelmamainosryhmän. Tämä tarkoittaa sitä, että yli puolet tälle sivustolle kimppumainosryhmän klikkausten kautta saapuvista käyttäjistä ei jää tutkimaan sivustoa tai tee ostosta.

Toisin sanoen kimppumainosryhmä saa kyllä paljon klikkauksia, mutta ne eivät välttämättä ole Taunon kaipaamia klikkauksia. Hän huomaa, että kukka-asetelmamainosryhmän välitön poistuminen prosenteissa on alhaisempi (30 %) kuin kimppumainosryhmän. Tämä tarkoittaa sitä, että näiden mainosten klikkausten kautta saapuvat ihmiset jäävät todennäköisemmin tutkimaan sivustoa.

Mainosryhmän teema Näyttökerrat Klikkausprosentti Mainoksen klikkaukset Välitön poistuminen prosenteissa Käyttäjät, jotka
eivät poistu välittömästi
syntymäpäiväkimput 1 000 8 % 80 60 % 32
syntymäpäiväkukka-asetelmat 1 000 6 % 60 30 % 42

Vaikka kukka-asetelmamainosryhmä saa vähemmän klikkauksia kuin kimppumainosryhmä, se on arvokkaampi Taunolle. Se nimittäin tuottaa klikkauksia käyttäjiltä, jotka tutkivat verkkosivustoa tarkemmin.

Lisätietoja Google Adsin Google Analytics ‑datasta

Google Ads - ja Google Analytics ‑tietojen erot

Joissakin tapauksissa Google Ads -datasi ei välttämättä vastaa tuotua Google Analytics ‑dataa. Yleisimpiä syitä:

• Google Ads seuraa klikkauksia, mutta Google Analytics seuraa istuntoja. Nämä tiedot voivat poiketa toisistaan useista syistä:
    • Asiakas klikkaa mainostasi useita kertoja. Kun yksi henkilö klikkaa yhtä mainosta useita kertoja saman istunnon aikana, Google Ads tallentaa useita klikkauksia, kun taas Google Analytics tunnistaa erilliset sivun katselut yhdeksi istunnoksi.
    • Käyttäjä voi klikata mainosta ja palata sivustolle myöhemmin eri istunnon aikana suoraan kirjanmerkin tai tallennetun linkin kautta. Google Ads tallentaa tällöin yhden klikkauksen, mutta Analytics kirjaa useita istuntoja.
    • Käyttäjä saattaa klikata mainostasi, mutta muuttaa mieltään ja estää sivun latautumisen kokonaan klikkaamalla toista sivua tai käyttämällä selaimen Pysäytys- tai Takaisin-painiketta. Tällöin Analytics ei tallenna istuntoa, mutta Google Ads laskee tapahtuman silti klikkaukseksi.
  • Jotta laskutus olisi mahdollisimman tarkkaa, Google Ads suodattaa kelpaamattomat klikkaukset raporteistasi automaattisesti.
  • Pitkiä ajanjaksoja verrattaessa ajanjaksoon voi sisältyä hetkiä, joina tilit eivät ole olleet linkitettyinä toisiinsa.
Datan saatavuus ja tuoreus

Google Analytics ryhtyy keräämään ja tallentamaan Google Ads -kohtaisia tietoja heti, kun olet luonut tililiitokset Google Analyticsin ja Google Adsin välille. Voit siis tuoda Google Analytics ‑dataa Google Adsiin niin kauan, kun pidät Google Ads - ja Analytics-tilit linkitettyinä toisiinsa.

Esimerkki

Jos luot kustannuslähdelinkityksen toukokuun 1. päivänä ja alat tuoda Google Analytics ‑dataa Google Ads -tilillesi toukokuun 15. päivänä, Google Ads -raporttisi sisältävät Google Analytics ‑dataa toukokuun 1. päivästä alkaen. Huom. Google Analytics ‑dataa on saatavilla vain 1. huhtikuuta 2009 alkaen.

Vaikka Google Analytics käsittelee dataa yleensä keskeytyksettä koko päivän ajan, kaiken datan päivittyminen voi kestää jopa 24 tuntia. Jos luot esimerkiksi eilistä koskevan raportin tänään kolmelta iltapäivällä, osa eilisestä datasta (erityisesti klo 15.00–24.00 kerätystä datasta) ei välttämättä vielä näy kokonaan raportissasi.